Thursday, May 03, 2007

Chilli sauce equals flatulence

Walaupun ketinggalan zaman sikit. Ni carutan Diarrhea semalam da ari ni. Compact gituh all in one.


Malas nak blog lebih. Biasa lah towards the end of the week, sibuk sikit.
Esok pree ler. Leh cita lebih sikit pasal tadik. Heh...

Untuk Diarrhea hari Selasa.

Why ler they roping in Syafi bab nak kenen kenen si Shawal ngan Noni. Bodoh ker haper. And of course si Khairul Najmi kena la enter frame. Tak sesuai.

Kena paksa lak si Shawal ni nak cakap rindu pelbagai. Cam kesial! Arghhh!!! What's with trying to pair the kids up and all???!!!

A lot of stuff is just pure silly.

Si Aznil konon kata tiba tiba seorang pelajar muncul nak luahkan perasaan.

Padahal, si Askrul umpan tuk nak bukak topic. And guess what? Khairul Najmi dok sibuk nak enter frame agik jadik diva tuk camera.

"Some people in life they corner here corner there, you're like me... sincere."
Bleurrrghhh!! Angkat bakul sendiri lak.

Aduh...

Bab latihan ala koir lak pening aku. Aduh they were just all over. Takpe Syafi sayang...just forget it and move on to their song assignments jer.

Seperti biasa, ada je sesi borak ketika makan. Erm...ada lagik Khaitul Najmi? Dia ni takde keja langsung ke dok skulking around the Akademi jer.

Mila bab duty nak kemaskan bebenda kat dapur, tapi si Ebi dan Heliza yang wat keja. Hah... how interesting. NOT!!!

Erm, Mila dan Heliza ni headbanging. How interesting. NOT!!!

Khairul Najmi appearing in the background... not even worth mentioning. Ada je dia...

Oh great. Kelas dia lak.

Korang perasan tak...rambut dia dan Aswad sepesen.

Erm...the only thing interesting in his class was si Ebi kentut...lagi.

I didn't cringe at that. I just cringed again at the standard of English which was painfully
horrendous.

Erm bab Shawal konon kena mintak restu from Aswad for the hand of his daughter in marriage ada makna ke. Padahal si Dafi kata Ebi jadik pilihan..kenapa dia ke Aswad ek time bab anak ni.

Speku!

Sempat tergelak si Ebi nari keam kabut, while si Shawal joget ala Elite lak. Aduh pecah perot tengok dua orang ni.

Er...camna budak budak ni tau ek pasal Zombi Kampung Pisang. That's strange. Didn't the movie come out when the Akademi was already in?Ke ada lak tengok dalam Akademi.

Oh promo rupanya...oh well at leasdt ending ada Shawal kalahkan Candy tuk pose Perhaps,

Perhaps, Perhaps.

Untuk Diarrhea hari Rabu.

Hari ni lak meka try nak hint something's going on between Heliza dan Shawal.

Come on ler, nama masuk tuk belajar. Tapi cara buat cam meka ni nak je try and pair people off for every opportunity possible.

Si Shawal showed Candy how it's done. Nampaknya Candy tak reti nak be sexy, while si Shawal overdose lak gedik.

Aswad lak kena ajar feel lak.

Honestly time ni, aku terfikir, apa guna tenaga pengajar kali ni. Si Raimee banyak lagik mengajar dari si Linda Jasmine. Kalao semua cikgu bak assistant, baik mintak assistant meka ajar from the start, takyah meka pose muka lak every week.

I seriously have doubts why Raimee is teaching them the choreography for their body movements tuk meka yang tak perlu dance routines, sebab tu melibatkan feel, and that falls into the work area of kak Fati or even Chedd.

This is the problem of Akademi Fantasia...ramai yang nasihat, all different, dan akibatnya, kelam kabut performance bebudak ni tatau nak layan sapa.

Why is Aznil constantly forcing people, konon vote for the champion sebab da minggu kelapan, da kena ada target for choice of juara.

It's a little weird, but musim ni je yang masuk da minggu kelapan, none look appropriate sebagai juara or even top three. I mean, I think those like Candy, Mila and Ebi and Shawal stand out, but not quite material for juara kalao banding musim musm lain.

Bab luahan Candy tuh was a waste of time. I suppose meka nak humanise her (ada ker such a term), but it was just boring.

Aswad kata pakai topi sebab konon takde gel la, tak sempat ler nak wat rambut and all, tu yang pakai rambut.

Nampak sangat inferiority complex pasal male pattern baldness dia.

Dia siap mintak potong rambut sikit tuh...yang strange tuh, ada ke rambut nak potong. Erm... why am I reminded of Humpty Dumpty.

"Tak hensem ke ni?"

Er...you think???!!!

Great! Ko ajar bebudak grooming, pastuh paint a picture of them being vain lak. Hish...

The arts and crafts thing was weird. Kesian Shawal buat tuk Noni sebab "Shawal rapat ngan dia...dan atas permintaan ramai."

Nampak sangat dia pn aware meka cam paksa dia sangat pasang ngan Noni nih. Sheesh!
Heliza wat tuk camera? Well ok then...

Kelas kak Fati, she told them to take time off and go about the Akademi and try and be more aware of things they never noticed. I don't think she meant Shawal going under the meja makan, or Mila bawah meja buffet. Weird tol how these kids think.

Second round of exercise to wander around the corners, visualise mana member yang kena eliminate usually goes to and does what, and also to look for a spot they'd miss if they left the Akademi.

Er...kenapa focus Heliza ek? Budget dia kuar ek?

Among the places yang bebudak nostalgia.

Aswad - Bilik Hotlink tempat RIzal slalu lepak
Ebi - ruang makan mana semua slalu berkumpul

Shawal - bilik vocal sebab dulu penoh tak cukup ruang time reramai. Also dapur sebab girls area, dan dance studio sebab tu tempat dia takut

Mila - at the piano teringat Afiq bagi dia support masa that horrendous Gotta Tell Me week.
Obviusly no one else said anything significant.

Adnan's class was an eye opener.

Dafi may just be below even the average boyband standard.

Shawal struggle nak hit some notes.

Ebi doesn't know how to enjoy his song, or sebut 'kasih' right, or at least he's worried about it.

Mila is prone to screaming. Still.

One of the few Jasmi Rejab classes revealed a lot too.

How he thinks skin tight jeans is still funky despite him looking like he has matchstick thin legs (so Eighties!!!). How he thinks rolling up hs sleeves makes him extra butch despite the voice.
The point of the lesson? Nak bagik meka betolkan posture. Mila nak ikat rambut to allow her to balance the book while walking.

Aswad lak ada naturally minimal resistance sebab walaopon licin, ada sikit agik leftover enough to hold the book in place.

Lum pe pe da sesi makan. Nampaknya si Ebi ni ada rahsia kenapa kentut power. Sebab makan apa pon bubuh sos cili. Nasi lemak khabarnya pun ek...anything and everything. The secret of endless flatulence kot.


Reactions:

0 comments: