Tuesday, May 08, 2007

Aku Tak Mau Sendiri

Jap agik aku explain kenapa title entry aku camtuh ek. Udah pasti punya kaitan dengan cewek di sebelah ini.


Ok first up...memang ari nih relaxed slightly.

I guess I need to kick back a little too sebab kinda worried about my health. Today felt uber lethargic for some reason.

Aku tidur about 13 hours from last night, which is bloody long, even for me.

Felt a little better after the long sleep (ala Rip Van Winkle), tapi as usual kalao tidur lama sangat, badan pon cam jadik malas.

Sluggishly moved to the office. Alamak...esok the big day nak move into the new office, so ari nih nak packing semua barantg-barang.

Ok...so I didn't really pack, Just more like threw everything (breakable or not) into this cardboad box (including my famous disco ball on my desk), and taped my name on it, just like everything else, including my huge screen monitor, keyboard, mouse and CPU. The rest kena move sendiri ler kot.

I have a drawer full of stuff and my autographed poster of Slipknot apart from one or two things, so esok kena masuk opis awal ler camna pon.

Lagikpon paid a visit again to the new place, and couldn't decide which desk I want.

Not too bad ler... already have an idea how I'm going to do my little area up.
Erm...nampaknya kena spending lagik ler nih. Cait... rumah Bangsar pun lum siap...and my bedroom at home in Klang pun tak siap. Aduh...

But seriously, because the new office looks so cool, and we have all the amenities including our own studio (yang penting smoking room!!!) and all... this looks like it's going to be great!!! I'm definitely going to spend more time in the office.... (janji....entah ler jadik ke tak with my running about here and that)

Anyhoo... rushed to TGV KLCC later in the evening untuk premiere filem. Yeap...cewek di atas tuh..sebenarnya bernama Bunga Cintra Lestari.

Kat Indonesia, she's known as a model, tapi kat sini she's making her film debut dalam filem Cinta Pertama.

Erm..ignore the 'Di Bioskop 7 Des 06'. Obviously tuh yang Indonesian release date. Di sini, tayangan filem yang dibawa Tayangan Unggul Sdn Bhd ni akan mula ditayangkan 10 Mei 2007, bersamaan hari Khamis.

First the necessary info.

Story starts immediately selepas pertunangan Abi (Richard Kevin) and Alya (Bunga Citra Lestari).

Selepas Abi menjumpai Alia keadaan dalam tak sedar, and she's admitted to the hospital disebabkan barah otak (tak silap aku), dia bermula membaca buku harian (diary for me and you) Alia.

Dari sana, Abi mula sedari mengenai kehadiran Sunny (Ben Joshua, which is her old school mate which she used to have a crush on, and sort of a on and off relationship from way back then.

Abi nekad mencari Sunny dengan harapan pertemuan mereka dapat sedarkan Alia daripada koma. Sunny dengan izin isterinya Sisi yang sebenarnya berat hati merelakan pemergian suaminya, melawat Alia, and at the same time, the past he left behind.

Kesudahanya? Memang leh nitis air mata.Tapi did I cry like a little girl? Erm...more on that later.

Tajuk : Cinta Pertama
Release Date :10 May 2007
Director : Nayato Fio Nuala
Writer : Titien Wattimena
Staring : Bunga Citra Lestari, Richard Kevin, Ben Joshua, Ratna Ruchia, Varissa Camelia, Heidy Kandou
Released by : Tayangan Unggul
Official website : Cinta Pertama (Maxima Pictures)

Ok...secara jujurnya, I love Ben Joshua (Dealova) punya lakonan. He is basically the heart of this movie for me.

Richard Kevin memang kayu abih ler...pening ngan dia nih. Cam emosi tak jadi for the first half of the movie.

Bunga was ok...tapi kalao ada perbandingan ngan Acha Septriasa (yang ramai minat skang sebab My Heart), I think she did better, walaopon mungkin belum sampai tahap Nirina Zubir.

But hey...ni baru debut dia.

And she sings quite well too! More on that later too.

Direction dia ok, tapi editing erm...needs tweaking. Apapun, memang panjang cita ni, so sakit montot ler having to sit through the movie.

Art direction cantik, tapi at times, a little over the top. Cinematography besh, but at times beauty without a reason...but visually a spectacle!

Storyline? Way better than My Heart. So i didn't cry like a little girl, tapi nitis ler airmata sikit sikit gak.

I mean...everyone has a first love time sekolah kan?

I don't know about you guys, but mine didn't end this way, but I suppose if my life was only two hours long (or lesser) like this movie, then I'd want it compressed this way with an ending to make people cry.

Not totally unpredictable, but well done.

My favourite lines from the movie...

Aku merasa diri hlang
Tanpa tau apa yang sudah ku temukan
Aku merasa menemukan
Tanpa tau apa yang aku cari
Dan aku seperti masih mencari
Tanpa tau apa yang sudah hilang

Besh gak ler pilem ni, tapi warning ek...ni tuk meka yang memang suka romantic movies jer. Kalau tak, takut korang montah ijo layan.

Yang spesis romantik cam aku (betul lah!!! korang tak baik tak caya!!!), atau yang tengah dilamun cinta (aku nak cakap cam aku tapi kena hamun kang), atau yang putus cinta, atau yang penah merasakan antara keduanya atau mungkin keduanya sekaligus...this is the film for you memandangkan skang filem semua overdose with horror, action and comedy flicks jer.

I give it a three and a half star, which simply means, wrth RM10 (r whatever the ticket price is for whatever cinema kat tempat korang) ok nak gi layan. Bring along some tissues, and someone special (or some memories of that someone) for maximum impact.

Apapun, here's a trailer for the movie. Hope you guys like it.

Almost to the same effect as Heart, ada album soundtrack for the film, which is actually Bunga's album titled Cinta Pertama. Selain title track, ada gak Aku Tak Mau Sendiri (which is my favourite song of the moment - and tajuk posting ni - so jangan speku lebih aku tengah emo).

It's a very simple and beautiful song. Tapi yang pentingnya her vocals are so expressive here, and since pas movie tuh dia nyanyi sikit, she proved that does indeed have quite a voice.

Amazing... orang kata kita selalu agungkan products from Indonesia, tapi for me, kalao model meka pon vocal preparation tuk buat album pun leh camni, it's impressive no matter how you look at it.

Dan pada orang kita yang asik dok mengeluh pasal kemasukan lagu lagu dan filem asing ni, especially Indonesian products, sila ler buat yang lebih baik tuk pastikan hasil anda lebih bagus.

I mean, no one bising pasal Spiderman 3 masuk panggung kaco rezeki local movies kan? Or how the latest album from whoever the best selling US artiste is, mengugat penjualan album tempatan kan?

So time to get real ler.

Apapon...I may just go and watch this movie again for the full effect without niat nak review ke apa, but to enjoy this wave of emotions from movies like this. Make sure you guys catch it ok.
Bagi meka yang suka lagu-lagu yang aku recommend so far (dulu lagu My Heart pun aku recommend sejak preview filem ni lagi walaopon time tu ERA pun lum mainkan), try listening to this song, Aku Tau Mau Sendiri, which is also the film.

You can watch the music video and listen to the song below.

Aduh...bestnya lagu ni..sapa nak lirik dia sekali, here it is.Senangkan korang nak google nak carikkan. Hope you guys like this song as much as I do.Sempat tak kalao lagu ni jadik lagu tugasan kat Akademi Fantasia minggu terakhir?

Lagu : Aku Tak Mau Sendiri Penyanyi : Bunga Citra Lestari

Sejak ia pergi dari hidupku
Kumerasa sepi
Dia tinggalkan ku sendiri disini
Tanpa satu yang pasti

Aku tak tahu harus bagaimana
Aku merasa tiada berkawan
Selain dirimu
Selain cintamu

Chorus:
Kirim aku malaikatmu
Biar jadi kawan hidupku
Dan tunjukkan jalan yang memang
Kau pilihkan untukku
Kirim aku malaikatmu
Karena ku sepi berada disini
Dan didunia ini aku tak mau sendiri

Tanpa terasa kuteteskan air mata
Yang tiada berhenti mengiringi
Kisah dihati

Aku tak tahu harus bagaimana
Aku merasa tiada berkawan
Selain dirimu
Selain cintamu

Chorus 2x

Dan didunia ini aku tak mau sendiri

*sniff* *sniff* Emo sat...ok so it's not as poppy as lagu My Heart, but I like it anyway.
Once I finished playing the song like a million times back, simpan balik CD je, aku layan Heroes, episode 21!

Yes, you heard me! The Hard Part, the title of Episode 21 of Heroes and the first part of the season finale memang answers a few questions finally.

Tapi strangely enough, there's a predominant theme of bad mothers. Without giving too much away, there's the mother of the Petrelli boys yang nampak sikit a darker side, Jessica for allowing Linderman to take Micah (ok..so it should be Niki's fault) and also Sylar's mommy (stupid bitch...she practically went and told him to embark on genocide kan?) also appears in this episode. All bad mothers with lousy maternal instincts.

I have a feeling Nathan is going to realise things even though it may be too late sebab I don't think he's that big a dumbass, while everyone else has pretty much been set for their role. For now at least.

One thing confuses me. Looks like the future has already been changed. Sebab Claire da jumpa Parkman along with Sprague dan foster father dia Bennet. Kalao dalam episod lepas, Claire didn't seem to recognise Parkman. Ke problem with continuity nih?





Ok ok...don't want to ramble too long...korang layan sendiri. Tapi kalao korang nak tengok the good and almost human side of Sylar, for those who love his character, you should watch this episode.

Ok...nak sambung pasang balik lagu Aku Tak Mau Sendiri. Mmm...wonder kalau da too late nak SMS dia...

Reactions:

0 comments: