Tuesday, January 22, 2008

Whizzing about

Haven't fully recovered from my flu and slight fever, but can feel it getting there. The gross thing is the phlegm I have to deal with. Though if I come across someone I hate, I can probably blow out a bucketful of snot on them, which would be pretty cool... and worth a laugh, if I don't get grossed out over it myself.

Anyway, day started early today. By lunch, had meeting with sis and the guys from Fleischman as well as Audi on one of the projects I'm working on. Biasalah, nak cari makan memandangkan tak lama lagik, kemungkinan besar aku akan ubah arah kerjaya aku kan...

Discussion after discussion later, aku rush pick up Juan yang sakit kaki dan Danial tuk bersama ke PC Anugerah Bintang Popular Berita Harian.

Ni the full list kalao korang minat nak tau. Tak puas ati lak Sarimah takde dalam senarai.

Pengacara TV Lelaki Popular
AC Mizal
Ally Iskandar
Aznil Nawawi
Azwan Ali
Wahid Senario

Pengacara TV Wanita Popular
Cheryl Samad
Fara Fauzana
Fauziah Dato Ahmad Daud
Raja Azura
Sharifah Shahira

Penyampai Radio Lelaki Popular
AC Mizal
Aznil Nawawi
Faizal Ismail
Khairil Rashid
Kieran

Penyampai Radio Wanita Popular
Abby Fana
Fara Fauzana
Linda Onn
Nana
Nila Kurnia

Artis Komedi Popular
AC Mizal
Afdlin Shauki
Pie
Saiful Apek
Zul Yahya

Artis Komedi Wanita Popular
Adibah Noor
Kenchana Dewi
Raja Azura
Sharifah Shahira
Sheila Rusly

Artis Baru Lelaki Popular
Bard R1
Dafi
Diddy
Fiq
Kaer Azami

Artis Baru Wanita Popular
Farah Asyikin
Fauziah Ghaus
Heliza
Julia Ziegler
Mila

Artis Berkumpulan /Duo Popular
Jinbara
Kristal
Misha Omar/Andy
Sofaz
Spider

Penyanyi Nasyid Popular
Hijjaz
In-team
Mirwana
Rabbani
Raihan

Pelakon TV Lelaki Popular
Aaron Aziz
Arash Mohamad
Fahrin Ahmad
Jalaludin Hassan
Rosyam Noor

Pelakon TV Wanita Popular
Dynaz
Fasha Sandha
Rita Rudaini
Rozita Che Wan
Siti Shahrizah

Penyanyi Lelaki Popular
Adam
Anuar Zain
Faizal Tahir
Hazami
Mawi

Penyanyi Wanita Popular
Adibah Noor
Jaclyn Victor
Mila
Misha Omar
Datuk Siti Nurhaliza

Pelakon Lelaki Filem Popular
Afdlin Shauki
Pierre Andre
Rosyam Noor
Rusdi Ramli
Saiful Apek

Pelakon Filem Wanita Popular
Erra Fazira
Fasha Sandha
Maya Karin
Sharifah Armani
Vanidah Imran


Ramai tak kena... dan ada kategori nih, yang dicalonkan pun cam waste of time. Entah... apapon, congrats to semua kengkawan yang tercalon, especially Nila yang comeback gituh. Walaopon bukan bersama Era lagik still laku ok!

Anyway, ni some pics from the event. Malas na amik banyak sangat sebab sibuk.

Misha, Dynaz and Jac



Pas abih, dashed to rumah Datin Faridah Effendi nak lepak sat layan the interviews and all for preparations for Ning's wedding. Amik ko... ni several shots sempat aku amik.

Diva pun mampu siapkan diri sendiri tau...


Cam pose Hindustran lak... and then very the potret mak datin gituh.. matilah aku!


Abih jer, Juan, Danial and I gi melantak kat area Desa Pandan. Si Danial nak send pics sat. Kaki Juan tambah teruk. Bengkak abih sampai jalan pun susah.

So in the end, pas abih dinner, hantar dia ke Hospital Kuala Lumpur. Merasalah gout.

Dropped them off at emergency, then parked the car which was berbatu jauh. Cam sial jerk parking hospital nih. Dah la berbatu jauh, semua jalan one way lak. Signage azab nak mampuih!
As was walking to the car, Ayien and his wife drove past. So waited for them and we headed out.

Merasalah nak tunggu check up Juan, kena lecture pasai overdose seafood.

Mana taknya, start menjadi sebab gi makan seafood. And then masa kat Sabah lak, it was seafood all the way, lunch and dinner untu dua tiga hari... camna tak jadik camni.

Tapi apapon, lihat semangat kental kawan aku nih nak bekerja walaopon tengah time tunggu giliran. Ko ado? Sanggup meriba laptop nih nak abihkan story tau... bukan setakat nak amik MC dan lupakan tanggungjawab. Merasalah...

Kalau Juan pas nih kembali rajin updatekan blog dia kembali dari alam barzakh, wajib ler no competition ok tuk Blogger Gigih katanya.

Terlampau gigih sampai do kerusi roda pun sebab kaki sakit sangat da, masih mampu nak wat lawak feeling aksi Paralimpik tau... nak konsep mobile gerak sendiri. Aiyo... perlu ke nak wat ala gimnasti berirama???

Apapon, stay off the seafood Juan... and get well ok.

Jangan ingat nak jalan jerk... esok pon seb baik kebetulan cuti, so no worries there about rushing to and fro. You need rest la.

I fired up my laptop gak masa tunggu, ingat nak abihkan layan movie Superbad yang da dekat nak abih. Si Asyraf recommended it to me last month, and it is pretty funny. A no brainer kinda movie, but more teen oriented la.

Scanned tu wireless service, and this showed up.


Amik ko!!! Mentang-mentang kat HKL, dia punya wireless network pun nama canggih ok. Amik ko Vascular Network! Seb baik takder Artery Network ker haper. Tapi pas connect tetap takleh jalan. Line tetap lemau. Erm.. pretty much like the service here.

Oh well.. government hospitals. Ok... out fot the night. Eh...ada wat a little video of Anuar Zain for youtube pas jumpa dia tadi. Esok jerk aku upload ok.

Night all...

Reactions:

0 comments: