Friday, June 15, 2007

Ho?

Ingat tak lagik cartoon ni? The Thundercats.
It was big zaman 80an dulu. The same time cartoons like Silverhawks, G.I. Joe, M.A.S.K., Transformers, Smurfs, My Little Pony, Jem dan sebagainya menjadi bahan wajib tonton for kids all over the country (unless you had a bad childhood minus TV, or couldn't afford one)

Anyway, berita terbaru aku baca smalam, selain dari Transformers, Thundercats pun nak ada movie da.

Kira banyak gak cartoons dari zaman 80an jadik movie ni. He-Man and the Masters of the Universe (burok gila...versi Dolph Lundgren dulu tapi skang akan ada another version), Teenage Mutant Ninja Turtles, terbaru ni G.I. Joe...and now Thundercats.

Tak sabar lak bila meka nak wat M.A.S.K.

Tu tetap my favourite.

Or how about Jem?

I know a lot of people yang still remember how to sing the theme song (Jem is adventure...ooo...Jem...Jem is excitement...ooo... Jem...fashion and favour, glamour and glitter...Jem! etc)

Looks like Hollywood skang tengah layan skrip dari adaptasi katun 80an ni... standard la kalao da satu movie genre tuh hit, mesti meka all out buat agik.

Tapi details tak berapa clear la kalau tuk Thundercats movie ni sebab dalam perancangan agik.
Setakat ni meka hanya putuskan skrip je.

Kalau ikutkan sumber Esquire, ni lah cast list sebelah kanan tuh yang ditentukan setakat ni, which is Hugh Jackman as Lion-O and Jessica Simpson sebagai Cheetara.

Kononnya la....

The picture meka tunjukkan tuh kononnya the green screen make up tests for the actors.

Aku tempek characters meka kat sebelah kalao korang da lupa camna wajah those characters.
Ok la kot...sebab adalah rupa cam the original cartoon characters kot.... tapi Hugh Jackman da jadik Wolverine cam tak besh lak kalao dia jadik Lion-O. Aku mesti teringat dia bak watak Wolverine.

Jessica Simpson looks totally hot though and I definitely think she's so right for Cheetara.

Tapi sayang, betul ke tak, meka tak tunjuk the whole list of characters.

Sapa naik jadik Tygra? Wilykit dan Wilykat? Mumm-Ra and those mutants yang serve him?

Jaga?

And how about that irritating character of Snarf yang memang menyakitkan hati tuh? Wonder if they'll use CGI for him.

Still it should be interesting to see how they do the casting for it and whether the cartoon adaptation will be big tak.

Aku personally think it's a waste of time nak tengok a bunch of oversized cats fight a mummy...but for nostalgia's sake ok kot.

Time tu masih sekolah rendah agik.

Walaopon even then I found it funny that Lion-O slalu letak Sword of Omens tuh celah kangkang dia and yelled "Hoooooooo" everytime it grew longer and longer. Very the sexual innuendo ok...evem when I was a kid.

Erm...ok a little bit sidetracked here.

So...anyway...

While I thought that was the actual cast list, apparently there's another one out. Which one betul aku tatau lah.

This one has said that Thundercats : The Movie would star Mathew McConnaughey as Liono, Ed Harris as Mumm-Ra, Tea Leoni as Cheetara, Wesley Snipes as Panthro, and David Carradine as Tygra.

The poster they had was this.

Upon checking closer I read that it claimed that the movie would be released Memorial Day 1998!!!

Keji! Kena tipu!
But the first one is a bona fide one, so memang confirm ada movie...and this second poster memang hoax la.

But then after surfing a little bit more, dapat info OFFICIAL dari Warner Bros. Click HERE if you want to know the official word on the production.

The movie will be animated like the Teenage Mutant Ninja Turtles... and not live action... so that kind of settles it.

Takpe la... risau kang kalao live action kang rupa cam ni lak. Lagik keji time tu. I think people should be banned from dressing up as cartoon characters if they bear absolutely no semblance to the actual characters despite the make up and costumes. Erm... aku surfing came across pic mamat ni pakai cam Lion-O.

Now...I don't know what his motivation was, but I think he can safely put the costume away now. It's just so...wrong!!!

Heh... it's so...disturbing! Anyway sepanjang hari semalam aku sibukkan diri ngan keja je. I think this week has seriously been minggu paling produktif aku,

After spending the whole day working, sampai tak sempat join ajak kengkawan yang meriah kumpul kat Restoran Kampung Pandan tuk layan Shawal chat.ngan fan club nya online. Tokei kedai da call awal awal tanya nak join ke tak... tapi tak sempat aku join.

Penasihat Dafi FC
lak ada meeting, and pas dia abih, dia dan Dafi bertemankan Dekna join sekali. So when aku finally free about midnight, aku join meka kat Cheras Downtown. Juan ada sekali...adik Shawal kaki amik gambar candid tak abih pun ada.

Dalam jalan jalan memasing shopping la.

Semua beli barang...kecuali Ajami dan Dafi kot.

Tapi ada orang yang tak betul ni, orang beli barang sikit sikit (aku beli kasut, Vern beli selipar, Shawal beli selipar tuk pakai kat jamban dan Dekna beli baju)...dia lak ni, borong!!!

Da nampak bukan cam orang datang beli barang... cam dia lak yang nak feeling bukak gerai berniaga. Konon beli mainan tuk family day dia nak tolong settle. Iyolah!!!

Merasalah side income wat business kot jual mainan. Heh!! Matilah aku kena carut pasnih!

Jalan zig zag sana sini... cari apa yang leh. Seriously they need to have more late night markets like this.

Yang aku tau kat Danau Kota, Uptown (tak suka yang skang, like the old one), and kat Shah Alam.

Kalao Singapore siap ada Mustaffa Centre, kenapa la local authorities tak galakkan 24 hour businesses. Dulu tak silap aku Tesco Puchong penah nak buat 24 jam tapi tak diluluskan or something.

Abih yang nocturnal creatures like us nak wat apa? Tambah lagik kalao nocturnal AND shopaholic!

So we walked around... memula kami enjoy je eyeing the stuff on sale. Tapi last last jadik circus light light bila tiga orang tuh sibuk wat aktiviti bergambar.

Merasalah kena interview pelbagai.

Daripada ramai ramai yang tegur meka, ada akak yang niaga accessories wanita nih yang muka familiar. I don't know why muka dia cam aku penah nampak, tapi janji walaupon da lewat malam, tetap maintain vogue pelbagai pakai glitters and all ok.

Yang aku terkejut light light, ada ke dia tanya Shawal kalao aku bodyguard meka???!!!

Aiyo!!! Perlu ke aku jadik bodyguard!!!

Owh...seronok ek ko carut aku Shawal!!! Dah ler bak adik ko yang asik nak snappy gambar mengaibkan aku ek... (aku hengat woiii!!! tunggu giliran ko aku snappy casual!!!)

After pusing entah berapa round sebab takde pattern jalan yang terancang, pusing sana pusing sini... we all wanted to end our little excursion ke Downtown.

Aku nak minum dan makan as did Vern.Yang lain ikut je. Dekna nak balik sebenarnya sebab not only dia tak sihat, esok dia kena balik Penang. So Dafi volunteer ler nak leave too sebab nak send her balik.

So we made our way to the medan selera there. Baru nak dapat air jer, both Dafi dan Dekna muncul balik. Alkisahnya meka da nak sampai ke keta or something, then ada rempit kacau. Cam lahanat sangat dak dak motor nih.

Hish...mampos la korang berangan naik basikal bermotor tuh berangan sangat. Keji tau nak kacau kacau anak dara orang tuh... ni yang nak muncul bodyguard in me gituh. Aku volunteer nak hantar meka ke keta. Shawal nak join escort, harus ler kena perli ngan aku, tinggi kurus angin tiup melayang ada ati ek nak jadik bodyguard (balas dendam dia gelak aku masa akak tuh tanya aku bodyguard meka dia gelak aku).

Heh...last last decided meka join kita minum dulu so we could leave together later.

So borak punya borak... mood aku gila sebenarnya sebab after the whole week of rushing about and quite some unncessary drama from the weekened before and a couple days later, I really needed to just let it all out. Naik gila sampai akak jaga kedai pun melayan.

So decided nak wat photography sikit!



Oops...wrong end of the cat! Heh... comel tak kucing ni trying to get a drink out of the sink?

Akibat Thundercats, sibuk ngan kucing lak tetiba.

But saw these couple of cats and had to photograph them. Suka sangat binatang! Some people I know and I've had to put up with through the years may not have the fur, but they're more binatang than some of these animals (except they're lazier and less cuter)... so I think I am pretty good with them.

Hope this provides variety in the pics I provide here, sebab ada makhluk yang sibuk masuk blog aku nih, tapi keji aku tak abih abih.

Konon aku amik pics artist dan feeling nak glamer.

Well, if you don't like what you see... then why bother coming in then?
Or why bother leaving anonymous comments when I know who you are at that. Stupid people.

Heh...I suppose it never occured to them my job is to know people, and if people want to be friends with me, jangan lah jeles lak.

Pening siot ngan bangsa bangsa camni... ada jer menyemak.

Tak puas ati bukak blog sendiri, meroyan la pasal hidup sendiri. Ni nak jaga tepi kain orang, nak sibuk kehidupan orang dan pastu nak keji.

Don't hate me cause I lead a more interesting life than you. Anyway, aku tau mesti ada yang nak pics meka bertiga kan, tapi sebenarnya sebab sibuk borak dan sebagainya, I didn't really take many usable shots.

Lagik satu malas kot pikirkan kang nak transfer la... nak upload la... letih ok! Benda tuh nampak je senang tapi lambat kalao nak letak bebanyak.

Dahler ada stok yang masih tak paham bahasa... kalao nak pakai any of these pics, PLEASE realise that aku benarkan ON CONDITION korang kredit ler aku dan provide a link to my blog.
Tak susah kan nak hargai usaha orang?

So for those yang have been doing that,.. these pics are for you.

Gambar ini dicuri dari blog MrManager. Ni masa meka kat Restoran Kampung Pandan.


Dafi dan Dekna


Shawal kenapa tuh?


Sebenarnya pics Shawal aku kurangkan sikit sebab arituh kan banyak pics Shawal. So as usual, rotate ler. Eh... ok lah...banyak lagi kerja.

Ni kang nak update agik...ada benda nak share! I have a new toy (jangan pikir yang bukan bukan punya) and aku nak amik pics dan sebagainya sebelom aku posting kan ek.

Night!!!

Reactions:

0 comments: