Thursday, June 07, 2007

Panic!!!!

Semalam kat event yang membosankan (the actual event boring, tapi the after fun sebab ramai kawan kawan ada) memang naik gila snap la.

Pada sapa minat Datuk Siti Nurhaliza (or even Datuk K), hope you like the couple of pics available.

Aku nak bubuh pics dulu so senang, with that out of the way, I can get to sharing cita yang nak dikongsi.

Ramai gak yang hadir as you can see from the event. Let me see, wakil Akademi Fantasia camp, ada Vince, Shawal, Dafi dan Ebi. Apart from Siti, Ziana was the only other female artiste. Yang lain semua guys.

There was Farid Kamil, Fahrin, Arash, Ashraf Sinclair, Awal, Rashidi Ishak dan Alan Yun (ingat Gubra tak?) .Yang lain semua, aku tak penah kenal and probably will bother like John dari Project Superstar (who the...), Dylan dari I Wanna Be A Model (erm...), dan Andrew hos stro Wah Lai Toi Astro Talent Quest (yawn).

So korang enjoy je la general group pic ek of everyone.

And thus concludes the end of the nicer looking pics.Sebab pics aku amik dari phone semua for some reason, mungkin sebab lampu keadaan yang lampu kuning kot jadik cam kelakar lak. Aduh...merasalah yellow fever.

Sebab ari tuh da ada solo Shawal banyak gila...kena la balance, so kali ni focus a little more on Dafi dan Ebi. Sapa minat Shawal, kang aku slow slow letak lagik pics ek.


Merasalah....kan I told you guys mesti kekuningan!
Selain pic ni ada ler a few more pics aku amik.
Cam Pic Fahrin yang belah kiri ni.

Merasalah stress dan tertekan (tekanan perasaan ok, bukan tertekan punat kat camera cam some people) sebab kena bombard soalan soalan biasa la pasal hubungan dia dan Linda.

Kecian lak...tapi merasalah kan!

Seb baik kengkawan yang interview bagik can nak perah otak, bokan soal kalahkan bom Hiroshima dan Nagasaki combined into one.

Cam masaalah dunia kan kalao ikut rupa Fahrin.
Jangan kedut sangat moka tuh...kang start developing wrinkle lines lagik stress, ok!

Last last kena gi Hatyai nak buang segalanya, lagik stress kalao story kuar.

Apapon, biasa la jawapan standard.

Paham je statement kawan kan (matila aku kena pukul ngan Linda pasni - I love you bebeh!)
Kalao bab interview tengok cam si Awal ni kat bawah.

Rilek terlampau lak rilek. Sampai da cam tak betui sengih cam kerang busuk (aduh...pas Linda bantai aku, Awal lak beluti kan aku carut dia la ni).

Kalau tak wat muka cam Vince (lama tak jumpa dia... sejak launching album dia), feeling innocent dan sengih waras sikit rupa....tapi sikit jer!

Or even cam Siti ngan Datuk K, rilek je handle interview. Heh...tak peloh pon. Maintain je kalao ikutkan.

Oh by the way, nak wish awal awal pada this happily married couple happy first anniversary, with just over a month to go.

Dengar Siti dan Datuk K akan ke Bali in August for their first anniversary... tapi tak confirm. Happy second honeymoon ler tajuk albumnya.

Erm... bila lak nak gi Bali ni.

Eh taip bebanyak lupa lak nak nak letak pics. Sori bebanyak...

By the way the last pic of Siti aku letak besar sikit walaopon kekuningan sebab Siti pose tuk blog nih ok. Merasalah...

Direct mintak tuk blog jerk. Siti kang ada masa, jenguk sini, ni la hasil kuning ko posing. Salah kamera ek, bukan tukang amik pic.

Ok...ok...sambung nak posting pics semua habis supaya aku leh move on to the next story nak merapu meroyan sat.

Sengih nak endorse iklan ubat gigi ke


Erm... ok Vince. You may stop now... no really!


Cool je meka berdua ni handle interview...


Apa jeling? Ko ado pose istimewa tuk blog ko? Merasalah dinch pic curi tangkap ok!

Ok so that covers the pics part. Now on to the actual story nak share.

Sebenarnya camni. Semalam, pas semua da abih event, aku gi ler makan ngan si Farihad dan Zul dari Berita Harian dan Rudy dari Harian Metro.

Dak dok sebumbung senang la idop nak jumpa dan discuss pasal keja. You see, our social life and our professional life is the same thing.

Orang tatau kita keja siang malam... so memang takde masa sangat nak enjoy pelbagai like people who work 9 to 5... or even people who don't work at all for that matter.

So bab keja ni la yang kami jadikan our enjoyment.

Anyways masa makan, Farihad dapat SMS dari Arif dari Utusan. Statement cam saja usik ler...something like korang tak cover ke wedding Pak Lah.

Before you can say drama queen, immediately dialog dicipta, dan Farihad SMS balik kata kami ada photoshoot fitting baju ngan Radzwan Radzwill esok.

Saja nak bagik member kat Utusan panik.

Tak sampai lima minit masa kami makan tuh, Syazwan lak call Farihad tanya benda sama.
Nak cantikkan plot, si Rudy call Arif dan marah konon benda ni exclusive dan kecoh kenapa Arif heboh kat Syazwan.

So it went back and forth ler...kami berempat gelak pecah perut je. Biasala...manipulasi emosi katanya kengkawan kat paper lain yang panik takut termiss story gituh.

Elok elok si Zul lak gatal...bermesej ngan Zie dari Utusan. Apa lagik..drama swasta la. Konon pas event kat atas tuh yang semua gerak balik, kami ke PWTC. Terus skrip diwujudkan konon ada reception tuk Pak Lah coming up kat PWTC, dan sebenarnya tadik abih je event yang Siti patut gegas ke KLIA tuk flight ke Singapore, dia sebenarnya singgah PWTC kerana dia nyanyi tuk reception tuh kang.

Memandai lak bebudak ni wat skrip kenakan kengkawan. Si Zie panik teramat la, apa lagik takut miss story.

Si Farihad lak sambung ngan Arif, konon Rudy marah sebab benda tuh eksklusif tuk Harian Metro, dan Berita Harian numpang.

Aiyo... the plot thickens. Kalao ko da confuse apa yang realiti dan apa bukan...semua nya drama lah. Saja je nak kenakan kengkawan panik konon ada news lelebih lak.

After over an hour and a half, Farihad last last bagitau Arif dan Syazwan. Merasalah sentapan cinta light light kena April Fool bulan Jun. Keji kan?

Then call si Zie lak. Tapi bukan nak bagitau dia direct, kejakan dia kata nak sotry ke nak pics kena bak KFC la pelbagai mai office. Nak nangis dengar sora Zie kat phone.

Last last bagitau... tension lak dak tuh... kena mainkan.

Heh...moral of the story pada kengkawan wartawan (especially Syazwan yang baca ni) sabau ek bab keja. Kang high blood pressure kang stress overdose.

Hah...anyway pas pulang ke opis, kami lepak la jap kat area ruang keja si Farihad dan Zul nak sembang.

Beramai ramai bukak blog seseorang makcik ni yang molot poaka suka menjarum Dia ni leh kata satu industri tapi feel bagus. Anyway, kami dapat blog peribadi dia... apa agik, gelak sakan ler the heartless bitch meroyan ratapan naluri pelbagai.

Tapi yang terkejut nya...kalao selama ni dia tak namekan 'skandal' dia, akhirnya dia ada sebut satu nama yang familiar pada kami semua.

Memula semua tak perasan... aku put two and two together sebab penah nampak meka bersama.

Rupanya dia ngan member aku emo emo. Keji!!!! Aku kata keji sebab makcik kertu ni da memang seasoned dan dak ni jarak umo dia memang jauh. But that's not the point. Tapi aku gelak sebab tau background dak tuh ler.

Bila aku da explain sapa kat bebudak lain... meka lak horror jap...sebab dak tuh, yang member aku, kisahnya dalam diam (to me lah) couple ngan budak sekerja Farihad dan Zul.

OOPS!!!!

Merasalah the plot thickens lagik!

Aduh... ni la namanya karma! Yang ko keji ko hina pelbagai... last last...ambik ko. Adik adik veteran jadik jamuan ko ek.

Tu la... be careful what you say, or it's as good as wishing it upon yourself.

Life has a strange way of working things out.

Bukan nak kata heartless... sebab aku bab cinta ni I woudn't wish the worst on people, sebab when it comes to matters of the heart, I wouldn't wish it even on my enemies. Hurts too much.

Tapi ni kes buku bertemu ruas. Sesuai gak they teach each other a lesson.

Heh...so it was quite an eventful night. I stayed up and got all my work done so today kat office rilek je. Siap tertidur jap sebab kurang tidur abihkan keja the night before.


Oops...sebelom move on, since it's official as of today, congratulations to our Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi akan mendirikan rumahtangga baru bersama Jeanne Abdullah, The wedding is set to be on Saturday.

Isn't that sweet... weddings just make me shed a tear.

Aku nak undur diri sat nak makan and get a few things done, and unwind. Malam ni aku update, then nak tidur awal sebab pagi buta da kena gerak ke Singapore(merasalah Mid Year Sale!!!)

Reactions:

0 comments: