Friday, April 06, 2007

Confirmation!

So sesiapa yang tau leh teka da skang. Sebenarnya, nak ke Sydney tuh, atas invitation dari pihak Maestro yang da berapa minggu gak ler bagitau pasal plan Mawi ke Sydney tuh.


Actually initially dengar Gold Coast....then dengar Sydney, so I wasn't sure where exactly they were going to have the tour pun. Tapi semalam pun da sidang akhbar. Yeay!! Aku nak ikut.Dah orang jemput...

Tapi yang pening nya satu. Sebab kira celah tarikh kita pergi and balik tuh ialah tarikh the final of Akademi Fantasia.

Hmmm...mai aku pikirkan.

Nak tengok lima dak merungut yang prform pun silap silap sunstandard dan sakitkan ati and panas ati dan ngumpat the whole night, atau nak ke Sydney for six days, then balik, tengok ulangan persembahan ala ala, panas hati dan mencarut.

Sungguh sukar ye tuk aku wat keputusan (matilah!!!!).

Oh well, dah ler minggu ketujuh pun ke AIM (yelah dari Akademi Fantasia yang repeat ta abih abih - baik ke AIM je, lagikpun lagi meriah kat AIM for anyone yang bebetul follow the music industry). So I suppose ok kot...but I'll have to make up my mind in the weeks to come.

Tapi honestly la...if there's a reason I don't want to miss Akademi Fantasia, it's only because sayang...aku dari musim pertama sehingga skang tak penah miss any final, nak kata konsert pun, aku rasa musim pertama je ler aku slow hadirkan diri, which is final je.

Tapi since then tak penah miss... but I suppose tahun ni hambar sangat no big deal pon kot.

Again... we'll see lor.

But it'll be fun ler kalao camni.

The tour package, Discover Sydney With Mawi is organised by Arlanda Travel Sdn Bhd along with Maestro and Mawi World Sdn Bhd. Acara tu dari 16 to 21 May.

Kalau sesapa nak tanya pasal tour ni, leh contact 016-3344022 (Azhar - Mawi World), 017-8793750 (Ita - Mawi FC) or 03-20958539 (Faizal - Arlanda).

Heh...promo percuma ma...tolong awan kawan. Kalau ada geng pegi besh gak.
Cepat yang kerap masuk sini...jom cuti skali (heh!!!). Mana si frainmee yang dok mnat Mawi tuh....practical ke tak...naik ko ikut skali!

Selain places of interest, aku dengar among other programmes scheduled in Sydney include the shooting of a TV special on the trip itself ala Mawi@Mauritius, , mungkin ada pembikinan music video single terbaru Mawi dan perhaps showcase atau pelancaran album baru dia, 1 Dalam 1000, tuk Malaysians there gak kot.

Not too shabby. After all, dahlings...it's Sydney....

Ok semalam, keja aku (sebab tak keja tapi on MC) melepak je sebab keadaan da sihat. Gi window shopping kat KLCC, tapi hampeh. Tak jumpa anything aku nak spend on pon.
Boring je jumping one store to another. Biasa ler time ada duit mesti camni, Kalau tengah kering tuh, memacam ler yang jumpa nak beli.

Pastu, hop across the road to Avenue K lak, yang member penah cakap, tempat ramai orang bunian shopping (kosong ler.....)

Memang lengang siot tempat tuh. Kesian lak tengk. Pekerja kedai sana semua cam moka nyesal je mau hidup.

But tujuan sebenar ke mall bunian nisebab nak ke butik Ermenegildo Zegna kat sana, sebab dengar ada relocation sale. I've never fancied Zegna's items dari dulu, but singgah ler mana tau ada bargain yang menarik. Aku kan pantang... zilch! Nothing at all worth buying. Tapi sempat ok ke boutique Gucci nak usha. Aduh...ada je benda yang aku rancang dalam pala aku bila aku mampu kang na bak my mom sini shopping.

Had dinner later ngan friends, and called it a night... at about 4 am by the time sampai rumah.
Oh by the way, ingat tak pics dulu aku letak yang perosa selera tuh.

Hah...anyway, kalao dulu mamat ni pakai jeans terlondeh, dedahkan g string dia (tak terbayangkan camna teloq masin tu terbelah - ewwwww), arituh aku tengah supper ngan member tempat sama, spooted the sequel lak.

Dak ni lain sikit...dia ni kira sopan ler dari the last picture yang dedah lurah dendam.
Yang ni pakai briefs putih biasa, dan seluar dia terlondeh. Tapi yang aku tak tahan tuh, dia ni nampak urus kering, tapi briefs cam pakai saiz L lak ngan kembang terkeluar cam pakai boxer lak (tapi you can tell it's actually briefs).

Gelak siot. My Lord....kalao korang ada tengk Borat, hah cam scene si Borat nak cuba feeling hip hop pakai briefs yang baggy dan getah haus, feeling hip hop terlondeh. Cam kesial!

Erm...diperkenalkan Perosak Selera II! Adik...lain kali nak hip hop londeh tonjok suar dalam pakai ler boxer ek. Kalaiu tak pon suar dalam dalam jangan beli empat saiz terlalu besau.

So this is for this short entry. Esok aku nak ke Muzik Muzik sebab da lama ta usha apa perkembangan kat sana. Lagipun dengar meka ada slight revamp, kang aku update pasal tuh ek.

Kalau sempat malam ni, tak sempat siang besk jer ler. Toodles!

PS - Sapa yang jeles tuh, lantak ler. Rezeki da...orang jemput...jangan lak nak anonymus komen sini sebab makan ati. (sambil jelir lidah ni wat moka)

Reactions:

0 comments: