Thursday, April 19, 2007

Oh mamak!!!

Aku ari ni rileks, with not much work, tapi apapon, belah malam sempat ler catch Diarrhea tadik

Don't really bother about Jolyn Tsai ke haper nama minah ni masuk Akademi nak ajar si Dafi nak sebut betul betul. Berterabur gak mamat ni, but ok ler. Ada niat nak improve, but that's not quite enough is it...hopefully remember gak yang eventual result yang penting.

Heh...tapi yang besh tengok si Ebi ni wat keja rumah. Banyak ler yang hajat nak nak masuk minang pasni. Syarikat bas kaya ler pasni memacam rombongan tempah.

Rizal nampaknya akan perform lebih baik dari Aswad bab lagu English ni sebab sebutan dia masih leh ditolong ler. Still horrifying gak ler nak layan dia but benefit of the doubt. Mila memang akan tercabar vokal dia this week because nampaknya vocals strained nak project herself, which I have no idea why sebab dia ada range to cover it.

Aku bukan je pejam mata, m,alah tup telinga skali jap, sama seperti aku akan buat ketika konsert kang.

Candy was amazing...and I think her performance will be on to look forward to, and Ebi pun ok gak. Two of the night's best possible best performance for konsert yang akan daytang. Seperti si Mila, Heliza pun merisaukan because I don't know why she's struggling with Nafas Cahaya.

Apapon aku mintak dia mampu ler perform this song, and prove it finally that she's worth it for the final.

Sapa pemilik syarikat produk kecantikan nih. First of all, mak bapak aku ajar, masa makan, it's rude to speak at the table. Depan rezeki kan?

Erm..tapi biasa la..kalao dok kat Bangsar punya area makan pun, ada je travelling salesman nih kan yang walking around peddling their wares. Ni kira lebih kurang lah.

Memacam produk ni...mesti erm 'keras' budak budak ni, dan kemut ngan Power Root dan pelbagai nih yang meka minom tiap ari. Skang nak licinkan drii...erm..whatever.

Erm...how amusing nak bukak botol leh jadik lawak si bang Adnan ni...ler ting tong jer. Uh oh...here we go.

Projek kronisme promo buku yang di tulis dan dipublish oleh kengkawan pun berjalan ngan cikgu Bahasa Inggeris yang begitu hebat ni.

Teruja aku nak feeling poetic sangat gak ler...ni my original creation diinspirasikan oleh sesi tuh, "green is my phlegm, and mucus, when I feel the creeping horror eventually overwhelming me, and results in the urge to hurl at the very sight of you." Best performers mendeklamasikan sajak ni, Candy dan Dafi, sebab Candy begitu keras dan masculine, dan Dafi begitu lembut in delivery. Role reversal gituh.

Let's not mention Heliza, sebab walaopon dia ok ngan lenggok dia sedap, tapi dia terpaksa nak partner ngan si Aswad. Paham pahan ler kalao reciting in English ni.

Ebi, Shawal and Rizal were horrendous simply because takde originality, sumbang nak hancus and haram paham sepatah.

Aku sempat nak berair mata Shawal diketemukan ngan adik dia.That was really touching, and the BEST moment in Diarrhea selama ni. Aduh....terus dalam tak sedar tercapai handphone nak AFUNDI lak. Ok ok...that's not the reason to vote, and talent should be it...merasalah pastu lak sesi urut agik.

Merasalah orang lain berair lain kan!!! Kalau tak naik AFUNDI pasni aku tatau ler.

Erm...was it my imagination yang tukang urut dia senyum lain jer ker apa. Amik ko. Erm...don't get Linda's class, tapi per per ler. Cam tak betul lak budak budak ni menari.
Bak kata Farihad, si Ebi memang sesuai menang tarian terbaik ngan tarian istimewa ciptaannya yang patutnya diberikan nama EBI-lepsi. Hik...kelakar lak Ebi. Fast forward, meka ramai ramai nyanyi lagu tuk mama Heliza...tapi bunyi nyanyian cam, "Oh mamakkkkkk!"Last scene terpaksa si Khairul Najmi membuktikan dia membuat keja tuk justify gaji dia kat Astro ni ngan jadik tukang masa tuk bebudak sambil selang selikan pujian, "Niceeeeee...." bila Rizal menyanyi

Argh!!! Nak makan la...toodles.

Reactions:

0 comments: