Thursday, August 09, 2007

Yazer, Impak Maksima and dia

My entries berapa ari nih kes malas sikit, so ari nih aku nak make up for it. Yerlah..bukan apa...kesibukan tahap gaban sebab aku ada packed weekend. Ni pun posting ala wireless dari Starbucks kat 1 Utama pas abih keja pelbagai yang dihantar melalui email sebab terkenangkan deadline. Noisy areas like this, public and where I can indulge in a drink and smoke at the same time make me function better than the office, so time out tuk abihkan stock three articles agik, a weekend personality feature, my column and an article.

Da abih ni baru sempat update blog again.

Sebenarnya ada kat 1 Utama sebab pagi tadik ada preview Impak Maksima arahan Ahmad Idham. Surprisingly enough, aku bangun kul 8 pagi! Wow!! Awalnya! Heh...matilah aku.
Sampai kat screening konon 9.45am with time to kill. Erm... It was ok ok la. Effects and stunts bagus, tapi mak aih!!! Si Yatt tuh takleh lakon ok. Kayu smacam. Not to mention lakonan yang tahap kegedikan gaban! Merasalah!

And Opie Zami was horrible!!! Aku tepuk tangan time character dia mati. Leh???

The storyline biasa je, and CGI horror! Burok nak mampos!

Tapi kalao nak tengok a movie for its action suka kot sebab it was pretty awesome from that aspect walaopon camerawork dodgy sikit.

My favourite actor delivered yang penting, namely Zul Huzaimy!!! Yeah yeah!!!
Eizlan, Cat dan Awal ok jer, while there was too little of Diya. Dynaz? Bolehlah...

Abang Zul confident pose macho, while Cat pose...erm...


Yes Yatt... your acting was TWO horrible (talk about bad caption - but nevermind, her acting was similarly horrible) dan Eizlan mainain.


Awal ngan si Yatt.


Pas abih, sekali ngan Juan dan photographer dia dan member dia pusing 1 Utama jap. Menyesal terus! Ada sale!!!!

As a good shopaholic, I caved in to my craving and bought two pairs of pin striped pants (black with white stripes and back with red stripes - suka kan colour black ni) and also a pair of funky jeans. They were CHEAP!!! SALE!!! SALE!! SALE!!!

I love sales!

Bought a couple of miscellaneous items...and then masa Juan and friends nak balik, tetiba kami bump into an old friend yang lama tak jumpa.

Yeap...that's Yazer for you. Dia sorang masa tuh, so since aku pun alone, dia joined me for tea (beriya tea katanya feeling omputeh) and had a catch up session.

Lama tak jmpa dia... last bebetul lepak ngan dia pon over a year ago kot masa kuar ngan dia dan Felix ronda KL. So sembang and found out what everyone was doing... and samaada Ekin sihat ke tak. Oops....!!!

Sorry Yazer...usik jer bah!

Anyways, pada meka yang tunggu album dia, it should be out after Raya, because it's completed and tunggu nak shoot cover album and then release da. First song, hopefully in this month camtuh da leh kedengaran kat coring radio.

And I heard one of the songs from the album and it was AWESOME!!! Ass kickin' rock!

Aku hope his debut album will be as good. Lagu tuh yang aku pun tatau title, hasil M. Nasir yang lain dari lain...so mintak mintak ler the whole album surprise camtuh gak.

Pas we hung out about two hours and borak about everything under the sun... termasuk cita baru kuarga Akademi Fantasia musim ketiga, abang Nasir and Luncai Emas and rock music in general as well as perkembagan dia.., aku pun nak gerak ke keta so we parted ways.

Amik barang dari keta aku ke Starbucks lak tapi takde seat baik punya. So ended up next door kat Nando's overlooking the highway which was quite soothing actually.

Finished stok keja and dapat SMS dari seseorang. Memula plan tak jumpa ari ni... tapi dia ajak dinner. Erm. Me likey!

Since aku free dan esok leh masuk keja lambat, of course kejap lagik ni nak jumpa dia supper. Dinner actually sebab dia lom makan and me too walaopon da lewat.

Lagilpon a nice way to cap off coming up to the end of the week sebab weekend kind of fun, and definitely banyak benda nak posting.

Esok ada press interviews with Samsons!!! Walaopon memula first album tak minat sangat sebab da layan their latest album in Penantian Hidup aku da jadik peminat! So esok interview with Bams and Co. Sabtu layan show meka, and Ahad ada Ikon.

Packed!

Meanwhile... nak offline da. Nak gi jemput dia. Heh...
By the way, ni pic amik tadik luar GSC. Yeap the Homer Simpson in the pic is the one that made headlines after being 'stolen'. Merasalah jadik Simpson katanya.

Perut da lebih kuang cam Homer Simpson katanya!! Keji!

Ok la hope aku da 'tebus dosa' bagik meka yang tunggu updates. And trust me, the next few days aku akan update lebih. By the way, Ikon seperti biasa sebab kat PICC aku akan wat live crossover gituh kat blog. So kalao orang online, refresh ler tuk on the spot report gituh ek.

Bye guys... and hope you guys have a fun night like I'm going to. Huggies for all.

PS - Zaff, good luck on your job interview kat Johor Bahru ek.

Reactions:

0 comments: