Sunday, November 18, 2007

Flawless!

Sampai tadik kat Alam Sentral awal, tapi sebab lautan manusia yang muncul nak masuk ke Sri Pentas 2 di Plaza Alam Sentral, I thought it would be wiser kalau kami ramai ramai masuk dulu.
Kami ramai berkumpul nak masuk sekali. There was me, Ted, Nuffie, Anas, Mozac and Juan.

Ramai gila hari ni... bukan macam minggu lepas half empty seats. Hari ni, kira tempat duduk tak cukup, ramai gak penuhi standing room lak. Ni mesti nak datang tengok Datin Seri Siti Nurhaliza in action.

Ni aku amik shot masa time mereka start buka pintu nak bagi fan club masuk tak silap aku. Or something like that... crazy crowd!

Masuk jer lepak la about, just killing time. Last last, aku naik upstairs ler nak wish kengkawan semua sapa kenal all the best! Support ler katanya kan! Naik jer serempak ramai ler. So dari casual rounds konsep lintas hormat, suddenly menjadi lawatan sambil belajar kena make stopover sana sini.

Sambil singgah dressing rooms and make-up rooms, nih serempak ngan Datin Seri gituh.

Lawa tak pic ni? Ni masa Siti tengah bersiap, ngan Kay Azman fussing all over her getting her ready. I love this pic sebab kebetulan masa amik tuh, cam cantik lak background blurred tapi muka Siti still stunningly in focus. Ni bukan pic konsep konsep Photoshop yer. Original gituh!

Owh kepada kengkawan yang minat Siti, kalau nak curi pic ni nak share, silakan, but please kredit dan link kan blog aku tau.

Anyway, here are some more pics masa Siti tengah bersiap. Tima kacih madam sebab bagik can photography walaupun ngadu belum siap pelbagai. Heh... kalao lum siap pun sudah flawless, apa lagik bila sudah.





And selain Siti, here are several other friends I bumped into before the show. Ingat lambaian ratu kejap je, lama lak sangkut sana sini. So apa lagik, alang alang stop sana sini, each hentian tuh aku amik pic jer la tuk blog.

Ladies (Chery and Nieyl) and gentleman (Diddy and Fazli)



Two lost looking Chinese guys. Left is maestro Audi Mok and right is Schonny from f-tersix. Congrats Audi on Mahakarya Cinta.


Four of the judges (from left) : Adam Salleh, Khairil Johary Johar, Azhar Borhan and Amran Omar.


Moved back in to enjoy the show, tapi macam takde fire langsung tahun ini punya separuh akhir. For some reason, I found the performers semua mediocre saja.

Yang feeling tarik suara samaada tercekik or end up screaming. Takde seorang pun yang betul betul bagi performance yang WOW!

So midway kept sneaking in ciddy breaks. After Jac and Lah were done with Ceritera Cinta, singgah jumpa dia jap. Heh... kena la jumpa wish her well sebab aku harap sangat Ceritera Cinta masuk sekali.




Siap sempat turun ke Dunkin' Donut sat nak beli makan sambil Jamal Abdillah menyanyi. Malas lar nak sit through it. Came back just in time, sebab orang baru nak start tepuk tangan. So with several donuts, a bottle Raspberry (tak silap aku) of Esprit, layan jer results.

And these were the songs that layak untuk Kasih Tercipta, (Ajai/Shuhaimi Baba/Faizal Tahir), Mahakarya Cinta (Audi Mok/Mohd Shariza Shamsiri/Faizal Tahir), Ceritera Cinta (Ross Ariffin/Habsah Hassan/Jac & Lah), Izinku Pergi (Azlan Abu Hassan/Sulu Sarawak/Kaer) and Harapan (Hazami/Hazami/Fazli Zainal).

Congratulations siapa yang dapat ek.



By the way, aku tau mesti ada spekulasi yang Siti takde kat pentas masa meka nak umumkan lagu lagu yang layak, tapi tak de apa lah.

Siti memang lepas dia habis perform saja, dia gerak terus dari Plaza Alam Sentral. Bukan atas sebab takut kalah ke, elak peminat ke siapa ke, dia memang ada show so she had to rush. Even TV3 officially mentioned that.

So takyah lah kata macam macam pasal orang tu, sudah dia pun officially bagitau TV3 dan perubahan dibuat supaya giliran dia awal.

Kalau ikutkan dia antara yang terakhir to perform actually, but dua hari lepas cabutan kedudukan arituh, dia sudah pun maklumkan TV3.

Eh ok la...enjoy the pics and be with you guys tomorrow. Mata sudah berat...

Reactions:

0 comments: