Sunday, March 11, 2007

Tirai Akademi Fantasia Pt 2


Tompang singgah rumah Ted nak tengok Akademi Fantasia punya Tirai part two. Merasalah rumah tumpangan kasih jadiknya rumah ni ngan sedara dia semua memenuhi setiap ruang. Atas dasar nak bagi orang feel good, hi Ted's sis!!! Maria Veronica Majid kan?

Back to the show, tension siot dak laki punya edition for the first half hour. Bukan apa...from medical check-up to the photography session, bosan.

Mmm...these boys better be able to deliver dan jangan harap rupa je...;.sebab rupa most of them memang ada....tapi talent risau nan ado je...

But the photography session memang aku kena kata...horror kalahkan Puaka Tebing Biru! Mana taknya memasing foundation tepong komak yang ala ala 40 sen sekilo!
Note that :

1)make up skali harga tepong melambong dan kena Price Control Act
2)bagik penampo skali je da jerebu
3)kalao dalam gelap mesti ala ala fluorescent muka memasing sebab very the pantulan cahaya
4)muka memasing leh mistaken for pelakon teater Kabuki (teater Jepun)
5)nak cuci make up mesti guna tukul dan pahat dan bukan facial cleanser

Kalau tuh horror....lom agi bila bab tiba tiba selit press conference, tunjuk Roslan Aziz.

"Tiga kali tampar, aku nak tengok balik ke tak?"

Statement of the year katamya...

Kejutan Farha cam recycle smalam punya stunt nak kidnap samun ker haper. Bosannya reaksi....beriya iya orang planning pelbagai, tapi hazab reaksi. BORING! NEXT!

Jalan Cemetery Reserve Menggatal katanya....gila la....aku bayangkan pas kejutan,budak produksi tu yan berlakon sebagai hantu bungkus jumpa yang sebenarnya baru tau!!!
Merasalah pocong pun tak menyakinkan...siap kena jerit HEY!!! bila nak bagi pemberitahuan Akademi Fantasia yang si muka Radhi Khalid, si Ebi ni layak.

Moka ensem...but haircut please!

Rambut dia lebih mengejutkan, menakutkan dan menyeramkan dari hantu tak jadik tuh

Seperti mana Diya tuh kena pecah lobang pasal ada boyfriend dalam episod semalam, elok la meka bagitau si Dafi tu anak orang kaya. Tul ke ayah dia ADUN Bera?

Lupa ke kes Idayu kena buang bila cita kuarga dia kena rompak berjuta dan sekaligus satu negara tau dia ni anak orang berada?

Ke da cukup matang orang kita tak kalah pada sentimen camtuh.

As if...

Anyway...mmmm...part ni aku dengar something pelik.

Aswad ketika memancing lak kena surprise. Ni ke orang kata anak nelayan? Merasalah meneruskan the legend of Mawi suka memancing.

Shawal meanwhile...blur nak mampos kena kejutkan lak. Ni lak meneruskan tradisi Faizal ke?

Teh O Ais katanya.....

Eh...Rizal ni keja kat optometrist ke? Kena kejut pun nampak ready je stylo pelbagai. Pastu terbangkan dia balik Sarawak...aku lak terdiam. Sodih sekejap.

Apapun pada pencalonan Rizal, kalau dia boleh nyanyi, aku pun nak kata AUKKKKK!!!
Yang moka cam Faizal Hot FM ni, Afiq, lak cam Dafi, anak berada ke? Kejutkan pun kat driving range. Oh well...whatever lah. Tak kuasa aku...tapi at least dia ada reaksi ler sikit.

Confusing ler kali ni. Nothing really sticks to me as these are the best of nearly 7,000 yang audition, but mana lah tau kan...whatever it is...Isnin je kita tau kan...

Eh...da bukak undian ke? Tamao la AFUNDI la. Gila ke apa pencarian bakat nak mintak undi sebelom budak budak ni sempat leh nyanyi nak buktikan meka ni layak.

Sapa AFUNDI cepat tu (selain dari sedara mara) memang tak betui ler...

Reactions:

0 comments: