Thursday, April 12, 2007

Law and order!

Tamat sudah penungguan. Skang aku akan menjawab apa sebenarnya aku bagik korang tunggu tunggu tuh.

Gambar diatas kat atas tuh kalao diperhatikan, aku rasa da citakan segalanya. Tapi sebab aku ada date for midnight punya tayangan of Jangan Pandang Belakang, aku nak rushing ni sebab si 'dia' menunggu.

Yes, the picture you see above ialah tiga bloggers hiburan yang highest ranked (bukan angkat bakul sendiri rasanya, tapi stats menceritakan segalanya) iaitu, MrManager, sultanmuzaffar and of course myself, klubbkidd (motif diri sendiri pun nak link katanya...)

The report was lodged at 6.40pm di balai Dang Wangi by sultanmuzaffar, berkenaan ugutan yang dia terima kat blognya, dan sekali gus terselit komen makian, hamunan yang berbau perkauman dan menyentuh sensitiviti agama yang melibatkan MrManager dan aku jugak.

Case ni under investigation skang, so aku takleh reveal more details.

All I can say is, beringat lah sebelum nak posting apa apa komen yang melampau dalam tagboard or MSJbox ataupun dalam ruangan Comments. We have had it.

Especially by certain people (sebab tak penah ada kes camni sebelom ni) yang melampau, dan ingat leh pijak orang sesuka hati.

You have been warned...and now it's come to this.

These threats began earlier this week, and it's been spiralling out of hand with sultanmuzaffar being threatened. Walaopon cara, penampilan dan gaya blog kami semua berlainan, we stand united as bloggers in defending our right to voice our views. We are not laymen who shoot their mouth off, and we know our rights.

Pada pihak yang melakukan semua itu, faham sendiri ler. Because starting from today, apa komen yang melampau, will have the IP lgged and immediately forwarded to the investigating officer in charge of the case.

Laporan tu adalah the first report, and akan ada rasa susulan kalau rasa ada keperluannya.
Sebelom ni orang katakan bloggers yang irresponsible, dan memacam kes bloggers kena saman dan sebagainya. Buat kali pertama, bloggers melawan balik.

As far as I know...this is the first time in Malaysia for such a case. And we are doing it to protect ourselves.

Sibuk orang menyarankan bloggers dikenakan pelbagai undang undang...how about every single person with Internet access judged in the same manner? Susah kan? Well, that's an entirely different debate....but we practise responsibilitu and we are not anonymous. So should those who visit our blogs....

So, this is our way of saying, we know our rigths, and we can fight back.

Apa kena mengena kes ni ngan Akademi Fantasia? Rasanya sapa yang follow any of our blogs leh paham. Kenapa sejak awal minggu ni? Obvious isn't it kenapa makian dan hamunan tu tetiba datang.

If you think you're all that, then prepare for the floodgates of hell to open up, cause we're smokin' hot right now. Malas da nak put up ngan kerenah bebudak yang masuk online anonymous dan cakap main lepas. Baling batu sembunyi tangan katanya...

Ok ler...da late for my date. Aku balik kang malam ni aku wat review Jangan Pandang Belakang as well as lebih cita pasal aktiviti gi balai siang tadik.


Reactions:

0 comments: