Monday, April 09, 2007

Juara? As if!

Kalao sebelom ni takleh heran sebab memang itu lah Akademi Fantasia, this time around, aku rasa obvious. Soal kredibiliti memang lama da takder ler, and memang pencarian bakat pakai public vote ni, more often than not popularity.


Nampaknya, popularity too now has taken a backseat...spekulasi ler ni.But kalao kaji betul betul, it's obvious about fan presence, Someone like Aswad yang mungkin orang tak suka camna, kutuk memacam, dan sebagainya, admittedly nampak sokongan ada gak peminat. Sama cam Rizal.Even kalao orang nak hina Dafi camna pon...it's obvious he has fans.

Selagi Astro tak kuarkan figures of unique voters for each student, no komen ler. Bukti dalam tangan meka...

Kalau betul, kuar kang dah ler takde kredibiliti, takde popularity....tu kalao what we read kat channel @15 dan banyak lagi medium pasal background each of these kids, tu betui, what a waste of money spent to vote.This is really starting to be bullshit. But then again when has TV not been about that.

This is a new...and shitass phenomenon...and frankly is making a laughing stock out of the competition yang baru nak pick up after bermacam masaalah. Oh well...elok lah tuh.
Sapa nak bitch kata tu rezeki meka....again I stress it to you.... bukan ke 'rezeki' mea tuh, merompak orang yang lebih layak untuk menerima kemenangan yang sepatutnya?

Take into account musim lalu. Mana juara? Leez keluar album dulu. Then Zila. Farhan pon tercalon...agak agak ler...

Nak bagi dewan jerit? How about this...

Show Lotter yang orang dok suka sangat? Or dare I remind you of Smells ZLike TEENG Spirit?

Bukan ke orang jerit kata hebat?

Arghh...whatever la...

Lagikpon aku puas sebab ramai dari ignore dia walaopon aku irritated gila perangai dia.... da mula pissed off ngan berangan dia dalam Diarrhea ari ni.

Aswad sambar lagu dulu, ada yang beriya provoke, then jadik batu api. Seb baik student lain tak cam dia talam dua moka.

Elok la tuh.... moka burok, sora burok, persembahan burok...perangai pun burok. Hasilnya? BUROK LA KO!!!! Thank goodness some kids pandai nak bak diri.

Anyway bab Diarrhea ari ni silly tol. Matila katanya empat rang bebudak ni dipilih ke bomba wat training ntah apa. I was occupying myself with other things so tak bother. Tapi bak kata seorang insider Astro (kang aku link kata carut dia lak kannnnn), kata itu social obligation katanya....merasalah social obligation nak belajar camna padam api dalam tong sampah ngan fire extinguisher. Motif???
Baik bak budak budak kat dalam tu, pusing satu KL distribute poster nak carik dak yang hilang tuh, si Yin. Incidentally, please put this picture in your blogs and help out his parents who are missing the poor boy. Lord only knows apa perasaan mak bapak dia skang.

Nak kata social obligation, ni la baru betul. Dan at least berabih duit kat Akademi Fantasia pun ada hasil bila meka guna star power Mamee Slurp Pwer Root meka tuk benda yang elok.
Bokan padam api dalam tong sampah.

The only thing worth watching the whole Diarrhea was the drama masa pemilihan lagu sebab latihan lagu tak banyak di ketengahkan.
Still... as boring as today's Diarrhea was, at least expose perangai burok pelajar yang overdose.

Kira boleh ler bagik standing ovation kat pihak prduksi Diarrhea kerana pandai gak nak edit tunjuk yang SEBENARNYA yang orang tak nampak pasal perangaisome of these kids. True colours katanya. More more more!!!!

Arghhhh!!! Tension tekan butang R nak tengok AFUNDI terkini. Cam kesial!!!!!

Tak sesuai langsung ok!

Nak salahkan siapa? Pengundi yang pekak? Not this time walaopn masih ada yang patot di heret ke ujung dunia sambil terikat at the back of a horse, but this time it's simply silly.

Dah dah...meroyan je keja aku akibat KADUTs ni.

Nak tido...before end entry ni, ni la senarai lagu tugasan minggu ni.

Senarai lagu tugasan konsert kelima
Dekna - Unfaithful (Rihanna)
Rizal - Pada Syurga Di Wajah Mu (Nash)
Mila - Puncak Kasih (Ziana Zain)
Ebi - Layu Sebelum Berkembang (Broery Marantika)
Aswad - 60's TV (OAG)
Candy - Berdua Lebih Baik (Acha Septriasa)
Dafi - Bibir Mesra Jiwa Parah (Zam Zam)
Heliza - Jatuh Cinta (Ramlah Ram)
Shawal - Cinta Tak Karuan (Amigos)
Lagu Bonus (semua pelajar) - Aakhein Khuli (Lata M., Shweta Pandit, Sonali Bhatawdekar, Pritha Mazumdar,Udit N, Udhbav)

Persembahan bakal meletop, aku rasa si Candy kot sebab lagu paling fresh dan hit. Tugasan Shawal pun fun, tapi pening siot tengok dia bergelek tadik sebab ikot lagu ni punya irama kan...

Depending on performance, Ebi, Dekna, Mila dan Heliza...kalao meka tengah up kan sket, ok punya.

Bakal hancur, lagu Nash yang memang best gila, hasil kerja Rizal. Wonder if he'll prove me wrong.

Aku tak paham kenapa lagu bonus nak lagu Hindustan lak. Bosan nak mampos tol. Cuba kalao cam musim kedua meka wat Memories tuh...kan besh! Walaopon vocally tak perfect, at least moving la gak kan? Apa dia? I forgot something. Tak perlu la.

Asswipe dapat lagu yang besh, memang leh all out, tapi first of all in English leh tak. Tambah agik ni bukan rock kapak.Tapi kalao leh pon so what? Sebab lagu tuh lirik pon pendek...dak darjah tiga pon leh hapal. Kalao dia tak mampu memang hampeh ler.

Kenapa orang lain kena move out of comfort zone, mangkuk jamban ni masih feeling dia rocker sejati. As if...

The others? Why even bother?

Reactions:

0 comments: