Monday, October 08, 2007

Working hard

As the holidays draw closer semaking horror nak fuill the pages. Damn! Tapi hari ni tak horrific Monday sangat sebab aku semalam tidur awal siot. Dalam 11 lebih da KO dah! Cam susah nak caya sangat. These days, tuk aku, 11pm and thereabouts is WAY too early to sleep.

But I guess age changes everything, and even though I spent a good part of the weekend gathering adequate sleep, somehow, cam tak cukup jer sentiasa, so woke up refreshed this morning before 7am.

Puas siot!!! Tapi aku nak bangun pun malas. Rasa cam nak lelap kan mata second round jer, tapi aku tau if I do that memang parah lah lematnya, so I hauled ass immediately and got out of bed.
Was in the office before 9am (would have been in earlier if not for the b***hass traffic which was crawling everywhere. Thank God for expensive highways and outrageous tolls that most wouldn't take from my home to the office, and thank heavens for SmartTag sebab dapat speed up because of that.

Spent over six hours with my ass parked in of my computer, as well as depan laptop in dark corners here and there to avoid distraction abnd disturbance.

Ended up completing one cover and one news story so puas gak.

Tengah abihkan some extra work for my stock pile, tetiba ada orang masuk at the side entrace.

Lor, Liza, Baha dan...Mawi?

Eh, dak botak ni tak balik Sabah tuk sambung shooting Aduh Saliha rupanya. Apparently dia kata dia da technically 'on leave' dah. Khamis ni balik kampung.

Amik ko, sempat posing kat meja aku sat. Heh... oh by the way, sapa yang da tengok video coin bite tuh, tunggu Mawi lak buat dalam show dia ek. Tengah jadik supplier dia tuk barang magic lak ni.

Amacam? Semak tak meja aku? Bagik can lar... orang tengah sibuk. Kang settle aku clear lar jap agik. Erm... don't ask what Mawi likes most about my desk. Korang mai usha sendiri kalau ada peluang.

Rupanya dak botak singgah ngan Liza dan Baha sebab nak kirim buah tangan to wish raya gituh! Awwww... so sweet! Kira thoughtful siot.

Walaupun aku non Muslim, don't feel treated different langsung or made to feel that way by anyone.

Ni apa yang botak hantar, and tuh ada card si Heliza bagik smalam sekali. Meja aku banyak gak kad Raya kengkawan hantar...bertimbun siot. Rasa cam aku bebetul celebrate Raya lak (sedih lak takde kampung nak go back to - kalau sedih sangat ke Parit Buntar je la rumah kuarga angkat).

So in a year, I celebrate Chinese New year (dah nama pun Chinese kan...cultural celebration), Christmas (religious lak) and Aidilfitri (pas berpuasa ampir sebulan - kurang berapa hari akibat hari hari stress isap rokok for relief).

The beauty of being Malaysian!

Ok lar guys. It's 5pm by the time I complete this entry, nak pop back rumah Bangsar sebelum ke majlis berbuka puasa Ebi FC malam ni. Be posting later tonight with more pics, and hopefully the Raya video I promised. Selamat berbuka pada semua...

Reactions:

0 comments: