Tuesday, June 19, 2007

Another day...

Today was such a hectic day, it's hardly worth blogging about tapi seperti biasa nak ke tanak aku da janji pada diri aku sendiri everyday kena ada benda nak blog kan.

Actually today paling kelam kabut, iaitu ke preview filem Diva starring the one and only Ning Baizura memula (MrManager nak confirm tak spekulasi Ning menjadi pelakon wanita paling tinggi bayaran dalam sejarah filem Malaysia ngan filem ni... oops! - merasalah kena carut pas nih!).

Malas nak tengok sebab malam ada gala premiere lagik dan memang tak kuasa nak tengok dua kali, so sampai je abihkan keja interview then gegas kembali ke office nak send in a news story.

Sempat naik hantu jap ngan yang patut sebab kerana terpaksa Diva awal pagik tuh, aku pun terlepas ler nak tengok sneak preview khas Transformers the movie yang ditayangkan panggung sebelah. Keji tau!

Dengki dengki dengki! Tapi takpe... to make up for it, aku lebih lebih lak di compensate tuk preview pada 28 June lak.

Merasalah takyah dakwa nak sewa satu panggung tapi tiket dalam tangan lebih dari cukup nak feeling ala ala.

Anyhoo, da settle bab keja, ran off to Planet Hollywood for another event, kali ni tuk pelancaran filem dan soundtrack Impak Maksima.

Kalao korang baru baru ni korang mesti perasan trailer tuk filem ni yang ala ala Initial D, Fast and Furious punya series and Tokyo Drift.

Not to be confused with another movie coming out which is KL Drift (nampak sangat ciplak) yang wat announcement dulu tapi tak silap aku baru abih ke nak abih shooting sekitar Kuala Lumpur.

Impak Maksima however is actually quite good kalao judgng by the preview we caught, which is the same as the theatrical preview shown in cinemas. We'll wait and see apa hasilnya nanti.

Yang pastinya, aksi drifting dia ni, memang artistic sikit ler kalao banding ngan what I've seen, sebab most of it is for real rather than yang omputeh pakai CGI jer lebih kekadang.

Kira salute gak... Malaysia bolehlah camni! Kerana kurang special effects (oops bukan kurang tapi takde yang ditokok tambah), kos pembikinan filem ni xuma sekitar RM1.8 ke RM2 juta jer.

Kira murah kalao dibandingkan ngan some of the other films of this genre yang memang stress on visual effects.

My only hope is, takde la persamaan Gengster ke, Rempt-It ke... biar dia lain sikit ler dan bukan setakat movie yang ala ala tiru, janji gempak ngan stunts nya.

Soal soundtrack nya lak, I think it'll be a movie targetted at the younger audience sebab most of the tunes (make that all of it) focused on hip hop acts yang ada, selain daripada kehadiran legenda rock, Amy Search.

Tatau ah movie camna, tapi soundtrack daripada apa aku dengar, confirm worth it!!! Filem tunggu dalam berapa minggu ni aku bagitau berbaloi lak ke tak (rasanya ok kot).
Bosan sikit PC nih sebab antara tunggak utama filem ni dan my favourite local actor Zul Huzaimy takde lak muncul. Keji...

Abang Zul takde, aku nak mangsakan snappy sapa ek? Dalam mencari, sempat aku paparazzi dua orang awek ni. So kalao pics tak clear jangan salahkan aku ek!!!
Merasalah paparazzi ngan handphone yang hanya pakai digital zoom (akibatnya pic pecah pecah lak pixel)

Tapi apapon, kenapa aku letak dua pics awek comel kat atas tuh? Erm... mesti korang da penah tengok pic kedua budak ni dalam majalah memana kan? Yang kiri tak yah nak intro, tapi yang kanan tuh ler Raden (sibuk posing wat keja konon... padahal segan nak kena mangsakan oleh blog aku kali ketiga - I still love you Raden! - matilah kena carut ngan tunang ko!)

And of course, ni la antara dua calon bagik watak Saliha yang sampai skang masih tak diketahui dan entah bila akan diketahui walaopon da lebih sebulan sejak kononnya keputusan akan diumumkan sapa yang bakal mendukung watak itu.

Gerak je dari Planet Hollywood, gegas lak ke Cineleisure Damansara for malam gala Diva bersama ngan Juan.

Disebab ujan dan berbagai orang yang beli lesen mandu kot... sampai later than expected, which was still quite early sebab sejam sebelom the expected registration time.

Sempat jalan beberapa kedai anime and such yang ada dalam kompleks tuh. Yerlah biasa nak tengok wayang kat sana da tengah malam...so memang lah kedai semua tutup.

Not bad... siap ada satu kedai tuh cater for cosplay (memakai costume anime characters) dan banyak lagi collectibles.

Merasalah kan sempat usha barang Transformers, but nothing beats the vocie changer. Keji kan yang Titanium Die Cast series hanya pada generation one jer dan bukan yang movie merchandise (tu statement khas buat meka yang minat dan paham je mengenai mainan Transformers).

As we walked out of the complex, there was this display up front depan Cineleisure.

Mula mula aku ingat tuk kempen keselamatan jalan, sebab ada keta ni remuk abih ala ala accident yang nampak fatal abih!!!!

Bila gi dekat, ni apa aku nampak...

Keji!!! Another Transformers advertistment gituh!
Disebabkan kualiti pic kurang elok (sebab ujan malas aku nak amik masa yang lama nak amik pic yang cantik), sign yang kat depan tuh, tertulis 'Reserved for Megatron.Park at your own risk!'.

Quite creative... cool approach nak plug the movie. Matilah aku semakin hype nak tengok Transformers.

Bumped into Gaya and Anita who were having a drink. Gaya joined us (Anita kena abihkan persiapan tamu nak mai kat gala kang) and we settled looking for a place for... a manicure. Yes, folks, I need to change that black colour, and settled for a French manicure. Heh...leh?

Gaya tak jadik sebab kena waiting (sapa mintak ko paksa aku jalan dulu). At about 8.30pm we headed back to the event. Merasalah kejap da damage kuku aku sebab nak korek business card. Tapi kecacatan sikit jer.

Yang penting I met Azlina! Someone yang was in my life since I was in primary school and very important to me dari dulu sampai skang. Aiyo...pregnant second time da ek sayang?

Amik ko...anak first ko pun aku lum sempat tengok. Kali ni ko nak namakan anak ko ngan nama aku tak seperti penah ko janji (pepandai je) By the way, pic yang kat bawah belah kanan yang scrolling tuh la, ang berambut merah with me in blue tuh, that's Azlina. That pic was taken in 2001.

Quite a lot of people were there, so ni je pics aku mampu share.

Kak Umie Aida yang hadir dan Sazzy Falak yang MC.
Awal dan Adam... dua pelakon dalam Diva.
Linda Jasmne pun ada.
Part of the main cast of Diva along ngan director Sharad Sharan.
Nani, with me, Vernon and Juan. Pic dicuri dari Ajami.
Actually, aku letak pic ni ngan Nani ada sebab.
One whole night, kat event tuh, aku tengok Nani asik kena serbu peminat yang banyak bagi sokongan moral kat dia. A lot of people wanted to take pics of her, but dia segan segan sikit sebab da serik ngan kontroversi yang melanda.

And I quite understand predicament dia pun.

Tapi yang tak sedap... pas abih movie masa ramai lagik berlegar the concourse area kat panggung tuh, exchanging views and everything pasal the movie, something happened.
Adalah orang yang memang aku rasakan KUANG AJAR menyerang Nani ngan pelbagai 'teguran' yang condemning secara kuat yang diperhatikan ramai.

Episod tuh oleh pihak ni, seolah olah nak jatuhkan airmuka dia in public! Keji!!!
Aku walaubagaimanapun nak puji Nani sebab walaopon muka dia seolah nak nitis airmata, dia control walaopon dimalukan sebegitu oleh orang yang aku LAGIK MALU nak ngaku sebagai wartawan juga.

Yasmin
came to Nani's rescue and pulled her away daripada orang yang bertamadun tu yang meroyan cakap kuat kuat sambil menuding jari pelbagai dan soalkan halal haram sambil ala ngamuk.

Aku tak dengar kesuluruhan conversation meka, but I caught bab mempersoalkan tuh nih da cukup panaskan telinga aku.

We pulled Nani away, and I was thankful nothing happened sebab both Nani dan Yasmin didn't say much to that rude, boorish person!

They walked away with their pride intact, and everyone yang mungkin selama ni ada yang tak sokong dia pun, practically nak campak kasut je kat muka pihak kecoh dan kurang ajar yang mencari perhatian ngan tindakan dia.

Lain kali ingat anak bini kat rumah la... takyah bak betina pelakon baru tuh yang memang pakai dedah sana dedah sini tuh nak tayang selepas bersama dalam panggung gelap.

Tu pun kena ingat ma... anyway Nani, be patient. God is great... You are my baby sister, and I love you you, and I wish I could stop you from hurting over the nasty things people say about you when they judge you, but I can't.

But your strength through it all, continues to amaze me, and for that, you'll have my unending support. Two wrongs don't make a right... I hope some people realise that. No matter what they justify...

Reactions:

0 comments: