Monday, January 07, 2008

Akademi Fantasia kembali!!!



Hah! Lain kali orang hint bebetul tuh tangkap ek. Sapa lagik pengetua Akademi Fantasia musim keenam kalau bukan, the one and only, Ramli MS (merasalah Syd seronok kan?). Sori ek pic gegar semacam jerk... masa tuh sibuk gelakkan abang Ramli kena sumpah seranah ngan aku.
Ok... takyah panjang lebar ek. Ni info yang korang tunggu tunggu. Cam tau jerk...

Akademi Fantasia musim keenam
*Penyertaan kini terbuka kepada warganegara Malaysia yang berusia 18 hingga 45 tahun.
*Ramli MS adalah pengetua Akademi Fantasia musim keenam.

Senarai Tarikh/Tempat Ujibakat
Negeri/Tempat Ujibakat/Tarikh
Kuala Lumpur/Astro Bukit Jalil/12 & 13 Januari
Sabah/Kompleks Asia City, Kota Kinabalu/17 - 20 Januari
Sarawak/Crowne Plaza.Riverside, Kuching/17 - 20 Januari
Pulau Pinang/Gurney Hotel/26 & 27 Januari
Johor/Kompleks Mawar, Johor Bahru/25 & 27 Januari
Kuala Lumpur/Astro Bukit Jalil/2 & 3 Februari

Senarai lagu-lagu ujibakat
Lagu-lagu ujibakat untuk wanita
Persis Mutiara (Mila AF5)
Rindu Merindu (Fauziah Idris)
Jika Kau Kekasih (Linda Nanuwill)
Ya Atau Tidak (Erra Fazira)
Salam Untuk Kekasih (Nadia)
Setia Ku Korbankan (Fauziah Latiff)
Unfaithful (Rihanna)
Menaruh Harapan (Zaiton Sameon)
Akhirnya Kini Pasti (Anita Sarawak)
Pastikan (Siti Nurhaliza)

Lagu-lagu ujibakat untuk lelaki
Langit Biru (Mawi)
Fantasia Bulan Madu (Amy Search)
Kasihnya Laila (Jinbara)
Joget Angan Tak Sudah (Jay Jay)
It's Gonna Be Me (N'Sync)
Izinku Pergi (Kaer)
La Camisa Negra (Juanes)
Kisah Kau Dan Aku (Alleycats)
Ku Juga Mencintai Dirimu (Saiful)
Azura (Jamal Abdillah)

Hah...tuh info yang korang perlu wat sementara ini. Nanti aku update ek tips persediaan. Aku mungkin ke ujibakat di Sabah, tapi tuh pun nanti I'll let you know.

Yang kat Astro aku singgah pon. So pada sesapa yang nak cuba nasib - wait for the tips which hopefully will help you. Tiap tahun aku letak, tapi ntah ada tak orang pakai.

Pada kengkawan yang baca... hope you guys tegur ek kalao jumpa kat audition nanti. Or let me know when you guys going so aku leh jadik cheerleader.

Erm... sambung balik. Ni beberapa pics aku sempat rakam tadik.

Logo baru Akademi Fantasia musim ni.


Zainir dan Ramli


Pengumuman Ramli dan info ujibakat.


Enam!


More abang Ramli... marah ek!


Serious lak...

Bebanyak pic abang Ramli nih tuk Syd dari forum Cari kerana dia sorang jer lah peminat setia fanatik gila punya pengetua AF baru. Juga ada youtube baru tuk korang.

Ni interview ngan abang Ramli. Kelakar la abih dia nih. Seronok la for sure Akademi Fantasia kali nih... and probably better to layan in terms of quality.

Layan video nih dulu ek.


So korang suka tak prediction aku smalam?

Speaking of yesterday, I really have to b****h about this.

So I put up that announcement about Akademi Fantasia jer biasa lah kalao online YM pun start lah kena buzz ngan ntah sapa semua. Tak kisah lah. Aku jenis tak reti nak invisible kan diri aku dan layan jerk kalao mampu..

So what happens is several people start asking me stuff related to Akademi Fantasia. Guys, apa aku tulis tuh, that's what I can say. What makes you think I'd hold back? Cuma how I say it tu is up to me la. Pepandai la read between the lines.

Anyway, this person from Brunei pun tanya aku soalan sama. So I just said read my blog. Thrice the query, thrice the answer.

So he drew up his own conclusion that it was someone I said didn't have a hope in hell. Which I then corrected and said, I expected the person not to be possible and said it was Ramli.

To which suddenly I was told off saying why didn't I just say so.

Erm... ok weirdo.

Look, I just mentioned read my blog three times. Which part of that don't you understand.

Apparently, he caught my announcement off my YM status and didn't bother reading despite being told so, konon nak tanya direct. Well alrighty then... the least you could do is not irritate me and just bloody equip yourself and THEN bug me kan?

Nope... instead I get a response that my blog is in English (er... sejak bila lak... I always thought it was bilingual) and dia kata dia tak paham so malas nak baca.

Ok you know what dude... that just sucks for you then.

Pastu dia marah marah saying I was rude and started swearing his right testicle off in Bruneian or Swahili or something that probably sounds similar.

Dude!!!!! I know the entertainment scene there is kind of deprived... but don't get worked up about it.Sheesh!

Anyway dia keep swearing and calling me rude, and started saying about how Malaysians are naturally like that blah blah blah. Which was ok with me... cause first of all, everyone is a little rude, when dealing with idiots. Patience has its limitations ma.

Yeah well, I wasn't going to stoop that low, though a hearty F**K YOU was in order. So aku cakap kalao aku offend dia aku mintak maap, but I did not resort to rude or foul language and did take time to reply politely and that it wasn't my fault he didn't read the entry first kan.

Matilah aku kena hamun lagik. What the... geez! Sexually represssed some people are...

So aku did the simplest thing. Apologised one more time and removed him from my list which at last glance I caught his status as 'the f**k rude people' or something like that. Yeah grammatically that doesn't make sense too.

Deleted him from my list and placed on Ignore and felt better. Eew!

Realised two things.

One, my motto of ignorance is bliss, and stupidity is contagious stands. So rather than be infected, just ignore these swine chuggers. If you suck at English, then freaking learn! Nama jer professional dan berangan jer lebih tapi marah marah orang sebab tak paham bahasa. Erm... two words dude. And I hope you understand them - real well.. F**K YOU!!!

Secondly... it's Akademi Fantasia season again. So pada semua kengkawan baca blog nih, bersedialah langau, lalat dan binatang tak diundang masuk meroyan sini ek.

Ok lar...nak abihkan keja sikit (walaupon cuti). Esok banyak paperwork project nak abihkan.

Erm.. offer kedua masuk, tapi yang ni secara lisan. Competitor lak. I really have to decide soon what I'm going to do.

Nak sambung wat keja for now dalam izzi yang kecoh ngan sekumpulan makhluk meryerupai manusia yang celebrate brithday sambil jerit cam kena cabut telor nih.

"Herpi berday Blian!!!!"

Matilah ko....

Reactions:

0 comments: