Tuesday, March 13, 2007

Urine number!


Ari ni pegi rumah si Vernon nak layan Diari Akademi Fantasia ngan abang Bad (yeay! sudah kembali dari Beijing - thanks for the souvenirs), dan Rudy (geng aku tuk Debat Akademi Fantasia Khamis ni (yeap...Astro confirm - bukan aku kompang dan kelentong ok tapi Astro jemput).

Sampai pas beli makanan sebab semalam abang Bad dah belanja, sampai ler apartment atuk manager tuh.

Mak aih...security guard baru semua Bangladeshis. Aku motion ler nak masuk sebagai guest parking area visitor.

Dia bagi masuk pastu tanya, "Urine number?

Aku pun jawab, "HAH???!!!"

TIga kali lagi dia ulang la, "URINE NUMBER???"

Last last bila dia kata, "house number?" baru aku paham...oooo...unit number ek? So aku bagitau ler in Bahasa Malaysia...dia tak paham dia panggil sorang agik mamat berbangsa India baru paham.

Cait!!!

Camna amik keja nih???

Sampai je in time for the start of the episode.

In time for the technical vocal lessons...best gak ler. Nampaknya Syafi terus get to work.

Yang aku sakit ati si Najmi tuh. English teacher katanya.

Merasalah!!!!

"Who sing the English?"

Alamak...tokang ajar pon tak betul.

PtoiiI!!!!!

"My father is a policeman," kata Dekna.

Dahler English Standard Three punya level bebudak nih.

Hancur!!!!

"Lovely!!!"

Alamak....apa yang asik 'lovely' si Najmi nih.

Kejiiiiii!!!

Kalau biasa aku keji, aku nak puji sikit. Aku have to say quite impressed with Heliza. Tatau ler how she deliver, tapi dia yang nampak paling cool in the Akademi so far. Lagikpun, kalau yang lain gedik atau beriya, she seems relaxed and comes across very calm and composed. Not to mention intelligent and quite educated.

Next babak tunjuk kelas tarian kelolaan si Linda yang siap bak assistan, si Reymee. Erm...step tuk Menuju Puncak ni nampak ada ler recycle and combination of previous seasons punya all in one. Again, have to see the eventual product nak komen sepenuhnya.

Tapi dalam kelas ni, azab ok! Easily the two horrible, most yukkifying dancers, possibly in the history of Akademi Fantasia.

Aku pelik time menari tuh, pegang sana pegang sini..si Dafi jambu tuh beriya sangat, aku tercari si Heliza. Ni step Menuju Puncak ke??? Camna si Heliza nak nari nih....misteria tol!

Tengah nari (nampak Heliza leh nari ok) si Dekna ting tong..."1...2...3......8!!!" Amik ko!!! Tu lah kehebatan Najmi nih.punya keja. Production Akademi Fantasia kena amik cikgu ngajar skali ek cikgu matematik....by the way, takleh ker si Najmi dan Dr Love semua stay in the background like assistant si Linda tuh.

Motif feeling nak ala ala Cikgu EF - enter frame (EE dari musim ketiga) dan ramai lagik.
The rest of the Diari cam kelam kabut...takde timeline. Ko hengat movie apa nih...ala ala Saw ke?

Bilik lepas geram? POINTLESS!!!!

Showing Aswad punya bulu dalam nak buktikan dia ada chicken pox? POINTLESS!!!!
Wasting another five minutes on dua ekor, dia ngan Fatin ni kena tinggalkan Akademi sebab campak? POINTLESS!!!

Sepak je dua ekor tuh kuar...no loss pon.

Oh look...Ugly Betty nak start da...tuko channel sat...

Reactions:

0 comments: