Thursday, September 13, 2007

Gas

Masuk ari kedua puasa, already aku as usual suffering the same effects as every year aku join in on fasting. GAS!!!!

Aiyo... ni la bab paling susah kalao nak puasa ni. Tahan lapar... no hal. Tahan dahaga... no hal.
Tahan rokok... susah sikit. Tahan molot.. agik cabaran maksima. But the worst, sebab aku memang tummy cepat angin (cam orang nya jerk), so it's all about the gas. Paling kritikal kalao da berbuka, kena larikan diri kerap to avoid being impolite, sebab the whole day, aku burp and fart je keja. Keji tak? Da nak wat camna. It's all natural bodily functions ma.

So sendawa... kentut.. aduh. Standard lah... pas ari keempat camtuh perut aku settle slowly dan ok lar tuh (sapa baca sini mesti tamau jumpa aku sampai hari keempat camtuh risau bom hidrogen meletop... heh!). Still, leh lar tahan. Tahun ni ttau aku posa penoh ke tak. Walaopon tak wajib, nak gak kemeriahan berbuka, and then time Raya... especially kalao da posa penoh, aku balik rumah kuarga angkat aku beraya... meriah dowh sebab even though aku bukan bragama Islam, nak join sekali the whole proceeding.

Like Izad pon cakap, god for the body. Detox katanya. Merasalah...

Two days down so far and going strong. Semalam memang busy, as with Thursdays, so berbuka hari pertama tak grand at all. Berbuka kat office jer.

Si Halim keji da order McDonalds, aku lak tak kesempatan nak beli apa pon juadah berbuka. In the end popped down to the cafeteria nak carik something nak bungkus bak atas to berbuka.


Sedih tak tengok camna aku berbuka. Tu dia, 'french toast' takde rasa, kuih dua ketul, nasi, kuah and ayam goreng ngan 'fresh orange' which was actually cheap cordial. Tu je yang cafeteria ada yang aku leh stomach. Sebelah aku, si Halim berbuka ngan bubur McD pastu McValue meal haper ntah. Aiyo... meriah. Confirm tak turun berat badan posa nih.

Pas abih berbuka, aku rush balik rumah Bangsar sat, ada keja nak siapkan, then straight on to The Curve for a meeting. Tapi takleh cita isi mesyuarat tuh.

Finished abo0ut midnight. Spotted this thing I was impressed by. Usually kan carparks especially basement kat malls and hotels ni horror sikit... yang kat Cineleisure ni, where I parked, memang impressive.

So single women going out, you know Cineleisure treats you well and looks after your safety. Forget dark dingy basements, their basement car park provides almost this uber safe relief. Headed to Shah Alam, met Boo Boo, while on the phone ranting about the meeting.

Mmm... one day... one day I'll be able to handle things on my own. So many things to get across, and so little avenue. Anyhoo... I guess some of us have to claw our way to the top... s l o w l y... to prove our salt.

Kita jalan jalan and had a drink here and there to pass time and talk, and then headed back to Shah Alam gi rumah Zaff dan kengkawan. Bukan buat apa pon, main ngan si Ejoi punya pets, these, mongoose, hamster, squirrely thingies yang aku pon tatau apa species.

Comel... dulu penah main ngan Kiki, the male one, sebab si Lilo ni pengecut. Tapi smalam Kiki naik psycho, kita semua kena gigit. Especially si Zaff kena cakar kat puting. Padan moka... ko jentik telur binatang tuh kenapa (gelak sambil guling guling jap teringat balik).

Pastu, sahur kat McDonalds jer. Simple je. Start puasa ni, nak cuba moderate spending sikit. Biasanya aku naik gila kalao kat pasar Ramadhan, nak mintak tuk a little bit of restraint this time around in spending on food, especially.



Over and out...

Reactions:

0 comments: