Tuesday, January 08, 2008

Of Nuffnang vs Advertlets, hi tech potties and Cuci

Selama nih aku tak komen pun pasal perang syarikat pengiklan bloggers.

I mean, there are now four Malaysian based companies yang running this service, and of course, kalao korang perasan, aku skang pakai hanya Nuffnang.

Aku dulu try maintain blog aku free of adverts sebab tanak 'cemarkan' suasana ngan iklan tidak perlu. Sampai tahap aku subscribe ngan blogdrive nak buang iklan (aku akan renew subscription dalam seminggu nih gak sempena my new look for 2008, apart from the coming new layout)

Yerlah... orang masuk blog nak baca something, not look at banners. Pastu aku tanak pressured deliver sampai kang kena cut and paste story sumber lain demi nak laku kan blog.

Anyway, Nuffnang nih aku cuba cuba saja atas pelawaan. Sebelum ni hanya pernah iklankan DiGi punya Ejen 016 ngan banner. Yang tuh gak sebab ad agency yang call aku direct.
And it was good. Dalam kurang setahun, aku leh dedahkan pendapatan aku masuk ribuan gak.

And I'm looking forward to more.

Penah try another gergasi pengiklanan blog, Advertlets. Tapi pas hanya tiga empat bulan aku nampak beza. Not only pendapatan tak setanding... duit pun tak dapat. Korang google pasai Advertlets ni dan tentukan sendiri apa yang orang tak puas ati.

So aku solely for Nuffnang now.

Kalao korang ada blog, aku syorkan korang letak Nuffnang. Biar sikit mana pon pelawat ke your blog, the returns will slowly come in. Trust me on this.

Advertlets? Aku hanya mampu gelak.

Especially minggu lepas domain advertlets.com tak renew. Leh? Takde duit ker... kata complication in the renewal process bagai. Propah. So sesapa yang pakai advertlets tuk beberapa ari, merasalah blogtakleh bukak sebab kena redirect ngan scripting error meka bila domain down.

But the best part is, Nuffnang nak launching Glitterati, a loyalty program tuk pengguna Nuffnang 13 Januari nih... so kira sesapa yang pengguna Nuffnang yang tak camporkan iklan dari syarikat pengiklanan lain dari seitar South East Asia, dapat priority. This simply means more money and opportunities.

Try it out.

Aku tak dibayar tuk posting nih... tapi pas hampir empat tahun officially blogging, pada meka yang baru bermula, trust me when I say Nuffnang is the way to go.With a little cartoon drawn by kok blok yang aku edit sendiri, ni aku gambar what I think of the Nuffnang vs Advertlets fight.
Nuffnang rocks, so guys, CLICK HERE to join and ad ads to your blog.

Anyway, entry nih tak panjang sangat. Just a little more nak add hari nih. Malam semalam ke Bukit Bintang punya area nak ke Sungei Wang. Terkejut depan Lot 10 da ada public toilet. Yang besh nya walaopon dia dua bijik jer... tapi unik siot. Very the Japanese technology. Dengan cuma 20 sen (Starhill dulu 50 sen, skang maintain lagik ke?) you get a whole lot of space in that cubicle. 10 orang leh muat kot dalam tandas tuh!

Nak tukau baju ke, tukau lampin anak pon leh. Segala persiapan ada.

Yang pentingnya, all you have to do is insert 20 sen in the slot, and you get to use the toilet for 15 minutes. Pas jangkamasa tuh, buzzer akan berbunyi. Kalao ko feeling wat bodoh, pintu akan terbuka secara automatik dalam seminit. Merasalah indecent exposure kang.

The hi-tech toilet! (Loss of info... tuh yang hijau kat bawah...malas transfer kali kedua)


Amik ko! Watch your timing in here.


So many buttons meh?

But very high tech siot!!!

Eh... by the way. Smalam aku singgah 1 Utama tuk pra tonton filem Cuci. Tapi aku tak stay. Lepak shopping sampai abih tak masuk. But nih some pics.

Pas abih ngan Faizal dari EH!, Juan, Danial, Sin Chan, dan sorang agik tak ingat (merasalah tatau) nama lepak makan, manicure dan membeli belah.

Tapi korang enjoy jer la the pics ek.

Erra kepit jer ngan Umie


The cast of Cuci - Erra dok jauh dari Hans dan Awie. Matilah speku aku. Janji professional ok time keja.

Reactions:

0 comments: