Saturday, April 21, 2007

Poyo dan Karam and gang

Walaupun ada event ari ni, event kira sesuai ler tak miss langsung Diarrhea sebab tugasan malam tadi kat Isthmus, tuk event sempena tayangan Cicakman kat Astro malam tadi.


Function ni held in a restaurant kat Northpoint. Mula mula tatau mana ler jadahnya tempat tu tapi rupanya dekat ngan MidValley. Seberang jalan je, tapi nak sampai kena pusing satu round. Keji...tapi cantik tempatnya.

This is definitely one place aku nak try out in my own spare time sebab food dia sedap...and the place has a nice relaxed ambience. Not to mention tempat ni takde ler crowded sangat sebab if I'm not mistaken, Northpoint ni bahagian atas ni luxury apartments or something.

Kira residence ler...tempat orang duduk... so it's quiet, not packed....dan yang pentingnya, senang gila nak dapat parking

Sampai je join everyone for dinner.

Aku ajak Halim join skali alang alang dia da abih keja. Refused to engage anyone in conversation sebab the passing of Cleo, sebab rasa near to tears je bab nak cita pasal dia.

So decided to take my mind off it for the night...

Anyway...erm...it's a nice place...so kalao korang nak a nice romantic dinner perhaps...consider this place. Cayalah Nik pandai carik tempat!

Sebenarnya feeling cam nak wat food review (yerlah tuh...cam ler aku penah), tapi malas amik banyak pics sebab seronok berbual ngan kengkawan sampai takde masa tol nak amik any sort of pics.

Tu pic atas tuh taken dari courtyard area depan restaurant tu. Very strategic location, just a stone's throw away from MidValley.

After we were done, kami satu group pun naik ke atas tempat tayangan tuk layan Diarrhea.
Sampai je ruang yang dijadikan bilik tayangan, we were laughing out heads off, sebab this is what the overhead projector was shooting on the huge screen placed at the front of the room.

Amik ko...Service currently not available katanya....tapi ni technical fault jer dan bukan seperti spekulasi tak bayar bil. So we gabbed about every topic pasal tuh dan nih sambil menunggu masa, dan service Astro tuk di sambungkan.
Alang alang kan, sambil tunggu si Cicakman nak wat kemunculan tuk layan pemenang competition Sinar FM yang co-organiser tuk event ni kami banyak sempat borak.

Hah...jangan tatau Cicakman lambat bersiap do da kol 9.30pm pon tak turun turun tuk hiburkan pemenang pemenang competition yang hadir.

Ni hah some shots of Cicakman yang tengah bersiap.
Dalam menunggu tuh, sempat layan borak ngan Diya sat.

Bebudak lain pon ada...like Afiq, as well as Farham Noni and Fatin yang aku lom jumpa. Cuma yang missing in action si Dekna yang ada programme, so tak dapat join. So kira dia je budak aku lom sempat jumpa.

Kesian Diya kena buli sebab statement bebudak kata taste kat dia dalam Diarrhea a couple of days ago. Heh...dia sendiri tatau sebab dia kata Astro kat rumah dia da kena potong so dia sendiri pon tatau apa berlaku kat Diarrhea.

Jaga Diya...kang ada yang gatal tuh...tapi...erm...ko gayut ngan sapa ek masa kat phone tuh (oops...terpecah lobang!) Amik ko...baru sebulan da kena potong...keji kan Astro kekadang (matilah aku)

Diarrhea kicked off with nothing interesting. Except for this scene yang Aswad proving what I said about his simian-like abilities bila dia kena jadik monyet (bukan aku cakap ek...kan ko da dapat tengok sendiri tuh) Amacam? Banyak tak persamaannya (salahkan diri sendiri sebab wat aksi tuh).

Forward....bosan...ala..sambungan sesi memasak dari semalam ngan si cikgu memuji tak abih abih broken English tuh.

Shots of Linda...eh...apa tuh...ada yang makan walaopon makanan lom sempat dihidangkan.... elok sangat lah tuh....alamak...si Aswad agik...ni cam nak fokus dia je ni kenapa.

Oh...rupanya bebudak punya pre-performance evaluation ek.

Ebi dan Candy sounded good, though kena pick up just a little bit more. Why is Heliza starting out on such a high note? Terus straining.

Dapat tengok Shawal layan lagu dia for real for the first time this week. Aku risau gila sebab timbul segala urat dia ok nak kuar suara. Why is his projection so bad...aduh.

Mila too seems to be struggling like hell with Drama sebab tak sampai while si Rizal lak ok ler...kalao banding ngan Aswad masa 'I'm washing' tuh. Still...tu ngan Aswad je...sebab kalao perbandingan with anything else, hancur ler.

Lagu bonus aku pelik sebab bebudak laki ni cam tak penah dengar layan lagu Awas. The girls did better, but then again considering kalao Elite dulu mampu bak lagu ni live, anyone can lah kan.

Heliza I think should just loosen up sebab dia tatau the simple delivery needed for a brainless poppy tune. I really see her having problems this week, mintak mintak konsert dia mampu ler.

Eh...akhirnya Roslan Aziz merasmikan pejabat pengetua buat kali pertama selepas enam minggu nak jumpa one on one ngan bebudak tanya masaalah (masa evaluation tuh tarak lak).

Aku rasa banyak kalao nak cakap tapi bebudak ni pon tak larat kot. Heh....Eh cantik lak lamp yang sebelah tuh...mana nak beli ek (momentary shopaholic distraction!).

Tergeli sikit ngan Roslan gelarkan diri dia abang...lagik tergeli ada yang ngumpat rupa orang tak sedar diri sendiri (rewind balik tengok sapa aku maksudkan) .

Cup! Korang perasan tak bentuk pala si Aswad... cam pakai wig nilon murahan...ala masa dia cakap ngan 'abang' Roslan.

Hah!!! Dan korang perasan tak pelajar laki sorang berjalan lenggang ketika si Heliza nak bagi kopi kat Roslan Aziz.

Hah...apa ni...hey....malam Jumaat rasanya apa yang kecoh kat dorm dak laki. Terkebil kebil...aaaaahhh!!!! Ada gak yang wat hal...pastu nak kata orang lain pernah buat kan.

Alamak...amik ko promo Cicakman.Perghh!! Tak perlu ok sesi nak lakon aksi scene Cicakman.
If anything, at least ler it realised my thoughts of something I'd never expect to see in the Akademi. I never thought I'd see it in the Akademi, tapi ada gak sesi tarik rambut. Si Dafi tarik rambut Mila heret dia across the floor gitu time meka lakon Cicakman versi meka. The best action scene and the rightful winners of the silly challenge!

Walaopon....cam adik adik gaduh.

Si Aswad jadik Cicakman cam Ungkaman lak...sheesh...how silly can he get some more lah!!! Paling horrible acting.

Si Shawal dan Ebi lak cam Hindustan bergaduh...sound effect je lebih....Erm...sesi motivasi dapat Dr Love rilek kan nak mintak bebudak tu motivate each other with a little role playing.

Best kan...sebab ada pay cheque senang senang je.

Oh whatever...layan Cicakman sampai abih, which was about midnight, and kami semua pun cadang nak gerak ke Uncle Don nak mamam...lapar lagik katanya. Sebelom gerak, sempat amik satu pic bebudak yang eliminated together, minus Dekna. Ni dia...

Bersama Halim we were joined by Juan, then si Kechik, Moks and friends. Ramainya...aduh...dua meja sambung tak cukup lak...sebab jap agik si Afiq dan Farha pun join (ye lah tuh kejap...call kata nak join tunggu sejam baru muncul).

Sempat ler sembang panjang with Afiq and Farha....si Afiq aku da penah chat with, tapi si Farha lom, so panjang lebar ler cita ngan berdua tuh.

Sebab bertemankan laptop (speed baik punya, aku download 11 programme serentak including America's Next Top Model cycle 8 episode 9 yang baru kuar), kami pon discuss ler pasal Akademi Fantasia.

Sempat tunjuk blog ngan pics dan carotan aku. Selamba je....Afiq ngan pics poyo...si Farha ngan aksi Karam Singh Walia (ingat lagik pic tuh?)

Not to mention Aswad's aksi, Rizal punya middle finger...banyak lah. Then discuss pasal perception...

Meka sikit pon tak terasa... which is always a laugh for me sebab sometimes, peminat yang overdose. Yerlah...ni kan TV programme, assumption by perception is unavoidable, and part of the programme. Lain ler kalao da kuar kenal yang actual person. Baik atau burok sorang kat TV, tak menggambarkan peribadi orang yang sebenar.

Blah blah blah...makan minum da abih, ramai agik kengkawan join...sambung lak cita memacam ler...sambil sesi berbalas teka teki. Farha ni yang paling banyak sora...memacam ler teka teka dia bagik.

Last last sedar, da kol 5 pagi...aduh...balik la...ngantuk lak tak perasan what time da. Night all...eh...good morning..esok sambung...


PS - Happy 65th birthday, papa! May God bless you with long life, and prosperity for the joy and love you've given to people.


Reactions:

0 comments: