Monday, April 16, 2007

Kaler pink lagik

Argh! Ujan tak henti ari ni, traffic jam everywhere. Dari rumah, ke opis, then kena rush ke Astro lak for something with AC Di Sini.


Beberapa orang bloggers berhimpun for the night including aku, mrmanager, Budiey sekaligus join up ngan sultanmuzaffar dan Ajami. Pas abih impromptu meeting tu, rushing lak dari sana sebab ada yang bising nak layan Diarrhea, so ngan dia head ke rumah Budiey yang menjemput ke rumah for the programme.

Elok sangat...yeay....Astro bak masuk street performer! I love Ujang, but honestly kan, takde kena mengena tol ngan what they have to do on the stage or with their careers.

Then masuk gak bab iklan tuk Admiral dan New Balance. Aiyo! Perlu ke....Urghhh!!!! Today takde drama dalam pilihan lagu and meka ni semua subdued sikit. Kesian lak tengok Ebi ngan mata dia sakit...teringat lak masa aku sakit mata ari tu. Merasalah naik hantar Gucci sepasang kat Akademi (er...just a joke)

Lagik kesian tengok rambut dia...aduh bila meka nak get him a haircut....

Shawal lak merayu nak Awie masuk Akademi (eh...did he say he penah bak lagu FAIZAL Zainal?). Then Candy lak nak Rahimah Rahim lak.Matilah semua nak penyanyi asal masuk Akademi nak ajar. Gila ke apa...heh...tapi ok gak kalao sorang dua yang lom agik dapat kejutan apa salahnya.

Shawal - Peronda Jaket Biru (Awie)
Aswad - Yang Sedang Sedang Saja (Iwan)
Dafi - Meteor Garden Theme - Qing Fei Dei Yi (Harlem Yu)
RIzal - That Thing You Do (The Wonders)
Ebi - Jujur (Radja)
Lagu Bonus Pelajar Lelaki - Awas (KRU)

Candy - Gadis Dan Bunga (Rahimah Rahim)
Mila - Drama (Nikki, Ning & Yanie)
Heliza - Nafas Cahaya (Misha Omar)
Lagu Bonus Pelajar Perempuan - G.I.G. (Elite)

Er...aku tak paham intention meka jadik Ebi head of the cleaners nak kemas Akademi. But happy gak tengok dia leh assume an air of leadership without nak berangan. Hih....dak laki turun lambat, Dafi kata pasal cuci blusher? (matilah aku kena maki ngan someone - jangan saman aku!!!)

Pasal bab evaluation aku rasa banyak benda kena edit. Mana Roslan Aziz takde langsung ni nak join tegur bebudak. Apa gunanya camni kalao evaluation. Nama pon pengetua....s mana dia?

Bukan ke dia kena supervise...hish!

Pasal bab teguran, cuma Adnan Abu Hassan je layan nak komen. I love kak Fati, but takde kena mengena ngan performance actually for me...Khairul Najmi lagik tak perlu berada sana. He should be there SEBELUM bebudak tu buat perfomance, to prepare so meka tak hancur cam si Aswad dan Dekna punya English.

Linda Jasmine pun tak relevant kat sana, dan makes it worse. Apa lak dia leh mintak bebudak tuh tapis komen buang yang buruk. How they supposed to know what's good or not for them to amik or buang when meka ni lm sampai tahap tuk nak tahu apa yang bagus atau tidak. That was just silly. Semua nak puji, apa yang kurang elok pasal performance meka ni.

Cuma Aswad dan si Rizal kena tegur (sesuai pon)...tapi yang lain? Hurmmppphh...camna nak improve???

Oh well..biasa la kan....nak baik je...so tatau ler how they going to improve.

Eh. Nak keluar makan.


PS - Logo aku tuh aku tukau sikit. Jangan terkejut, fuc ut vivas doesn't mean anything rude...tapi it's sort of my new slogan. Dedicated to the losers, which means, 'get a life' in Latin. Heh!


Reactions:

0 comments: