Sunday, June 03, 2007

Silliness!

What's the stupidest thing you've done?

Aku rasa benda paling bodoh... ok now totally paling... selain campak beg member pompuan dari bilik darjah from tingkat tiga sehingga terburai isi, laughing during sex sebab ada yang terkentut (not me), walking straight into a glass sliding door sebab tak prasan ada kaca and taking a dare nak wat BMW stunts lelebih dari mampu (benjol dan three stitches)... among many other things I'm not proud of.

Tapi aku rasa the thing that I may have done that ranks quite highly on the stupid list is this.

Yang Friday night kat KLC masa aku sampai, nak join Shawal and the gang tuk dinner kat Sundanese tuh, aku masa da kuar keta, tertinggal handphone. So keta aku yang da takde alarm sebab da malfunction meredah banjir (long story) kena pakai kunci (time to get the alarm fixed!)

So tak perasan apa apa, aku terus ler join dinner and all. Abih je dinner masa nak gerak ke Coffee Bean & Tea Leaf nak layan sesi chat Shawal ngan peminat online, aku for some reason aku perasan cam diri aku nih ringan jer. Yela...kunci keta aku ni ada seribu satu benda attached, including this teddy bear mascot Olympics 2008 Beijing yang abang Bad beli kan dari trip dia ke Beijing arituh.

Now I'm 100% sure that I had my keys with me, but knowing my memory problems, I wasn't all that convinced. So track back,kat Sundanese, takde.

Mmm... the only stop I made after leaving the carpark was the sushi bar masa nak take away, tapi aku yakin takde cicir kat sana.

Sudden realisation of horror, I went back to the carpark. Masa turun escalator ke P3, aku for some reason bayangkan keta takde. Then tergelak sendiri terbayangkan nasib malang sapa la nak curi Wira aku. Ada ke resale value? Walaopon keta potong katanya.

When my car, yang di park sebelah je exit tuh kelihatan, rasa nak gelak, nak nangis dan malu seribu moncol.

Ada security KLCC tengah pacak sebelah keta aku. Erm...when aku hampiri tuh, aku rasa nak hentak pala sendiri. My keys were still in place hanging off the side of the car! Kimerk tol!! Stupid stupid stupid!!!

Mamat security tuh pandang aku, tak pasti aku owner ke tak.

Sambil amik kunci....aku pon berdehem sat...tak terkata... before sheepishly tanya abang security tuh... "erm...da tunggu lama ke bang".

Mamat tuh cam confounded, terbodoh sat dan cuma angguk. Moka dia antara nak maki aku, nak lecture aku dan nak gelak kebodohan aku all in one. And finally... cuma jawab, "ok..."

Damn...malunya. This is the SECOND time it's happened to me (tiga kali locked my own keys in the car, and another kes tertinggal kunci tak sedar).

Yang penting sempat amik pic hasil kebodohan aku...nak amik pic abang security tuh punya moka yang blur ke tension ke haper tak berani lak...heh!

Double check my car was locked, pocketed my keys and then ran balik atas tak cita pon ngan sorang pasal benda ni.

Owh....speaking of handphone (sebab tadik mention benda ni jadik sebab nak retrieve handphone), I just replaced my emergency Nokia zaman tok kadok with a Motorola V360. Ok ler..midrange phone, nothing great, but functons decently cause it comes with a 256mb memory card. Leh la... rajin la aku snap pics agik.

Had to get one sebab my stupid ancient fashion phone yang Nokia 7200 da mula problem, while the Nokia 3650 memang keji da tahap balik anjing, anjing pon leh balik balik rasa hina dibaling phone camni.

Saja ubah angin try balik Motorola setelah sekian lama...da tukar ke Nokia. Elok sket ler. But I still want to get the Nokia Internet tablet. Ada sapa nak sponsor ke? Matilah aku....

So anyhoo, after left KLCC, gi Darby Park ngan Vern. Nak ada surprise party tuk Jovian. Erm...Jovian Mandagie ni yang kecoh pasal baju dia maa kes Linda Onn dulu tak jadik pakai on the red carpet dulu.

He's a very talented designer and memang aku rasa dia jauh lagik perkalanan dia.
We surprised him...simply because it was something like five days before his actual birthday.

Now... you know if you held a surprise birthday party five days before the actual day, confirm terkejut kan. Kalao tak terkejut gak tatau la....kan?

Didn't do much...but it was ok cause aku dapat jumpa one of the girls yang aku kenal sometime ago yang keja full time model.

Heh...masa tu (aku penah blog) pasal jadik just kind of like a conversationalist nak layan sembang ngan tamu serantau yang di jemput tuk Disney Channel Asia yang conference kat sini.

It was an easy job that was wine and dine gituh and get paid RM400 for three hours of socialising.

Easiest money I ever got in a long time. Moving on...

Still, walaopon a couple of the other guests was kind of fun to talk to, tak dapat masuk conversation of the beautiful people sangat.

Nak wat camna...merasalah takleh sesuaikan diri ngan konsep The Lifestyles Of The Rich & Famous and Limited Vocabulary.

This was an actual sample of the conversation overheard :
Girl 1 : You know... I was totally like...
Girl 2 : Yeah! Absolutely!! I sooo understand!!!! Memang biasa kan...you know like...
Girl 3 : Yeah and then kan...
Girl 4 : I would always be like that...memang kan...so like that I like so faham too!
Girl 1 : You don't say!
Girl 3 : Absolutely!
Girl 4 : *angguk*
Girl 1 : It was so, like... obvious kan...
GIrl 2 : So obvious...
GIrl 4 : Totally...

What were they talking about? I have absolutely no idea. But they kept on and on, and kept getting snatches of their conversation here and there. Nak wat camna. Jeling kat Vern, yang tahan gelak.

Sorry girls...bukan carut ek. You guys were nice... just mungkin tak kenal susah nak confortable kot. Still it was kind of fun.

Slept the whole day after....

Malam semalam, went out for dinner with Anita (thanks for the dinner gurl, even though aku mai lambat tak makan), Vern and Shawal ngan adiknya. Ada apa ek?

Takleh cita skang la...tunggu je la ek.

Tapi erm...leh cakap je...mungkin Shawal akan berlakon tak lama lagik. Oops...!!!

Went clubbing, tapi kejap je, met a friend yang spent some time with me in Terengganu.

Balik...tidur! Siang tadi ingat nak join bowling tournament kelab peminat kat Berjaya Times Square, tapi malas lak nak keluar. Sepanjang ari ujan je..mmm...tidur sedap siot.

Yerla...it's the weekened, time to sleep in. Esok another full day agik. So anyhoo, ni nak gi Gangstarz jap, just to see what they have to offer. Esok je posting agik ek. Ciao!

Reactions:

0 comments: