Tuesday, November 20, 2007

Mixed nuts

Aku tau pic atas tak clear sangat, tapi tu lah model-model yang peragakan barang Habib Jewels ketika sidang akhbar Abugerah Bintang Popular Berita Harian 2007 petang tadi.

Nak pendekkan cerita, they just announced that undian untuk peringkat pertama bermula Khamis ini, dengan borang kuar paper. So kalau minat nak undi, practise for pilihanraya yang akan datang ni, cepat ler latih pangkah pangkah!

Yang penting, Nikki ada sekali, walaupun dia petite sekali dalam group tu, next to Nurul. Ni one more pic.

Awesome! This is nothing...tunggu dia.. ops! Eh... takde benda. Anyway, quite a few artists turned up, walaupun tak meriah abisan sebab ni baru sidang akhbar first round.

Sempat ler snap a few pics, walaupun malas semacam sebenarnya nak amik gambar hari nih.

Nih pic si Michelle dari Melodi main terjah Datin Seri Siti Nurhaliza. Merasalah entah apa soalan panas panas yang ditanyakan.

Fluttered about, quite happy nak jumpa kengkawan... like I said, award shows dan event yang pre and post nih surrounding such shows, are the best untuk komuniti dunia hiburan nak mingle, sebab time nih lah, atas dasar kerja, kita dapat socialise and mingle to catch up.

Lain masa memasing sibuk ngan agenda dan kerja masing masing. Besides, time camni takde ler yang nyemak tumpang member nak muncul ke haper sebab nak gila glam feel nak jumpa artis pelbagai, taking up space jerk kerja, resulting in an addition body or dozen to semakkan suasana.
Sempat kumpul ler gosip sana sini, biasalah...time hari Khamis sudah dekat ini, itu sajalah kerja nak isikan ruangan kerja. This is called working smart, and not working hard, alang alang ada kerja lain, menyumbat cari cerita untuk kerja lain.

Spoke ngan Maya Karin about the Beyonce concert sebab dia pun ada pergi, but she went to the one in Jakarta. Katanya experience tak besh sangat sebab the seating dalam dewan tak elevated, so dok belakang bayar RM350 pun tak nampak apa sangat. Tapi dia pun akui show besh gila.

And I thought masuk arena bersama 14,000 orang di Bangkok was horrific masa aku ke The Beyonce Experience. Turns out my RM400 ticket was better. Sempat kami pakat sentapkan Nikki (jahat nih!!!) sebab dia memang panas tak dapat layan konsert idola dia. Thanks Maya sebab tag team ngan aku!!! Sorry Nikki kerana kena dera and rubbed it in your face we got to see the diva live!

Sempat tangkap pic Maya tengah anyam ketupat ngan si Farah Fauzana, Merasalah kena tangkap gosip sengih cam kerang busuk jer dua ekor nih. You gurls rocks! Matilah macam someone saja, feeling nak rocks rocks nih.

It was fun, and a couple of hours plus later, kami pun sudah mau gerak. But not before ada interview bersama Fail Sulit Akademi Fantasia untuk episod akan datang nih.

Heh...ops! Pecah lobang ke ada Fail Sulit. Ramai ler di interview termasuk orang nih yang touch up dulu sebab risau muka berminyak. Amik ko!!!

Juan
wat photography ngan Mila after it was over, and dok sembang ler ramai-ramai. Sebenarnya masing masing nak elak the horrendous traffic jam kat area Palace of the Golden Horses nak balik ke KL.

Lepak punya lepak, sempat ler aku nak wat kerja jap. In the end, holed up in the hotel, ngan ujan and all, thought better kalao kita gerak jerk have a drink, so made our way very slowly to Petronas on Sungai Besi highway to melantak McDonalds. Junk food can be so fulfilling sometimes.

Si Juan mentang mentang la da ikot konsep usung laptop ke mana saja, duduk saja terus pop open laptop dia carik wifi. Aiyo! Sejak comeback blogging ni, terus overdose kalahkan aku nih. On the spot nak update katanya! Perghh!!

Ni baru namanya gigih nih!


Unfortunately for him however, the only server that was available in McDonalds was this one.


Erm... don't think leh surf with this server.

Pas abih our unhealthy dinner aku gerak ke PJ jumpa Vern kat Fuse Studios. While been there quite a few times, tak pernah lak aku betul betul notice a lot of things of Audi's weirdness lying about.

If any of you have read his blog, don't have to tell you about his bubblegum structure.

Here is a few things yang caught my eye in the studio space of this up and coming hot shot producer.


Amik ko! He's become a victim of his own success katanya.Apparently, those three songs, Caramu (written by Audi), Drama (written by Audi too) and Tak Ada Logika ae favourite references of many who go in the studio with him, So much favourites that Audi had to put his foot down and put up the notice sebab pening every other artist mintak similar sounding tunes.

The Macho Libre thing.. erm.. no comment.

Hung out until past 4am. Awmigawd!! How am I going to function tomorrow!

Reactions:

0 comments: