Thursday, November 08, 2007

Haziq!!!

Baru balik dari rumah terbuka Haziq tadik. Besh... sebab dapat jumpa Umi Fauziah Nawi. Love her to bits - she is one of local theatre's few icons - forget that crap about the whole Puteri Gunung Ledang and P. Ramlee The Musical poop.

There are few theatre practitioners here who remain true to their art - and few of those who act who know what they're talking about, dan Umi salah seorang ya amat.

Spent some time talking to her about the theatre scene, and her family and all... besh!

Ramai gak kuarga Akademi Fantasia yang hadir, and of course first of all, kena la ucap tima kacih adik bucuk nervous sentiasa si Haziq yang selalu di carut dari dulu hingga sekarang for his hospitality. Bangga tengok da mampu beli kondo sendiri dengan hasil usaha dan titik peluh.

Also ngan parents dia, uncle dan auntie - you guys are cool!

Matilah aku tidak direjam kerana mencarut Haziq depan depan.

Yeap... what doesn't kill 'em only makes 'em stronger I always say. Anyway - memang besh bukan apa.. tapi bila gi open house camni tengok semangat kekeluargaan meka with all the relatives chipping in to help for the simple, but fun and meaningful affair.

Diddy sampai lambat sikit ngan tunang dia, si Ellen. Tak penah aku dapat peluang berbual ngan Ellen, merasalah besh gila carutan. Heh... but apapun, nak wish good luck both to Haziq dan Diddy for their outing in separuh akhir Muzik Muzik. Haziq minggu ini untuk Irama Malaysia dan Etnik Kreatif bersama Rosma untuk CInta LAgu Sakti Ahad ni, dan si Diddy dengan lagu Hilang untuk Balada.

By the way - soal Diddy yang orang dok kecoh online pasal putus tunang and all - really guys, as far as I can see they're still happily with each other, so takyah la nak debat. Mintak jer yang elok yer...and stop ler spekulasi, samader minat ke tak.

No one's business but their own. It was apparent, Diddy kurang selesa bergambar dengan Ellen, and I kind of understand sebab whether on his side, or Ellen's side, meka memasing pentingkan soal her privacy... so maybe they don't appear in 'public', live atau in publication bersama - but that's their choice.

Takyah nak speku manjang meka masih bersama ke tak, ok? Suka ke tak, sokong ke tak, tak elok nak feeling bulldozer kebahagiaan orang.

Anyways, moving on, ok tak pic ni ngan Ellen. Matilah aku walaupun rambut cam baru bangun tidur tapi tetap feeling comel. Leh?

I think I need a haircut soon - and a touch up of colur cause it's starting to look pinky orange.

So it was a fun open house, not that I've been to that many this Raya season sebab tak larat.

Kat rumah Haziq pun tak makan sangat sampai mom dia berulang kali mintak makan.

Merasalah aku asik kena carut on a diet gituh wherever I go. I don't know. It's just me. The first few open houses I totally makan tak ingat and hasilnya... sakit perut manjang sebab tummy aku overdose and crying for help.

Takyah nak kata sampai rumah, dalam perjalanan balik pun da meraung semacam! Heh... my stomach da wear and tear tinggi kot sebab years of punishment with all sorts of delicious fare gituh. Merasalah involuntary diet.

Cam kesial kan statement...

Aduh... yang pentingnya sampai Ahad ini penuh schedule aku ngan last minute open house yang kena entertain.

Esok ada tapi memang nak larikan diri. Sabtu ini, siang satu, malam satu, dan celahnya terselit ada tahlil untuk arwah Mokz. Sunday pun ada dua. Arghhh... weekened ini takde masa la nak spend time for anything.

Plus my Boo pun nak balik kampung Ahad ni, so sorang ler aku sampai sem baru bermula end of next month. It's going to get pretty lonely.

But... discovered this cool game will tell you guys about. Awesome! Kalau korang suka Sims and all - there's this thing I stumbled which combines the Sims-like element with a 3D chat interface... and it's free!

Definitely going to spend time on that. Meanwhile planning holiday. Anyone wanna join for a trip before Christmas? Destination? Antara Bangkok dan Jakarta, my two fave cities. Kalau domestic, anywhere with a beach will do, cause I wanna play beach bum and get a tan. Eh ok la...esok da keja.. good night kids!

Reactions:

0 comments: