Wednesday, April 25, 2007

Magic!

Finally dapat tengok vocal class in the Diarrhea, walaopon sikit. Lama rasanya meka tak tunjuk vocal techniques being taught. Ni antara perbezaan Akademi Fantasia yang production kekadang tak sedar.


Mana lagi the common layman dapat tengok perjalanan kelas vocal.

Tapi baru nak seronok tunjuk sikit, and then sambung lak adengan tak perlu potong timun ker haper kat dapur. Cait!!!

Masuk balik kelas Syafi, and nampak seksa dia nak ajar bebudak joget and Irama Malaysia week ni punya assignments. It's going to be a struggle for most of them alright...those who have harder songs that is...

Er korang perasan tak masa Candy ngan Syafi tuh, ada yang kena blur? Heh!!! Amik ko dua hari berturut turut adengan censored ditunjukkan.

Kalao ikotkan tema minggu ni I have a sneaking suspicion Mila ada advantage ler. She seems to be the most vocally apt to take on the challenge.

Aku tak paham kenapa la meka sibuk sangat nak tunjuk bebudak kecoh time makan. REZEKI tatau kaa..hish...

Tapi kelakar Mila. Apa yang busuk lak tuh Mila? Nak pecah perut tengok gaya dia tuh.

Here we go again...kelas bahasa Inggeris.

Here are some examples of the brilliance of Khairul Najmi

The first one ni, dia mintak bebudak angkat tangan if they agree or fit into the statement he's making.

"Before you come into the Akademi. those who uses the LRT..."

Er...ok then.

One part he mentions...no not small talk.

"Small talks."

MY GOD!!!!

Dahler mengajar standard darjah tiga. Tokang ajar pon lebih kurang je.

Salan cepumas..Aswad ni abih PMR tak? Camna leh terlepas kalau yer, penah ke pass paper English ni? Sebab standard English dia cam darjah lima pon tak tentu. When the fans say people should understand blah blah blah...I find it hard to believe somone could have made it to 27 without even a decent ability of comprehension and sebutan. Argh!!! What is our education system coming to???!!!

And I think comprehension is so much more important than just getting them to parrot a few lines, so note THAT, sir.

Kelas Linda nampak sangat ramai kejung. Contoh si Dafi. Ujung jari lentik, tapi stiff like a board everything else.

But not as stiff as Aswad yang aku tak paham kenapa ada yang nak compare dia ngan Mawi. He ain't no Mawi. Mawi by minggu kelima da leh nari decently. Ni...langsung take rupa dok
Akademi langsung lembab tahap gaban! Walaopon berminggu dok makan pree goyang punggung je kat dalam tuh.

Ebi cam mabuk, siap wat tarian berbagai bangsa....kelakar tengok dia. Comic relief at least.

Yang menang in the end, dapat beg murahan, si Shawal dan Heliza second.

Aku tak paham, tengok bebudak ni struggling, apa salahnya lak wat simple punya kejutan bak masuk meka cam Bob dan Haziq yang memang forte meka tuk tema minggu ni. Hish... Fulus Mania tol la meka ni.

Erm..kelas Reymee...tak perlu la. Heh!!!

Anyway...nak sambung keja sikit. Ada beberapa column and articles to finish so that I'm free by the end of the week.

Tadik ada satu interview je. Ngan si Shahrill.

Ala...dak Fuyoo Magic tuh. Seronok lak bersembang ngan dia. Dia ni fun to talk to. Ni some pics masa photography session kami where he did the floating card trick (I know how it's done!!! I know how it's done!!!)

Sebab aku pun minat magic gak, dan most of dia punya illusions aku tau rahsia so leh ler openly talk about the art of magic.

Wat peminat Akademi Fantasia yang da layan episod mana Shahrill masuk Diarrhea, ko mesti perasan kan the kids having fun with him. And you might have noticed dia bagi baju kat Shawal sebab dia kata Shawal 'pegang rahsia dia' or something like that. Apparently Shawal ni pon tau sikit sikit bab magic ek kerana belajar dari kawan. Tu yang Shahrill bagitau...

Si Noni pon apparently leh...sapa layan Trek Akademi Fantasia would have seen that.

Anyway...Shahrill showed me a little of his skill, and he is extremely skillful with the sleight of hand. Si Farihad terpegun...aku senyum je.

Orang kata kala da tau rahsianya, tak hebat da...tak menarik da tengok such tricks. Tapi aku admire kalao orang tuh ada skill to pull it off with style and aku salute gak ler si Shahrill ni sebab dia kira ok gak lajus tangan dia;.

Dia banyak terkejut bila aku discuss a few tricks kat show dia, cam bab dia main benang tu benam dalam kulit, Coke can yang kosong dan hancur leh kembang balik dan berisi....the shoelace trick yang akan ditayangkan dan ada dalam montage.

He was surprised especially sebab tricks tu aku da tau rahsia padahal kira baru gak ler illusions tuh. Heh...camna?...tak caya?

Tunggu aku wat video sendiri jer la ek nanti buktikan aku pun leh wat magic. Alamak...teringat siri 60 Saat Bersama aku janji nak buat...aduh...been THAT busy. Soon ek...

Reactions:

0 comments: