Wednesday, May 23, 2007

Jackie?



Suka tak pic kat atas? Tima kasih Bob sebab bagik pic nih ek. Kalao nak tau, pic ni sebenarnya dirakamkan semalam on Tuesday night ketika gathering keluarga batch AF2 kat Senja. It was a small uinplanned gathering, but tunggu ek tuk kemunculan meka from the second season.

Yeap, almost all of them still very active n the industry, dan aku rasa tak keterlaluan kalao aku kata success rate antara semua musim, musim kedua nih ler yang paling berjaya overall. Takde yang tercicir.

Yerlah...yang mana tak nyanyi, masuk ke bidang lakonan, emceeing and so on. Pelbagai aktiviti seni memastikan meka masih berada in this industry dan tak ilang teros, seperti mana kalao nak ikotkan AF1, AF3, mahupun AF4 yang mana ada yang terus tenggelam.

Pada meka yang feeling nostalgia nak recapture saat saat indah dari the best season in Akademi Fantasia, wait for more news here ok, about the AF2 third anniversary kang. Aku rasa, nak wat special competition tuk invitation khas to this event, tapi tunggu gak perancangan siap sebelom aku leh umumkan apa apa.

Masa family AF2 melepak ni wat reunion, ramai gak tak dapat hadir, but the next get together, EVERYONE is going to be there. Pasti!!!

Sebenarnya aku dapat pic ni dari Bob semasa ngan dia dan Bob semalam kat opis Maestro. Actually went there atas urusan lain, tapi da terserempak, sempat ler catch up. Yerla memasing ada tugas tuh nih, we can't all keep in touch as much as we wish kan.

By the way, which reminds me, to Ieja of KSNM-ZA8FC, my deepest condolences girl, for the loss of your mom that passes away a few days ago. Many hugs to you girl... I can only imagine your pain.

Apapon, remember your family here for you ok. Zahid pon kem pesan sebab aku ada SMS dia everytime ko mesej aku, so I can keep him updated just in case. So he does feel it too. Apapon, many, many, many, many hugs to you from all your brothers and sisters in KSNM-ZA8FC ok. Love you babe...

Sambung cita, memasing ada meeting, pas meka abih, meka lepak la mamak tempat biasa kat bawah opis Maestro (sapa kata artis takleh lepak mamak), while aku settle kan hal aku jap.

Sempat lepak ngan Bob dan Zahid kejap nak borak.

Erm...nampaknya semua pesen rambut standard je spikey. Tengok si Bob tuh... amik ko! Cam trojan lak! Hish...mau nya mati lalat dan nyamuk impaled on his hair gituh.

So anyways, tunggu si Rizal sampai, and finally when he arrived ngan Farha, aku naik atas interview si Rizal sat, sebab ada cita gossip nak settlekan. Took less than half an hour, and aku turun dulu join the whole group of Bob, Zahid, Farha sekali ngan si Zain RuffEdge and also Aypol (hi Nana!!!).

Start ler sembang kosong, isi masa lapang. Tengok jam, aku masih ada masa nak abihkan kat sini sejam lebih sebelom nak gegas kembali ke office to pick up Farihad, to head to TGV KLCC for the sneak preview of Pirates of the Caribbean : At World's End at 8.15pm.

Planned some stuff with Bob and Zahid, and then tiba tiba si Zahid made a motion to grab my sunglasses. Heh...aku da agak dia mesti suka. Gucci ma!!!

Pas dia amik, sambil kita semua borak borak, tetiba aku perasan dia amik phone dia, amik gambar my Guccis, bawah meja. Ingat kenapa...

Erm...biar lah dak Ribena nih. Malas nak bertanya. Then baru aku notice something masa dia stand up.

Uwaaaa...beg baru rupanya! LV is not only so five minutes ago, but also not as interesting as the new messenger bag yang si Zahid bak. Makan hati wo!! Patut la dia amik pics pelbagai. Sebab matching ngan beg dia yang black dan monogrammed with the Gucci logo.

I got to hand it to the boy. He has got taste!

And it's not a case of branded ker mahal ker haper, tapi dia pandai pilih yang bersesuaian ngan diri dia. Cause I know some people who splurge on things with labels, and yet they look tacky and totally wrong despite their hefty price tags.

Aduh...makan ati!!! I want that bag. But made me feel good that Zahid wanted my shades. Nak kena meredah carik tuk dia pattern cam aku nya sebab I know where to get 'em.

Erm...what's with that martian t shirt. Oh nevermind.
Rizal joined us much later pas abih briefing entah haper kat atas.
Zahid, Aypol (hi again Nana!!!) as well as Zain gerak dulu sebab entah nak ke Shah Alam ntah nak carik barang Adidas haper ntah.

So that left me with Bob, Rizal dan Farha. Borak ler pasal tuh dan nih yang berkaitan bebudak AF5. Bob sebagai antara senior nasihat ler dak dua orang ni pasal beberapa perkara.
Aku layan je. After a while member meka yang meka tumpang sampai, dan si Bob punya PA si Shuib pun tiba. Aku pon tengok jam pun masa tuh da 7.45pm. Erm...entahlah sempat ke tak nih.

So I excused myself, and rushed back to the office and picked up Farihad.

Sped to KLCC and by the time naik ke TGV, just nice. 8.15pm. Almost three hours later, staggered out of the panggung with my butt sore as hell. It was a fantastic movie!

Memang amazing la! takyah synopsis haper...it's basically a continuation of the Pirates series, so if you've watched the other two, you know where they're heading with this one.

Tapi this one ties up a lot of loose ends in the storyline of the first two, and complete the trilogy. Sapa yang tak penah tengok pon akan seronok even though ada ler some parts korang akan blur sebab tak paham jalan cita.

Effects, cinematography, costumes, art direction AMAZING!!!! CGI dia kelas gila!

Aku sebenarnya tamau compare ngan Spiderman 3 sebab aku rasa siri Spiderman nih ngarut la efek dia sampai tak nampak realistic da, but Pirates is just a WOW!!! and so in a league of its own.

Chow Yuen Fatt ada part movie nih, so besh lagik tengok ada Asian actor in such a big production.

And the opening of the movie, the setting is in some warped version of Singapore ok (kenapa jarang orang nak pakai nama Malaysia nih???)

Anyhoo, had a late supper with Farihad, along ngan Rudy, Zul dan Liza yang kami serempak dok satu hall for the Channel [V] event.

Also terserempak beberapa anggota kuarga Era seperti Nila and husband as well as Kieran (hereby known as Kieran Knightley)

Anyhoo, skang tinggal Shrek 3 je aku nak tengok, then I've completed the list of movies to watch for now.

Ngantuk... esok banyak keja nak settle, along ngan nak tengok Pirates of the Caribbean : At World's End lagik sekali, kali ni ngan bloggers sekalian. In fact it's one of the biggest bloggers gatherings ever, if not THE biggest.

More on that late, very late tomorrow... before I end this entry, lupa lak pic Farha dan Rizal candid. Ok...be posting tomorrow...

Reactions:

0 comments: