Thursday, May 31, 2007

Photo day

Sebab kang banyak aku merapu menambahkan berat blog aku nak dibukak ni (kesian la meka yang masih terpaksa pakai dial up)

Anyhoo, hari ni Adly emergency leave, si Ida lak cuti. Hurmpphh... aduh. Aku lak kena in charge of the desk ari ni, Menci menci menci tol tanggungjawab nak jadi in charge nih.

Aku memang walaopon orang nak cakap apa pon, aku menci nak jadik head of something. Aku jenis believe in if you want to get something done, you hav to ge tit done yourself.... couple that with the lack of my trust in human nature, memabg tak sesuai ler aku nak jadik pala.

But nak wat camna, suka tak suka ari ni in charge ler.

Aku awal da jaga. Masuk opis je, ada happy news. Yeap, TV LG Flatron dan Astro Max tuk kami da sampai (thank you Astro!) for the entertainment section. Tapi tak install pelbagai sebab ada isu nak mount kan the TV or nak biar on a cabinet or something.

Oh whatever....banyak keja nak abih.

Lom pe pe, da Along Maestro call.

Si Mila, Ebi, Aswad, Heliza dan Candy da pon sampai. Meka nak tour Balai Berita ari ni. So dropped everything dan kena join sekali. First a interview semua, followed quickly by lunch.
Then back meka tour the English papers... sempat ler banyak gak sembang ngan the five of them.

Tapi hah...jangan terkejut. paling banyak aku sembang ngan si Aswad. Yerlah...dia tatau apa yang berlaku, so dia pon hanya baca dari @15, bahasa begitu indah yang fanatik dan juga yang anti.

Of course sora fanatik ler lebih lebih. Dia memula takut gak ngan aku nih, tapi in the end, gelak lak kami cita. I suppose my reputation precedes me...Yerlah..yang dok bising tuh peminat yang taksub sangat sampai ingat meka ni perfect. Tak paham pon beza argumentative comments.

Meka ni jenis peminat yang temporary sebab tak sanggup tengok kelemahan yang diminati tuh dikritik sebab meka nak perfection je. Kesian lak tengok si Aswad ni runsing peminat dia yang over.

Nak tergelak pon ada sebab bab cita pasal seseorang ni yang kami refer sebagai EMAK ANGKAT, Aswad hanya mampu kata, "pas kuar Akademi ni, ramai yang ngaku emak angkat etc".

Kerana molot sorang fanatik yang syok sendiri, dak nih pening lebih. Kerana bahasa begitu indah kat forum dan @15, ramai lagik meluat dak ni. Dah penah cakap... tapi panatik tanak dengar camna. Pepandai la ek Aswad hang handle...apapn all the best.

The rest memang ok jer bual, tapi aku rasa Mila, atau nama timangannya yang baru dari aku, Enfagrow (sebab dia ni petite kicik sangat) yang paling all out pot pet). Candy pon senang mesra ngan aku sebab aku confortable talking with Sabahans, I guess. Heliza and Ebi spoke the least, though ok gak.

Anyhoo, they got to get a rundown of the editorial process... hah...korang ingat reporter takde keja? Panatik jer kata wartawan makan gaji. Ingat stok wat gossip je keja.... heh...sabar lah ek dik.

Okler...ni ada banyak keja. Meka bergerak je, aku kena abihkan column as well as masuk editors meeting. Malam ni ada media appreciation party for Akademi Fantasia.

Aku update pics ASAP, tapi apapun, ni beberapa pics lawatan meka tadik... jangan carut ada beberapa keping ni tak clear. Tu sebab aku siap individual pics so everyone lebih kurang puas.
Pada peminat meka, aku upload kan banyak agik pics meka as time goes by dan aku jumpa meka ok. Nak amik pics sini, leh jer, tapi kalao nak letak memana site, at least kredit aku, dan letak link ke blog aku ler seperti biasa.

Kalao aku dapat memana site atau blog pakai tanpa tepati syarat tuh, aku akan terus stop posting pics dak yang terlibat ok. So fans, I do this for you guys, respect usaha aku. Thanks... enjoy the pics guys!

















Ok...more updates tonight ok...letih.

Aduh...baru ari ni da camni. Camna la kalao aku betul betul tima....tamau tol la...

Reactions:

0 comments: