Thursday, April 26, 2007

Tu yang setiap konsert awak nyanyi sumbang!!!!

Jap agik cita pasal bab Diarrhea. Wat skang nak nak ramble sikit.
Bukan leh relax sangat pon, nak shopping for Anugerh Industri Muzik kang...siapkan tuh nih. Also nak dapatkan some light fixtures and stuff for the Bangsar apartment. Walaopon skali skala dok sana pon nak bagik up sikit decor. Baru puas kan...


Ari ni produktif gila aku!!!! Heh! Puas dan lega. Four down, one more story to go, then I can relax for the weekend.

Apapon...yang pentingnya...layan...sempat watch episode 19 of Heroes! Argh!!!!

Best gila ok! The best episode ever aku rasa. Dari start ke abih!

Hish...seronok sangat siap wat screen capture ni...yerlah tuh.

The best part of Episode 19 titled 0.7% (jangan risau aku tak bagik spoilers sangat - hint je) is that action non stop in the sense that every character has something going on.

Of course the question from two months ago is what happens with the Sylar and Peter Petrelli confrontation (from Episode 18 - sucks to be you kalao korang ikut Astro kena tunggu sebulan lebih lagik kot nak tengok).

Last seen was Sylar cutting open Peter's head sambil si Mohinder was held up on the ceiling, tapi twist dia best sangat. Kalao korang wondering what happened, aku bagik teka teki to guess what happens next. Peter DIES - yes...you heard me right (don't believe anything as is). One Hero dies in this episode but it's not Peter. Amacam tuh? No komen. Kang lebih lebih lak spoiler. But the showdwn itself walaupun brief, was worth the wait and agony of curiosity to see how the plot would go.






One thing I can give away is that Linderman pun ada kuasa. Sial! Best lak tuh power dia. I thought so!!!! Good twist though and more light is shed on his character's role which appears to be getting more significant than the endless mentions from the previous episodes (awal awal pun da mention dia per)


Claire meets Nathan and family, Matt and Ted team up with Mr Primatech paper himself while Nikki and Jessica struggle to work things out with homelife and being this psycho split personality for the sake of Micah.

In other news... fans of Isaac will hate Sylar all the more after this and probably find something else to watch (did I say to much?).

More importantly Hiro and mate wrre in the future and saw the effects of the explosion and work their work to a solution now that Hiro has the sword tapi they meet a very familiar face.

No prizes for guessing. Close your eyes if you don't want to see who it is in the second picture below. I mean it.

Quite a twist, though not too all surprising.



Now on to the more boring stuff in Diarrhea as I complete my dwnloads of episodes 3,4,5 and 6 of PussyCat Dolls Presents : The Search For The Next Doll.

Diarrhea hari ni start besh sebab tunjuk kelas vocal. Looks like someone in production is bothering to listen when fans say meka nak layan more of the classes instead of dok kat meja makan kat dapur ngumpat like a bunch of old maids.

Syafi nak cek meka ni camna bab Menuju Puncak. Yerlah...bab konsert leh cover line, sebab harap lain nyanyi ko miming jer la.

Si Aswad horror nak mampos tahap The Exocism of Emily Rose! Piala sumbang-sih dia leh la menang. Lain jangan ler harap.

Shawal besh, sama ngan Ebi kira ok (in cmparison with others). Yang lain buruk nak mampus gak ek. Pompuan meka tunjuk Candy je kira ok gak.

Bab kelas time meka nak settle bunga dan lenggok da agak most of them have massive problems, dari tahap takde bunga ke tahap paling kritikal which is flat as the runway of KLIA (which is actually bumpy sikit).

Apart from Mila, nampaknya si Candy has improved much, while Heliza still struggle sikit. Boys struggled quite a bit more, don't know how they going to perform ujung minggu ni.

Cam bebudak si Aswad ni...kena marah sikit kena lak nak cam sial feeling tension.
Askrul ni penipu tol lah kata si Aswad besh, pastuh mintak ignore kata kata Syafi. Ni ler keja Astro staff ke? Nak contradict tenaga pengajar. Elok lah...da la sekali sekala je nak kena tegur.

Kena tegur lak ada yang feeling nak wat baik nipu and ask the kids to ignore nasihat.

Tak perlu tol Aswad ni anyways for the drama over just a little teguran.

Amik ko..."Awak yang paling lemah dalam sudut intonasi. Tu yang setiap konsert awak nyanyi sumbang. Masaalahnya awak tak tahu awak nyanyi sumbang...that is very bad"

I lap you Syafi!!!Nak nitis airmata lak si SiAswad ni...anak jantan ke ni? ke nak perah undi nih.

"Macam tu ke melodi dia? Melodi dia pun tatau. Ni yang aku nak naik meradang ni!"

Go go Syafi!!! Terkeluar Incredible Hulk tuh...oops...she's pregnant jer.

Erm...selepas kena hamun sikit je kena manja. Nak order makan malam pun dapat special menu nak ala carte katanya. Keji. Manjakan lagik ler budak budak ni.

Cut to scene bebudak dalam kelas kak Fati. Erm...tak senonoh lak main game bebudak laki jadi tembok si Mila kena tembus. Aiyo!!!!! So much for no physical contact between the boys and girls!

Bab Candy, Mila dan Heliza rolling about ni erm.. throw in some mud and we got a TV show. Hah!!!

Paham lak bebudak ni supaya go ahead walaopon ada yang menghalang, the point of the exercise, but takde lak kemampuan nak translate that into their show and apply that survival instinct that kak Fati was trying to teach them. Let's see how many get it.

Syukur ler aku ada VIP access ke Anugerah Industri Muzik (thanks Jen - s honoured...tak penah bagik aku ask or beg like some people). Takyah ler nak costume party nak ke konsert minggu nih seperti diumumkan Aznil. Heh!

Alamak...si botak (Jasmi bukan Mawi) bak Mahani Awang. My Lord!

She didn't even do that well masa dia kat dalam Akademi Fantasia dibawa ke dalam dulu. Perlu ke nak comeback? Pasni rasanysa Jasmi punya collection masuk majalah Wanita ek?
AWMIGAWD!!!!

Ajar catwalk dan social etiquette katanya...duduk pun nak ajar. Elok lah...merdu sangat suara Jasmi sepanjang Diari.

"Say thanks to her..."

Heh!!!

After that "lovely" class as Khairul Najmi would say...these kids melahap sebab makanan da sampai. Amik ko makan sound effect lebih lebih. So much for social etiquette....that was a waste of teaching. Or lom sampai bab table manners?

Don't understand kenapa bebudak ni main hopscotch. Er...batu teng teng ek. Lupa lak. Don't understand the significance of it.

This show is more complicated than Heroes anyday. Nak layan Heres lagik sekali la...

Reactions:

0 comments: