Monday, May 28, 2007

Of many colours... and Red



Tadik jumpa Mawi sebab ada event pelancaran medallion Mawi. Ala...remember that coin thing he launched masa Konsert Fantasia dulu?

Anyways, first things first, kenal tak minah sebelah Mawi tuh? Kalao koramg tatau agik, tu lah minah yang MUNGKIN menjadi Saliha. Memang aa korang tak kenal sangat...sebab dia ni wartawan hiburan.

She is also the wartawan hiburan yang dijemput M. Nasir untuk ujibakat untuk watak Saliha. Sebenarnya, Mawi pun tatau sifu punya choice. Nama minah ni Raden. Dia ni keja tuk online publication yang takyah pun diberikan publisiti percuma.

So korang tunggu je la sapa dapat watak Saliha tuh sebab lama lagik ler baru nak announce. Lupakan ler segala tarikh yang diberikan selama ni... and Raden beb.... good luck gurl for that role, walaupon tunang ko tak bagi amik watak tuh...oops!!!

Anyway, Mawi kan baru balik Sydney yang aku tak jadik ikut tuh...seb baik botak ingat aku!!!
Heh...botak jadik gak beli aku t shirt Hard Rock Sydney ok...katanya lah! Dia memang da kata nak belikan aku baju Hard Rock. Aku tak expect ler...kerana mana la dia ni nak ingat kat aku.

Tapi dia lak excited cita pasal pattern t shirt tuh yang dragon ala tattoo aku, with a tiger.

Ok ok...aku tunggu ko passing baju tuh kat aku botak. Heh...

Speaking of new stuff, siang tadik, biasala Monday morning blues. S the best solution?

Apa lagik? Retail theraphy la. Aku pegi ke Crocs punya boutique kat Ikano Power Centre. Aku memang nak beli lama da tapi tak jadik je. So a couple of days ago, aku ada lalu Ikano and saw the Crocs banner, so memang nekad nak beli gak!

And what good timing for the need for retail therapy kan!!!

Ok...I admit I almost got the pink pair. As you can see, memang spoilt for choice abih kat the boutique.

Ah...member semua kata bazir duit beli yang ori, yang pelesu kat Bangkok pon RM10 jer kan? Kat Mangga Dua pon aku ada tengok, convert ke RM tak sampai pon that amount. Tapi perlu ke?

Well, I wanted a pair that was not a rip-off punya, so I finally settled on a pearl white, which was actually off white, grayish.

Sebenarnya ada pattern baru yang lawa lawa tapi sebab gaji lom kuar, tak nak splurge sangat... beringat sikit nak ke Singapore dua kali bulan Jun ni. Especially since my first trip there will be on the 8th which of course hari pertama mid year sale.

Jimat cermat ari ni, esok leh shopping sakan ma.. gituh!!!!

Takpe...berapa ari agik aku beli second pair..kena balik sini gak. Heh...

Alamak...cita reverse lak. So after buying the Crocs, aku ke assignment Mawi, then pastuh dapat call dari Vern.

Dia memang kat KLCC which wasn't too far from Bora Ombak tempat event aku gi tuh. So planned nak meet up sebab malam tu ada meeting.

Jumpa kat Dome, lepak jap jer, we were joined by kak Red. Makcik merah ni memang aku da lama sedar kewujudan blog dia tapi orangnya tak penah jumpa.

But she was fun to yap with, and memang besh gak lepak ngan dia.
Molot sekali da start, sampai makcik ni kansel appointment dia nak main squash.

Merasalah especially when the entourage built up sebab a few friends joined us, including Dafi. Yeap...that's right... Dafi pon join ok. Tak caya bacala sendiri kat sini (kalau dia update) atau sini (bising dia aku tak update)

Terharu sebab kak Red tetiba dapat call, rupanya opis mate dia yang in the vicinity yang kem salam sebab cam aku. Heh...pembaca blog aku rupanya. To the akak yang kem salam yang sempat tegur tuh, tima kacih kak...sori tak sempat tanya nama, sebab akak pon rushing kan.
Kecoh gak thoughout the res of the evening..

Anyway, the rest of the night was confusing because we were moving about.

Aku dan Vern naik for dinner at Madam Kwan's (thanks for dinner to Tim and Samantha of Nuffnang). Kak Red balik dulu while the rest of the entourage gi Chilli's, couldn't get a place, then ke Sundanese where we joined them after we finished.

From Sundanese, kita gerak balik ke bawah ke Starbucks, sebab Dafi nak online kat Dafi FC nak chat.

From there, me, Vern and Rudy later continued on for drinks kat Lotus. Balik, banyak ler benda yang di hadam da nak kuar balik. Heh...pastuh tido!!!!

Oh by the way, sebenarnya kan aku kata aku malas nak amik pic bebanyak kan? Yerlah...akibat malas nak upload kemudiannya (sekali sebab battery phone da out gayut seharian memacam urusan).

So akibatnya ni pic aku amik dari blog redmummy, jangan marah ek makcik oi...bagik kredit da. Yang sebelah aku si Awin, 'bodyguard' merangkap chaperone Dafi (iyolah tuh!!! berangan comei ler tuh...heh!!!) ...Ngantuk....

Reactions:

0 comments: