Sunday, January 13, 2008

Ujibakat Akademi Fantasia 6 - Day 2

Smalam pas abih ujibakat, layan supper sat kat Hartamas (by the way, boycott Uncle Don yang skang makanan cam sial, mahal, portion kecik dan service cam sial and go for Hartamas Square yang lebih sedap, value for money and more variety as well as better service).Ada mamat nih kena hit and run by a Satria. Cam kesial tengah sesak tuh pun sempat tuh hit and run.

Immediately after the hit and run.


Mamat tuh da bawah another car pas tepelanting.


Aku ingat aku sorang je sibuk amik pics nak blog.


Ambulance and police arrived in 10 minutes.


Cam kesial kan? Anyway lain kali nak lintas area sana, ingat la be careful. Biasala kalau da anak orang kaya ramai nak tayang keta beli hasil duit bapak nak speeding tempat crowded kan?Ok... sambung topik Akademi Fantasia punya ujibakat hari kedua kat Kuala Lumpur. Seperti semalam, kurang yang datang.

Tak cam tahun-tahun lepas, entah kenapa.

Mungkin disebabkan Ramli MS kembali menerajui Akademi Fantasia? Dia kan ganas sikit.

Ke disebabkan peningkatan had umur, orang rasa cam sarkas tamau masuk?

Ke ramai sangat yang bagus sebelom ni kena reject tak dilpilih meka da hilang keyakinan dalam proses ujibakat?

Entahlah.. apapon, aku sit in on Ogy and Syafie punya session. Memang meka tough! Dari 400 lebih orang or so yang pass through them aje semalam hanya dua yang lepas ke peringkat ketiga. Tapi memang ramai yang horror pun... seperti veteran ujibakat sorang ni, si Awie. Kalao korang layan program kat Astro, korang mesti penah nampak mamat gila glam ni la...and no... he didn't make it this time too.



Walaupun tak ramai, sempat meka touch the 1000th mark yesterday... kira ok gak ler. Dalam dua hari cecah seribu. Program lain nak angka camtuh pun susah. Cuma not fantastic by Akademi Fantasia standards.



Anyway, selain tips and guide aku bagik ari tu, ni short video aku wat featuring comments by Ogy dan Syafie on what they're looking for. Those yang nak audition, especially in Sarawak where these two are going to be behind the judge's table... baik dengar bebetul.

Meka yang audition kat Sabah ujung minggu ni bernasib baik sikit, sebab juri yang baik hati yang ke sana, Matilah aku kena carut pasnih...

By the way, I will be in Sabah from 18hb sehingga 20hb. So see you guys on the second and third day of audition there ok?

Meanwhile, layan video nih.


Bawah ni another video aku wat... 10 express tips what to do or not to do ketika ujibakat. Dalam petikan ujibakat dalam video tuh, peserta peserta adalah - Hairini Abdul Halim, umur 44 tahun, anak sorang, cucu dua orang. Makcik ni penyanyi kelab malam. Ala... hari Ahad semua paper dia masuk!!! Antara peserta paling senior la kiranya.

Second tuh of course korang mesti kenal, si Saerah, adik Datin Seri Siti Nurhaliza. Yang ketiga kakak lak, Siti Nursaidah and last skali tuh si Fadhil Muzammil, umur 19 tahun dari Cheras ala Ibnor Riza.

I like their auditions for various reasons.

Keempat empat layak ke pusingan ketiga.

Last dengar si auntie Hairini masuk stage four tapi tatau dia lepas. Fadhil gagal tound keempat, while both Saerah and Saidah lepas (congrats ladies)

Korang lak camna?

Ok guys... time to sleep...

Reactions:

0 comments: