Wednesday, May 02, 2007

Sesame Street was brought to you today by the letter F

Ni lak nak sambung entry pasal Monday lak. After I got down for Genting, of course headed down to Astro for another assignment. Benda aku nak meroyan ni pasal the beautification and landscaping works yang tak abih kawasan ni.

Da two weeks in a row, kalao ikut jalan Kelab Lumba Kuda tuh mesti jam.

Why?

Sebab from the highway exit crawling all the way to the roundabout and the turn off to the Palace Of The Glden Horses and also towards Taman Teknologi Malaysia ni dahler sempit, bottle neck punya jalan, da dua minggu berturut turut, rush hour aku tengok kawasan ni tambah sesak sebab mangkuk jalan mana ntah mintak meka tanam pokok tepi jalan siang siang banyak keta ni.

Bodoh tol. Kalau sekali takpe. Minggu lepas da kena sekali. This week was the same shit. Memang tak abih ler kalao satu dua pokok tanak amik seminggu dua nih. Bangap

Actully I don't think they were planting anything, but they just loved to torture people by blocking the narrow road... sebab tak nampak pon sorang pun yang bekerja. Like last week, they were all huddled with their equipmnt and stuff, muking about, just causing a traffic jam.

What a horrible waste of time. Pas abih assignment kat Astro, aku pun gerak ke Cheras ada hal sikit nak settle.

Cadang memula nak balik ke opis, abihkan story, then balik rehat sebab mata pon da lebam da ni. Still not enough rest, despite getting just a little more sleep in Genting, it was not enough nak catch up with the amount I needed to make up for the lack of throughout the whole week before.

Tapi petang lak ada ne more assingment, kali ni kat Habib Jewels kat Ampang.
Hah...which leads me to an interesting trivia question.
|Teka milik artis mana kah kaki artis ni? Kalau biasanya dia dikenali ngan kasut tumit tinggi je!

Kalau anda ikutkan clue yang diberikan, dan anda nyatakan...Fazura...anda memang betul. Matilah aku kena carut ngan Fazura kang. Heh..habih trademark kasut tinggi.

Ampun Fazura. Tamau kena tampo ngan selipar jepun ko lak.

Si Fazura ni actually hadir sekali ngan si Fahrin ke Habib dan lepak sama ngan kami. They were the other two celebs yang ada, so apa lagi?

Sesi carutan yang amat ler. Sekali sekala jumpa, anyam ler ketupat. SI Farihad lak yang paling rajin pot pet ngan Fazura ler.

Fahrin lak dok kena usik pasal nasi ayam (padan moka, da tau Habib ni dekat je cawangan kedai tuh kan).

Heh...everyone was fair game.

Mawi yang ada sekali pening je nak layan kami kecoh, tapi last last join.

It was actually a simple event sebab sebenarnya Habib tengah ada clearance sale ke sale haper, sampai 70%.Kira Mawi wat appearance dan mini show ler sambil si Fahrin dan Fazura ni pon datang mai lambai lambai.

Most of the items tak menangkap minat aku sebab honestly, Habib punya jewellery nih, tua sangat designs dia. Very the sesuai tuk makcik makcik le though there were ne or tw baubles yang caught my eye.

Aku hanya mampu tarik nafas and walk away sebelom trgoda nak berbelanja.

Siot je...time ada duit, ada sale ni...seksa tol.

But managed to stand my ground and walk out of the shop without spending anthing (unbelieveable kan?)

Feels good!

I may just be a reformed shopaholic!

NOT!

Sempat ler talk to Mawi pasal Shahrill ni sebab Mawi pun minat magic nak berguru kan? Si Shahrill lak pon minat Mawi so ok ler dia dapat ajar Mawi. Bukan senang nak jumpa capable magician nak ajar woo!!!

We'll see where that goes dan apa apa kang, keep posted for developments. Had a bite to eat upstairs, we all headed down again. Cramped the elevator between the few of us (teringat kentut Ebi dan bayangkan kalao aku lepas bom apa jadik)

Lepak kejap lagi, walaupun resisting temptation tapi usha gak ler beberapa items on sale ngan si Farihad dan Fazura. Si Fahrin dok tepi je sebab dia tak larat shopaholics nak brwsing ni (sebenarnya nak keja masuk jumpa seseorang kan, heh!) Erm...kenapa ramai sangat kawan nama start F ni.

Decided to leave the shop...but not before si Botak tunjuk hobby dia yang dulu number one (selain mancing - matilah aku kena carut kang!) sebelom digantikan ngan magic, which is photography!

What's with the hat la??? Ngada tol botak ni. Tak lama agik kamera tuh kompol habuk ler bila asik dok main magic je. Masa mini show kat Habib pun dia selit gak aksi dia.

Headed back home, emailed stories and felt comatose sebenarnya tapi tahan sebab tamau tidur awal sangat. Harus ler pagi pagi buta bangun kang kalao sleep to early....besides da letih sangat ni yang susah nak tidur.

So what did I do? Nak tidur ni amik ler ubat yang sesuai.

Yes I watched Diarrhea laporn kedua minggu kelapan!

Alamak....da dapat reward tuh let it be a proper reward ler. Ni main paintball lak.

Sheesh! Alamak...si chef Adabi tuh ada.

And susah susah nak kuar nak reward jumpa lak tenaga pengajar kat sana. I know if I were the kids I know who I would have shot.

By the way korang perasan tak perlu ke bunting dan poster Adabi kat background tuh. Ada je...
Ganas gak si Mila ni. I wouldn't having her on my team kalao camni.

Abang Adnan kuar dulu kan? (kena hentam ngan tiga pelajar) Then Khairul Najmi yang pepandai tembak cameraman (go Dafi go Ebi). Power gak si Heliza...nampaknya the girls rocked!!!! Si Roslan pon kena tembak. Er si Dr Love ni kenapa?

Masuk sesi motivasi lak, rasa ngarut je nak discuss pasal sapa sanggup nak ganti tempat yang tersingkir. Hish...siap projection and all punya presentation. Erm...ni cam motivational seminar tuk corporate strategy je. Come on!

These kids are not deep enough to understand all this. Forget the metaphors and get more literal with these kids on more direct relevancy.

Alamak...da masuk da mamat haidresser ni nak promo Loreal. Nampaknya si Dafi seronok je main ngan rambut Candy ni ek.

Moka Shawal kena ngan mamat hairdresser ni cam tension abih. Heh...who wouldn't be?
Rambut Aswad leh wat apa apa ke? Cuba bukak headband tuh nak top depan yang membotak first of all. So in the end, rambut Ebi jer ler jadik mangsa. Lepas geam nampaknya si Aswad ni sampai si Ebi ni terbakar lak telinga.

Kelakar ler Aznil umum masaalah teknikal AF Xtra kat broadband ni tapi tetap mntak orang langgan. Perah jangantak perah.

Ebi at least kena sikit sikit je, si Heliza melecur lak tangan ek nak wat rambut Mila. Elok tuh....masuk Akademi, last last cedera sebab wat benda tak perlu.

Si Dr Love lak syok sendiri, dan end up nak style kan si Aswad, yang nampaknya cam furball by the end of it. hah...nampak terus balding pattern pala dia. Nampaknya inferiority complex si Aswad pasal rambut nih. You should...

Last last tak pakai headband ni...rambut semua sapu ke depan lak.

Awmnigawd!!! Perlu ke nak hairstylist ni with the silly games.

Aswad tanya rambut ok? Aku tanya balik ni...rambut apa?

Takpe la...janji tak nampak headband kepam dia lagik tuh.

Ebi nampak smart tapi that's given da. Please ler potong rambut ddia.

Dafi dan Candy memasing rambut sama je...erm...Mila punya rambut lak cam kejung. Si Shawal pun needs a proper cut and not the nerdy lok yang stakat nak pakai wax dan spray.

Eh eh..si Roslan ada masa evaluation. FINALLY!

Stuju pasal Heliza ni gedil masih tak amik pot. Si Shawal dipuji showmanship, which I agree too.

Aswad di puji hanya sebab better than expected? But then again. apa sangat expectations kat dia nih? Hish...maintain a uniform standard la...not apply differently to different students.

Ebi was mostly comments pasal posture which affected his vice. Bab Dafi kata singing dia improve (gelak sat). Bab attitude dia aku stuju la at least dia leh accept challenges. That much I have to give credit to him.

Si Candy kena tegur pasal voice control. Stuju ngan Syafi sangat because she doesn't know what to do with her powerful voice.

Mila perasan kelemahan dia senfiri which is a good sign, walaopon mistakes dia not too noticeable.

And that was it...ngantuk terus aku....

PS - Malam ni aku update pasal Diarrhea semalam dan malam ni. Also nak komen sikit pasal Astr yang ngok sibuk prkatakan nak AFMASUK, yang kecoh dari semalam. Padahal sebelom ni tak abih2 stiap hari setiap minggu laungkan pergi tak kembali. Biasa la... layan lagu tema Apprentice jer...money money moneyyyyy...MONEY!!!!!!


Reactions:

0 comments: