Wednesday, April 18, 2007

LEAVE ME ALONE!!!

Er...that was what I had to put up with it with Diarrhea hari ni. Aduh....I think it was good that kak Fati was teaching them about pemnghayatan dan sebagainya, tapi I wonder how many of the kids actually paham.

I kind of like Ebi's acting sebab walaopon Rizal orang perhatikan dia memang leh lakon, aku rasa Ebi lebih bersahaja.

But leave me alone tuh was one of the of the many lines they used to understand about stressing n the right words to express emotion, and the manner of expressing to allow for variety in their delivery. Wonder if they understand the applications and the implications of what they were taught.

The others biasa biasa saja bab lakonan...so layan je ler meka masing masing menjerit sana sini.

Oh look...lepas bak badut dalam Akademi, skang meka bak magician lak. Ala...si Shahrill ke apa nama dia. Ok, so I kid of like his illusions and tricks, but erm...still wondering apa significance of his appearance, and wasting about 10 minutes or more of our time, apart from the non-related promotion of the programme. Merasalah kanak kanak DILARANG meniru aksi ini punya disclaimer...cool tricks. Tapi salah time slot ler.

Pastu kalao nak promo sangat...why show it on Wednesday night...kan elok kuar Diari malam semalam...sempat orang nak tengok selepas Diarrhea Ni kena tunggu seminggu kalao tol da interested ngan kebolehan dak ni kan? By that time pun da lupa.

Apapon...cute lak si Mila wat her version of magic.Dia ni lama lama makin menyerlah personalitinya walaopon pada mula irritating or non existent....skang cam bubbly.Teringat Farah dari musim kedua.

More topless Shawal scenes (semakin naik undi....anything it takes nampaknya) Aduh...promo agik ke....Salam Medical Centre lak... Ebi ngigau ek...tapi sound effect pon leh tahan.
Trigger seperti biasa, nak pancing sapa suka sapa, so kak Fati dan Askrul ditugaskan tanya da laki berapa orang ni suka pompuan mana.

Si Ebi kata Diya...si Aswad kata Dekna (kesian Dekna...)

Erm...Dafi? Suka sapa ek? Aiks sebut Zana? Zana dan Aswad? Sesuai. How productive ler kan....it's interesting masuk Akademi masa meka begitu elok diperhabiskan.Candy dan Farha lak...Rizal ke yang kata suka Heliza.Pening...speku Heliza tanya Ebi, samaada dia suka kat Heliza. Kenapa la lagu Drama punya choreography busuk sangat. Apa lah salah pakai yang original kalao tak mampu nak make it better. And kalao korang perasan ketika rehearsal, muik dia tetap polyphonic. Mungkin meka improve it on the concert day itself? Susah sangat pakai je ler minus one.

Er...ok. Nak sambung pasal Anugerah Planet Muzik 2007. Bosan siot. Bukan apa...the best thing is that I'm going to Singapore this June for it ler.

But kinda sad was the fact that most of the nominations Indonesians sebab tahun ni bakat bakat meka conquer the jury punya choices.
Malaysia as usual masuk kategori populariti je kontrol. Nanti aku paste the full list. Here's the four SMS/public vote awards yang korang leh influence.

Ni the four awards yang public voted tuh. Full list aku letak besok. Korang nak more info, gi check out Ria FM or Warna FM Singapore. But don't count on it. I'm NOT impressed with their standard of web pages. Tengok dua station berbahasa Meloayu bawah MediaCorp tuh. Cam takde bajet abih...aduh...I think most blogs look nicer, ok. And info cam tarak je...nanti aa esok aku update agik. Nak kuar...

Reactions:

0 comments: