Tuesday, April 24, 2007

Get well Fry

Before I get to posting about Diarrhea or anything else, I have to say this.


YEAY!!!! Heroes is back!!!! The States da tayang episode 19 after tw months of waiting, and now finally we get to see what happens to Peter Petrellia and whether Sylar kicks his rear or not.

Alamak...lupa bagik spoiler alert.

Sapa yang ikut kat Astro...sorry ek. Tunggu ler lama sikit agik to catch up, despite the series da kali kedua lengthy break.

Which now brings me a total of three series I'm following, which includes America's Next Top Model cycle 8 (Astro is only showing cycle 7 - da masuk top five this week) and Pussycat Dolls : The Search For The Next Doll (pencarian anggota baru - tinggal dua episod lagi).

Darn....penoh torrents list aku nih.

Apart from these three shows aku follow religiously, also have seasns 1 and 2 of In Living Color (remember that?), Secrets of the Street Magicians Revealed and one r two more reto movies in the list. And streamyx? Crapping out big time. Line kekadang ok kekadang cam sial.

Yang besh nya haul my ass to Uncle Don in Hartamas, pakai dia nya wifi yang baru sebab arituh download sana cecah 130kbps! Kalao kat rumah highest is 40+kbps. Tu pun teramat jarang.
Biasa kala quarter that speed poun boleh bersyukur.

Moving on, semalam as usual, manic Monday. Siang gi press conference ngan Rizal. Sampai on time, pas jemput si Juan, and just lounged about sampai majriti tanya soalan yang Dekna related. Tak minat nak tulis cita berkaitan love affairs ni and all, so lepak je ler tunggu meka siap.


Oh by the way, mai kita berkenal salah satu wartawan yang korang mungkin familair nama. To the left...to the left is Farihad dari Berita Harian. Hah! Gigih interview. Dia ni kalau masuk Akademi Fantasia, tagline dia 'Pukul habis!!!". Sapa leh jawab kenapa dapat hadiah (ampun Farihad!!!!)

But today's sidang akhbar ni lain sikit.

Atas usaha sultanmuzaffar and invitation dia sebagai tuan rumah, I had ajak 'freekey' (tu nickname dia), seorang forummer kat CARI untuk peluang jumpa Rizal. Sebenarnya dalam forum, walaopon kena hentam memacam, si freekey ni slalu cool je in defending Rizal.

Kira number ne yang memang fanatic dan taksub, but at the same time, takder ler over-emo or melatah. Jarang ok dapat peminat fanatik Akademi Fantasia yang leh turn the other cheelk.

Definitely a peminat contoh!

Apapon kala korang tanya aku kenapa pic tuh aku takleh tunjuk muka, tu atas request tuan punya badan yang memang pemalu gila dan segan nak pic dia kuar kat sini ke mana mana.

Tapi ok ler tuh lama gak dia lepak ngan Rizal ni.

Heh...janji, fan club Rizal pon ok ler pasni. Da kickstart.

How was Rizal? A bit hyperactive...a little too much sugar in the bloodstream kind of reaction la, perky abih...but ok ler. Tak amik hati pon kata takleh nyanyi... kira semangat juan menentang carutan hebat gak dia ni. Mintak mintak ler banyak tawaran dia berlakon lepas ni because that's where his talent lies.

Ke kalao tak hosting program ke apa ler...

Hah...ni satu agik pic nak share.

Standard la, ramai orang yang terlibat dalam a production di sebalik tabir kan. But I think these are the most underappreciated folks when it comes to Akademi Fantasia.

The beautiful PR people from Astro!!! Sampai dak Rizal dok lepak tengah layan kami semua borak time kat tepi taman kat Astro pun, meka ni ikut sekali duk patient tunggu.
Kira the first to arrive, last to leave. Love you guys ler....nak nama mention lebih lebih lak kang orang kata. You know you guys are awesome and among the best...

Siap posing ok dok dekat ngan Rizal, si Erlina ni (did I spell your name right, dear?)

Apapun nak gak mention nama ko sebab walaopon ko about a month je together ngan the Astro gang, you're one of the fastest in the business to catch up. That I have to says! Props to you girl!!!

Sedihnya, dia ni da leaving sebab da rezekim ada lain yang melamar (keja ek...not prposal lain...she's married, guys!)

Abih je event, rush to Karyawan. Ada event for the weekened lak. Kat sidang akhbar tuh jumpa family members in Sahri, Amylea, Farha, Fatin dan Salima.

So interview ler Salima pasal isu tudung dan al-kisahnya dia tak pakai, pakai wig ketika pementasan kat Shah Alam last week yang dok jadik isu.

Lupa lak dalam kesibukan nak amik pics meka...but no need pun lah kan. Nanti aku usahakan.
Gegas balik office, abihkan keja, then temankan geng di ketuai oleh abang 'pukul habis!'

So caught today's rather boring edition of Diarrhea.

Somebody explain kat aku kenapa la si Aswad pakai apron? Baru abih tebar roti canai ke?

The session with Dr Love was as juvenila as it gets and was as relevant to performing arts or motivation as a freakish 4 year-old playtime involving full grown adults. Tak sesuai tol ngan konsep bebudak nak belajar performing arts. Tau pun si Aznl kata cam kindergarten.
Promo time!!! Equal Sports Fitness Centre on reflexology tuh perlu ke. Merasalah dapat ilangkan kekejungan ketika menari Menuju Puncak. Mungkin ke? Kang tengok nari sama jer!

Amik ko, rambut Ebi sudahpun kembali ke normal. Iron je ek rupanya...n wnder ler looked kejung!

Erm....si tukang urut tuh nampak seronok je urut Ebi...sambil scene dia diurut dikaburkan sebab terdedah bahagian lain badan Ebi. Hah! Tergelak....cam tengok video raid badan pencegahan maksiat lak kabur sana kabur sini...

Shawal punya pon. Aiyo...tak payah la kalao camtuh. Hish...perlu ke camtuh.Don't show jer la...kan senang. Cam nak bagi orang guna their imagination je kan. Takpe...anything for AFUNDI I suppose.

Aku kesian si Candy dan Mila.

Perform susah susah, dapat four blue lights terus dapat hadiah makeover konon untuk dibawa keluar ke dinner jer. Another America's Next Top Model reference ler tuh. How original.

Make over? Make up over adalah! Sama ngan make up artiste yang over dan ketinggalan zaman yang sampai make up kan meka ni ala ala pengantin zaman 80an tepung empat inci. Keji!!! Macam adik adik nak cendut!

Lebih burok dari asal. Maybelline sponsor ke? Ok...everyone...switch to M.A.C.

And Steven...it's pronounced VOLUME not WORUME. No wonder these kids punya English cam berterabur tak abih...da people they interact with pun camtuh. Aiyo...setakat bak ke Bora Ombak ke. Heh! Mak aih! Exclusive gila! NOT!!!!

Adik Diddy kan nyanyi tuh? Sapa leh bagitau (sambil jeling someone)

Kenapa lah jadikan rupa Candy dan Mila cam streetwalkers pakai camtuh, and making them just look cheap, with that tarty make-up and those cheap-ass dresses! Hish!

Kalau da nak camtuh sangat, bawa je ke Chow Kit dan terus leh on duty katanya ngan 'kak-bang' yang lain. Erm..but I think even drag queens have more sense of making up with lesser cosmetics than a clown at a two star circus from Tunisia.

Mila looked like GRO dangdut ok! Apa nih Astro???!!! Si Candy lak dijadikan rupa cam Filipino maid yang off day ke The Beach. Merasalah make-up Chucky!!!!

WHAT IS ASWAD WEARING????

Is that a damn apron???? And takde baju lain ke? Is it laundry day finally?

Nampaknya semalam punya Diarrhea hari promo, so kononnya tim to plug more sponsors.

Apa la...kalao dapat sponsor kasut pon...amik ler yang cantik sikit. Not five seasons cast offs yang nampak so cheap, ala Jukebox.

Yang remainder three blue lights dapat letter from the family. But eh...apa ni. Dulu Ebi wat susah susah pun dapat letter from the family je. Ni runner-ups pn da dapat tuh. Cait! Never mind ler....getting dinner at Bora Ombak pn bukan penting sangat....tapi geram jer ler meka ni cam double standards.

Orang cam Mila tak penah dapat proper surprise yang meletop! Ebi yang kononnya mum dia datang Aznil kata Astro terbangkan khas, tul ke yang family bayar sendiri? Keji la kalao benar....

Evaluation time. Post mortem yang jarang ada anything worth noting.

Shawal - pitching problems but agree with kak Fati kata dia he llooked comfortable with his bdy language.

For Heliza they shuld have just simplified it by telling Heliza that she should not forget the melody in performing when she tries to do vocal acrobatics.

Aswad no komen ler...rasanya tenaga pengajar pun da lemah ngan dia da

Candy was awesome, tapi memang tak stuju ngan Roslan tol yang kata bab jerit tuh because Candy has good control of her voice.Syafi was right in saying that there was simply just lack of focus and it could have been better.

Menci tol Roslan kata Candy sora besar, teros prone sombong. I think her performance was a down to earth fun attempt. Dunno where he picked that up...but you didn't see him telling that BEFORE the kids went on stage masa prepping on Friday kan? Post komen je lebih...

The 'surprise' for Dafi nbgan Jolin Tsai was so busuk! Hope Dafi Mila was minor weaknesses jer.

Entahlah...why have a post mortem if you don't tangani isu isu yang sbenar. Nak AFKELUAR tenaga pengajar leh tak Astro (as if....)


PS - One my my regular blog readers, Fraimee atau lebih dikenali sebagai Fry is now in the ICU Hospital Pakar Perdana Kota Bharu. Dengar akibat komplikasi pembedahan. Dia operate pendarahan dalam perut-tumour... Please say a little prayer for him dan semoga dia sembuh... we're with you, Fry. Keep strong!


Reactions:

0 comments: