Sunday, September 30, 2007

Salam Aidilfitri? Already???!!!

Actually yang Salam Aidilfitri tu, album Raya Akademi Fantasia, yang biasa time camnih, will be released. Tahun ni, like the last five years, ada ler recording (for some of the kids, the only they'll every make - cruel but true).

Kali ni punya though, bukan je ngan meka dari musim kelima, tapi also ada featuring gituh, which includes the likes of Khai, Zahid, Mawi, Faizal with Mila in one song. Kira lagu juara juara ler, kecuali Vince (yang diganti ngan Khai sebagai wakil musim pertama as runner-up). And if you're asking bila meka nak wat rakaman lagu ngan Vince tuh, tunggu. Memang ada perancangan if everything goes to plan.

Semalam gi Bora Ombak tuk majlis berbuka, sekali ngan pelancaran album Salam Aidilfitri, selain pelancaran VCD karaoke dak botak yang Qasidah, Berzanji dan Doa Berlagu (did I get that right?)

Seronok gak jumpa kaum kuarga Akademi Fantasia, as I think musim ni yang paling aku tak keep in touch ngan bebudak. I dunno... for me the magic tuh tak cam dulu. Again, kalao musim musim dulu, until today we keep in touch. Something about the current batch ni cam takde magic.

Bukan nak kata meka kurang dari segi bakat ke rupa ke apa... just... tak de umphh!!! Still it was fun to meet everyone...ada yang da lama tak nampak, tak jumpa, tak kena carut.. heh!

Si Faizal jer takde antara senarai meka dalam album, alkisahnya tak sihat. Yeah, right. Anyhoo, ni ada pics yang sempat aku snap. Aku mash everything together into one pic. Kalau tak, berzaman korang nak tunggu pic satu satu load kan. Again, kids, kalao nak letak pic aku memana, silakan, just credit me and provide a link here ok.

Jangan sesenang je curi hasil kerja nak tangkap pic dan upload.

Sempat ler time tuh borak ngan Zahid pasal planning erm... ada lah. Also with Mawi pasai bab magic, apa lagik. Dak botak nampaknya semakin advanced bab tuh.

And then ngan Roslan Aziz. Me and Roslan have never really seen eye to eye on a lot of things, and I'll be the first to admit that.

But, we did this time. Pasal isu lagu Indo kat radio yang kecoh seminggu dua nih. Well, at least for someone yang first jejak Indonesia sebelum Search even, masa zaman dia bak Sheila Majid, dan yang tau susah bagaimananya nak langkah masuk industri kat tempat orang, he is hardly bitter like some people I know of, who is willing to call for sekatan demi kepentingan sendiri and fear of competition.

Oh well... but I won't bore you guys with details of our conversation. Berapa posting pasal isu tu, entry ni rehat sikit bab tuh.

Sempat kacau Yasmin Hani yang wat recording program dia. Ni pose istimewa bagi meka yang join forum dan carut Hani memacam. Yeap, she knows what's being said kids, so I would gossip responsibly if I were you.

Wachaa pakai microphone? Ganas siot! Muka pun maintain vogue dalam evil tuh! Heh... love you babe!

Dalam nak snap gambar, nak amik one special pic, tapi tengah amik ramai lak snap. Cait! curi peluang tol.

Anyway, mintak Mila dan Ebi posing together. Alamak...kantoi ngan Mila pasal posting Anugerah Era aku letak pic dia dan Ebi tuh. Merasalah kena perli. Ampun!!! Kali ni aku wat cara halal!
Matilah tergelak sendiri.

Ok ari ni malas pepanjang entry... so that's all for now. Korang enjoy jer lar the pics. Sori kalao ada yang korang minat aku tak sempat amik, sebab memang masa tu ramai sangat pening sapa dah sapa lum. I got a majority lar masa event buka puasa tuh, so... I guess that'll suffice kan?

Apapon, ni last group shot masa meka posing sakan for a group photo ngan Freddie and erm.. Johan Raja Lawak. I have no idea why Johan is there, but whatever. Alamk, just remembered masa tengok group shot! One of those lupa amik pic Yazer sedangkan lepak ngan dia.. takpe bro, tunggu album ko settle aku pics bebanyak tempek sini. Afiq pun aku tak sempat...

Dah pun dengar dua lagu dari Yazer, and honestly, his album is so going to rock!
Ok lar guys, selamat berpuasa tomorrow.

Reactions:

0 comments: