Thursday, April 26, 2007

Daulat Tuanku!!! The hills are alive!

Had so many errands to run today, tapi took forever to get me through all of them.

Patutnya pop over to get some light fixtures and stuff for the Bangsar home sebab janji my sis nak pick up salt lamps skali, tapi tak sempat sebab lewat kedai da tutup.

Tapi...apa nak wat kan... da shopaholic!

Janji kalao da jalan...tengok ada benda je..abihlah...that's it! Looks like I'm going to be spending some money today. Sheesh....should have just left my wallet at home. Matilah pasni abihkan duit agik...(padahal dalam hati suka)

Jalan punya jalan, leh terpikat ngan dua jackets which totally caught my eye.

The first was this dark blue corduroy top. Aku sarung je, just nice. Argh...snug fit. Kena beli ni! Comfy gila..walaopon sebenarnya aku menci ok kalao bab corduroy ni. But this was nice, and also since I didn't have one in this colour or anything near to this shade...and dark bluie hues are still in season this time around, so bolehlah. Amik je. Brand name tak terkenal pon...not too pricey!

The second was that caught my eye was this soft, tweed-like eathy brown jacket yang memang cutting cantik gila!!! Suka tol!

But..er..Ermenegildo Zegna. Aduh...camna ek.

Erm...apa agik..kalau da kena shopaholic...sambar je la tanpa pikir panjang. Kalau lama sangat pikir confirm takkan beli punya. Forget the price tag...bayar jer!! Tapi it wasn't as expensive as the usual retail price cause biasaler...shop smart kan.

Yang pentingnya, aku pakai ala ala ada illusi Fuyoo Magic cam ramping lak pinggang (bersedia kena carut pasnih)

So that made my day...korang rasa mana better ek.

Erm...tapi jaket ni saja nak masuk dalam collection je. Bukan tuk pakai ke Anugerah Industri Muzik kang. Heh...ada ada another one I bought some time ago which I'm going t wear...which is more of my character, militaristic. Comfy and loud...yang pentingnya loud.

By the way, to Dewi, that white T-shirt I'm wearing is that lovely (cam Khairul Najmi lak) Esprit tee you bought for me. Thanks love!!! Fits great, comfy and nice! Huggies and props to you gurl!!!!!!

Layan keja...sampai time tuk Diarrhea tengok kat opis je. Hari ni start jer Diarrhea da kelas vocal. Hah...ni besh sikit. Tengok bebudak gerun gak ngan Syafi nih ek. Sampai tahap membodek katanya. Tapi yang paling ketaq si Aswad ni ler.

Masuk je Syafi muka dia berubah jer. So much for the in the face of adversity...

Seperti biasa selit ngan adengan makan. Memang tak perlu. Sampai kelas bahasa pun nak adakan kat dining area.

"You cannot put your hand on the table."

Jadik two in one lak...kelas bahasa jadik skali ngan etiquette ke? Motif nak ajar pasal bab fine dining? Teach them jangan kentut merata dah.

Nak ajar meka jangan makan dan memborak perlu ke... they've been doing it for almost seven weeks now! Setiap kali ada Diarrhea mesti melahap sambil borak... so ada change ke pasni.

"Use hand, easy!"

Yes, Aswad...we know how talented you are bab tu....

"Which one you ike?"

"How come the Penang people like Masala?"

More examples of Khairul Najmi's brilliance!!!

I'm stumped by his absolutely amazimng skills as an educator.

"Because you don't torch me, teach me," kata Shawal.

Yes, a fine example of seven weeks of Khairul Najmi's handiwork lagik. Kenapa la meka nak sangat kenenkan Mila dan Dafi ni together? Nak dua orang ni kuar cepat ke?
Isn't that the most potent way of getting someone eliminated? Keji la Astro ni nak wat jalan cita sampai sanggup korbankan bebudak ni.

Nothing interesting to note... but suka lak bab si Dafi ngumpat pesen rambut Adnan Abu Hassan. Amik ko...cita rebondin dan colour semua cita dari musim pertama awal 'kemunculannya' dalam Akademi Fantasia.

Kelas Linda lak, akibat meka tak practise, ketuk ketampi 50 kali! Kelas Adnan later shortly, meka layan Sound Of Music. Bagus gak Linda bagik meka layan the movie...tapi meka paham anything from it ke?

What a waste of a classic.

On with Chedd's class, and erm...that's it. Rather boring..(sorry dude...blame the diting guys for making it look hat way)....time for supper and to hang my new jackets in the wardrobe. No date tonight sebab dia ada final exam throughout the week.

Rindunya nak menatap wajah dia....

Apapun sebelum aku lupa...hari ni is a special day for all Malaysians! We have a new king on the throne.Sultan Terengganu Tuanku Mizan Zainal Abidin, 45, ditabalkan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-13 and officially became the Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin along with his queen, Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah.
Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku!!!

Reactions:

0 comments: