Saturday, January 05, 2008

Mek & Donald

Hari ni punyalah malas sebenarnya nak kuar ke apa. Rasa nak guling guling kat katil jerk. Sekali sekala bebetul day off nih yang besh. Tapi had to go to 1 Utama tuk sidang media dan juga showcase Anugerah Juara Lagu 22.

Mak aih... decor centre court area tuh cam ada majlis perkahwinan lak. Tema sesuatuh sangat.




I didn't watch the showcase sebab dok luar sembang tempat meka ada reception. Cuma sempat layan si Faizal nyanyi Mahakarya Cinta jerk.

Tak semua artis yang layak hadir ari nih. Of course yang missing yang nama nama paling besau like Siti, Mawi and Jac sebab memasing ada komitment... biasalah Saturday nih mesti show berlambak. Ada lak yang belah awal.. so nih jerk pics yang aku sempat amik of those yang hadir.





Ramai woo yang menyerbu gak. Sampai naik claustrophobic aku. So edged away slowly. Ni part of the crowd yang menyerbu. Do you spot yourselves in it?



Hah ni ada sorang agik artis yang lupa tempek pic. Heh... kalao korang tak cam takper. Sebenarnya nih kak Kelly dari TV3.

She's an executive producer (sorry kak kalao pangkat salah!!!!)

Saja je sakat dia nak amik pic dia. Dia nih kira star gak sebab menjadi tumpuan ramai. And tak nak ketinggalan photo op kak Kelly. Matilah aku!!!

Arghhh... ampun kak Kelly, mencarut!!! Anyhoo, after we were done, ingat nak join si Farihad and gang sambung shopping tapi dok sembang sembang ditinggalkan lak.

Erm... dilema baru. Patut ker aku dok tempat aku skang ke, amik tawaran yang lebih lumayan yang mendatang.

Masaalahnya, nak join the corporate culture tak larat aku. Argh! Nak very the protocol gituh nak pakai kemeja and slacks, kekadang tie and suit... campur lagik dalam keadaan camtuh kena kiss ass boss besau semua. Camnih nih. Nak ke tanak. Kalau amik, mewah ler hidop... siap ada ramai ler staff sendiri... tapi... sanggup ker aku nak korbankan keselesaan aku to be who I am for now?

Major dilemma... so tak nak pikir wat skang. Kalao reseki ada tak kemana. It come with so many pros and cons. Apart from the money, and having a team of my own, I'd also be able to make some of my ideas a reality.

The downside is aku kena dress more corporate (no more weird hair, piercings or t shirt and jeans), pandai bodek orang atasan as well as have my ideas mangled more than occasionally.
But the money's good.

Well... all of us have to grow up sometime. So kena seriously consider lah nih. Just that aku risau kang tak happy tak tahan lak. Because it means restricting who I am for the sake of a paycheck.
To shake the burden of the offer made by a kind soul who shall remain anonymous, aku pun jejalan la shopping carik birthday present tuk Maz. Suka taw last minute.

Seb baik ada sale! Everywhere was on sale. Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Guess, but finally settle for Topshop sebab lebih pada selera dressing Maz.

Picked out three tops after nearly two hours deliberation.

Extra tuh nak bagik sis aku. Matilah alasan kalao nak shopaholic kan?


Realised I hadn't eaten anything the whole day, so popped down to the fast food outlets. Bumped into Datuk Farid Redzuan and family. Bought some snacks, tapi didn't get to eat much, no thanks to the wonderful view I got below.



Sped back to Shah Alam, picked up Boo and joined Maz and friends for her birthday celebration. Didn't know a lot of them. Just a few like Maz herself, Ema and Lara among the all-girl crowd.

Sial jerk si Anas, Wandie dan Mozac tak sempat mai seperti dijanjikan. Anyway, happy birthday Maz! Semakin kertu ko!

Cupcakes by Lara.


Birthday pun ada paparazzi? Sampai cupcakes pun jadik mangsa?


Maz, the birthday girl with Lara.


After that gi jenjalan ngan Boo pastuh, Uptown Downtown. Last last ke Danau Kota punya night market, headed straight for a pet shop located nearby. I'd been meaning to get this for ages, for Boo.

What did I buy?



Bought a pair of Russian Winter mini hamsters (at least I think that's the right species name). Also a cage, food pellets, pine shavings, vitamins etc.

Spent about RM107 total package. But the joy - PRICELESS!!!
Pastu ke tempat keja Ayien (selamat pengantin baru!!!) where we met Juan to lepak which was a McDonalds along a highway where he's manager.

Started fitting stuff together and all, and siapkan air dan makanan dan sebagainya.

Comel ok cage mini hamsters ni. Everything lengkap. From a small house, to a slide, to a wheel, food area as well as tempat minum air.

Mini hamsters aku nih, sepasang jantan dan betina start exploring la.

Yang jantan tuh dok tido je keja. Yang betina tuh hyper sampai tak hengat. Pine shavings went flying all over immediately sebab dia sibuk gali sana gali sini. Cam kesial.

But had a laugh alright. So I guess this was an okay buy for my Boo. Thank goodness I changed my mind from the sugar glider, the tarantula, the scorpion, the albino python and the whip snake.

Matilah kalao bak ke mana mana pets lain aku tuh, mau ada nya yang pengsan kan?

Anyway, sempena 'pembinaan' rumah dan sangkar meka, we named the hamsters after McDonalds.

That and another reason la.

Yang betina tuh nama Mek (matilah...tapi elok dari Markonah, Tumirah dan pelbagai lagik nama pelik di suggest oleh Boo dan si Juan)

Antara sebabnya sebab dia kuat menyepah bebenda dalam sangkar tuh. Er... go work it out.

Yang jantan tuh sebab dia reserved dan pendiam (actually keja makan tido je like most males), dinamakan Donald. Konon kelas sikt la...

Walaupun.

Tengok pic sebelah nih. Comel tak? Sori ler tak clear sangat, sebab digicam aku tak muat dalam sangkar gituh for a really good shot.

So in the end kena pakai gak mobile phone aku tuk snap. Aren't they just cute? Time ni meka tidur. Well, Donald yang kat bawah tuh was... si Mek ala ala romantic baring atas Donald jerk... tapi kejap kejap jaga (with probably the thought of stupoid humans taking my photos!)

Yawn... we stayed up and had supper AND breakfast at McDonalds' (matilah Supersize Me!)

Tired as all hell... malas nak tulis lebih. Ni pun da panjang lebar dari intended entry. Esok je la aku citakan sesuatuh berkaitan Akademi Fantasia ek.... night...

Reactions:

0 comments: