Monday, June 25, 2007

Hectic!

Hectic is the only word yang leh describe ari ni. Aku rush nak prepare memacam yang patut disiapkan sebelom berlepas ke Jakarta.

Banyak sangat kerja, sampai kelam kabut. Pas abih keja lak, gegas ke kedai Dicky nak return some stuff rented. All that itself took me to almost midnight.

Masa rush sana sini tuh, lepak je rumah Dicky to unwind sebentar along with si Juan yang ikut sekali sebab nak jumpa adik dia pastu.

The thing I like most about being at Dicky's place, ialah kucing manja milik jiran dia. Sebab malas nak wat posting panjang panjang before the trip, ni antara yang paling malas I'll ever post.

Ni pics of Pee Pee (I think it's spelt Pipi) tapi whatever la... comel tak? Suka tengok dia tidur.

Buli camna pon dia tak amik pot...janji dia dapat nap.

Alahai...comeinya dia tido!!


Close up je dia da perasan...

Gerak ke Taman Greenwood pastuh to meet up with adik Juan and some friends, later joined by si Afi (nak aku link blog ko tak?).

Bagi sapa yang tatau, Afi ni jiran Shawal (alasan yang diberikan kalao ada yang tanya dia kenal ke tak Shawal - dan dia malas nak cita panjang sebab da beribu lemon kali da ditanya soaolan sama - kecian jadik adik Shawal kena tanya tuh je keja...heh!)

Lepak kat area Danau Kota makan... as you can see, banyak tol satay yang si Juan melantak.

Yeap... tu pic sebelah kanan tuh semua si Juan punya keja...

Erm....tapi dalam pic tuh takde lak tunjuk garpu 'ajaib'.

Yeap finally aku saja wat metal bending and kira it came off without any hitches. Terpegun Afi ek...amik ko kelas pree camnak nak bengkokkan sudu garpu dan bagi terpulas pelbagai bagi mamak rugi lagik barang barang dia kena kerjakan.

Heh...Juan pun cuba, tapi erm...pecah lobang la ko buat...jangan buat sampai latihan cukup, keji!

Wat malu aku jer kang...

So ordered drink after drink, dok rosakkan je berapa garpu kat kedai mamak tuh nak ajar skill... kalau makan area Uptown Danau Kota kat mamak, dan ko perasan sudu garpu ko bengkang bengkok... tu keja Afi dan Juan ok (aku maintain muka innocent jer).

Walked about Uptown Danau Kota for a while just to kill time.

Dalam kami pusing pusing, teti we spotted a familiar face... tapi siapa yer.

Dia pon jalan bersiar ngan dua orang kawan, so kami pun approach.

Sapa agik kalao bukan si Rizal (merasalah akibat terserempak satu malam ko kena dera pasa dot dot dot kan...)

So the entourage grew bigger as we traipsed about Uptown.
Bought myself one helluva funky lighter in a belt yang very the concealed. Erm... good for emergency situations, plus no one gets to steal my lighter, or me the opportunity to lose it as I always so, pastuh sibuk nak carik api kalau nak isap rokok.

RM50 for the unique piece...nice... simply round shiny buckle je, tapi quality...even the leather of the belt was quite good too.
Erm...ada gak worthy buy in places like this where useless trinkets dominate.

Pas memasing rasa kaki dah nak patah, baru decide nak gerak and had another round of supper in Bangsar sebelom head back nak packing.

Ala...packing ringan jer... sebab dok baru tiga hari... tapi biasa la...sebab ada event nak jaket (merasalah bak Ermenegildo Zegna aku) as well as kasut dua pasang nak pilih just in case tak puas ati.

Erm...it ended up not so light (my luggage) but whatever lah...

Oklah, gotta finish some stuff and then bugger off balik ke KL nak leave for the airport by 6 pagik.

Merasalah tak tidur....harus sampai je mata eyebags ala designer lagik. Mampos lah...camna nak jumpa dia camnih...hish...

Ok items all checked, everything packed...now nak tunggu masa lak kejap lagik nak gerak.
Mintak mintak pas mandi semua takde la rasa ngantuk ni jadik lagik terus sebab looks like it's going to be a long week ahead. A long but FUN week.

And yang petntingnya...ada 'dia' kat Jakarta, so Jakarta at least will be fun...if nothing else.
Yang penting confirm mampus nak belanja kat dua tempat nih. Gila lah pokai aku pasnih nak beli tuh beli nih...

Erm...

Oh well... when it rains, it pours...so janji have fun jer lah kan....

I will be trying to update from there, but no promises ok guys cause it is quite a packed schedule there, so I will do my best jer lah.
Have fun and wish me a safe journey there and back ok....


PS - By the way, seperti tahun lepas, aku ingin wish Qenari (tahun lepas pun ada wish kat sini ok Qenari..ko check balik last year punya), a very happy birthday!
Ngan ucapan ni...mai aku nyanyikan lagu khas...ehem....

Happy birthday to you...
Ko memang kertu...
Tak mungkin jambu...
Muka macam lembu!!!!

Of course pada kaki channel @15, mesti kenal sapa Qenari kan...si mod yang paling cun melecun (bukan avatar jer ok...orangnya yang real leh tahan cun - walaopon da berpunya la...kira interesting taw)
Qen...langsai ah utang aku...hiks...nak belanja ko, ko keja tengah utan kan...heh...love you babe!!!

Reactions:

0 comments: