Saturday, April 07, 2007

Ko ingat ko chantek???!!!

Another day, another week....another earbleed concert. Eh...nak positif sikit. Mana tau ari ni semua sedap sora, music arrangement meletop dan semua persembahan akan begitu menghiburkan dalam konsert keempat Akademi Fantasia.

Wei tak baik korang gelakkan tau! Aku serious...matila korang mencarut aku sebab ingat aku sarcastic kan?

Well, who knows kan (walaopon tahan gelak sambil taip ni)

It's almost 4pm, aku nak gerak dari rumah da nih sebab ada perjanjian kat luar, nanti aku cita lebih about that.

Tapi nak cita pasal semalam sikit. Semalam, lagu Drama (yes, antara lima lagu yang dicalonkan untuk Lagu Terbaik AIM), menerima pencalonan kat Muzik Muzik. Dapat ker bertahan sampai ke Anugerah Juara Lagu ujung tahun ni. Kalau ikut trend, nominees for Song Of The Year kat AIM ni memang ada harapan, tapi we'll see ler. After all, sebab sampai ke peringkat juri profesional, kena lalu juri awam dulu kan.

So kalao minat undi ler lagu Drama ek Matilah la jadi menjadi juri! (lucah lak bunyinya....adakah anda puas....jari menjadi juri...merasalah fingering!)

Sebab semalam pree, singgah ler tengok Muzik Muzik kat auditorium Dewan Bandaraya Shah Alam, rumah sementara tuk the show.

Di join skali Zam dan Mimi (oster girl beg Mydin) dari nun jauh yang beradsa di ibukota iuntuk kursus.

It was fun, though I spent most of the night on the phone dapat gossip....heh... takleh bagitau. Kang kena masanya tau la apa nya.

Singgah jumpa Ning, Nikki dan Yanie bersiap to wish them luck. Bumped into kak Kelly, star sebalik production Muzik Muzik (amik ko...jangan kata orang tu je sebut akak bertudung paling glamer selain Ogy Ahmad Daud)

Didn't take any pics sebab malas terpikir nak transfer dan upload, tapi this one thing caught my sign masa kat dressing room area. I don't know, but somehow translation dalam bahasa Malaysia sounds like it's a mternity ward.

Tiba tiba kat area belakang pentas, rasa cam ada lak orang nak lahirkan anak gituh.

Shouldn't it have been bilik persalinan instead...?

Tapi aku bukan pakar bahasa, so wouldn't know lah kan.

Apapun, jangan lupa undi Drama ok for Muzik Muzik and keep in in. To vote senang je, aku tak ingat ler ada nombor SMS tuh yang meka berikan, tapi you can also vote online by CLICKING HERE!

After the show, gerak ke Kampung Baru tuk melantak sebab kebuluran yang teramat. Moved from Shah Alam ngan Mimi, Zam dan kawan meka, Zack ke apa namanya, sorry....tak ingat lak.

Sampai je, berjumpa ngan Imah, and later joined by Leez, nama kedua yang kira kelompok minoriti bloggers yang kalau berjumpa, mesti ada persiapan mampan dulu (sebab pas lepak, ada lak berjumpa ngan reservasi kan?)Pecah perot layan meka... I have to say even though I don't meet them all that often, but it was a fun night. Tapi yang pentingnya, aku rasa malam smalam je, cukup dosa ngumpat sampai sorang sorang terbakar jadi abu. Raging fires of hell, ok!

Pasni kalao ada kontroversi antara bloggers bak cita, aku tak campur! (lagi orang nak tau apa bahan cerita malam tu kan?) Yerlah...da memasing ada blog yang tak perlu mengaku popularm tapi menjadi bacaan wajib.

By the way kalao nak kesan rupa bloggers bloggers alternatif ni (matila cam rockers lak bunyinya) susah sikit. Yang muka sparuh tuh Leez, yang belah kiri tu tak clear tuh Imah. Yang gelak akibat carutan Zam yang tak muat dalam pic ni, ialah Mimi. Member sorang agik tuh pun tak muat dalam pic. Matilah pic ni di snapkan secara candid tanpa izin, tapi diberian post warning je.

Aku rasa ramai tahu blog meka ngan nama meka je, tapi be warned, most f them (kecuali Zam yang tarak blog) but be warned kalao nak cari blog meka, they're all fairly adult and alternative reading (motif bagik disclaimer)

Merasalah aku lupa nak tanya leh ke tak link blog meka, so tak berani nak main link je.
We spent over two hours plus berdebat...errr...mengumpat ler. Sampai berpeluh memasing (kecuali Leez yang maintain flawless - walaopon lepas tiga hari katanya). Leh kurus ok camni...after all mengumpat pun is a form of exercise (though I haven't seen the benefits sebab ada yang aku kenal mengata, mengumpat, mengutuk, mengeji dan menghina tapi tetap gobok bergerak).

Eh...dah kol brapa ni...oops! Nak ciao dulu. Tunggu entry ulasan, komentar dan carutan konsert Akademi Fantasia keempat.

Done...

Reactions:

0 comments: