Wednesday, March 14, 2007

Sifu!!!

Baru sampai rumah, tapi dalam keletihan makan je (pas abih Ugly Betty, kami sambung gi makan agik!!!)


Dapat khabar dari Rudy, anatar dua tamu yang akan kami hadapi dalam Debat Akademi Fantasia Khamis ni, salah satunya sudahpun dikenalpasti.

Amik ko...Zainal Alam Kadir.

Camna ni...aku penah geng ngan dia masa Imbasan Akademi Fantasia musim lepas, ni lak kena lawan team ngan dia. Tak ke mampos aku...sedangkan dia yang banyak turun ilmu kat aku cara nak melaser dan berdebat.

Tapi takpe...gayut ngan dia gak dan psychological warfare....merasalah dia kata tamau wat sebab nak abihkan recording Wayang Kita.

Adakah itu tanda menjadi??? Takde maknanya!!!

Kalau dia kuar molot dia punya extreme power of Grayskull tuh, aku terus kena nuke, meltdown katanya!!!!

Anyways, it'll be nice kalao Alam ada skali...geng tok berdebat. Cuma different teams ni pening ler sikit.



Called and received several calls from production Akademi Fantasia selain confirmation tuh earlier today.

Al kisahnya, 'kejutan' semalam adalah akibat, to put it diplomatically 'technical glitch'.

We'll see if it happens again ler kalao camtuh. Kalau ada, harus le yang mengakibatkan technical glitch tuh dibak luar kat North Entrance kat Astro tuh dan disebat sampai takleh dok dua bulan. Leh?

Lagi satu benda yang discussed,was about si Aswad dan Fatin. Dengar petang tadi, ada perbincangan samaada meka ni perlu dikekalkan ke tak.

Memang dapat MC seminggu, tapi doktor da menasihati yang meka ni patut direhatkan selama at least dua minggu. Tu lom agik sembuh parut (merasalah budak budak lain tamao kongsi span!

Logically, there are two ways Astro can go about this.

Satu - eliminate sebab da memang budak budak tu takleh perform. Da Akademi Fantasia feeling serap influence America's Next Top Model dan Rockstar ke dalam production kali ni....ikut ler rules.

Bak kata Tyra, it's about getting the job done!

Da kalao ko tak leh wat apa yang ditugaskan...whether your fault or not...shoo!!! Out with you!

Walaopon aku diberitahu meka dua banyak berkorban (especially si Fatin sebab dia sara kuarga dia, and dia dah pun quit job dia nyanyi kat pub mana ke something like that), aku susah nak tima kenapa pengecualian dibuat.

Kang dok kena keji lak dua orang ni sebab sah sah akan bertahan kemudiannya kerana undi simpati.

My suggestion to pihak production (tima kasih sir sebab amik kira) is for them to perform anyway to prove at least meka usaha.

Kalao meka takleh perform dalam dewan sebab takot menjangkiti orang lain, via link dari kawasan lain. Tu baru kejutan (even though aku da cakap kurang la element of surprise for sesapa yang baca kat sini)

Apa pun keputusannya kita tunggu dan lihat Diari esok dan lusa.

Menyimpang lak...ni ada collage thingamajig aku wat for sesapa yang meminati Mawi. Ni aku amik dari press conference pengumuman Sefretaries Day Mawi dan Rossa kelmarin. Suka tak?

Tujuannya? Sebab happy ma...si Mawi yang cabut lucky draw kat press conference tu yang eventually aku menang two day one night stay kat Quality Hotel City Centre.

Tak mahai adiahnya...about RM165 worth, tapi ok ler...sebab ada yang nak berkunjung ke KL pun Jumaat ni dari Langkawi.

Walaupun dia mesti dok hotel lebih kelas, ni da freebie...it's the thought that counts, kan kan kan. Ada 'ong' tangan dak botak ni rupanya bagik aku (ampun Mawi!!!!)

Sebut pasal Secretaries Day ni, tahun ni, Mawi exclusive tau kat sana je perform, and bonus nya ngan Rossa sekali.

Harga kalao tak silap aku RM250, RM350 dan RM450 satu kepala which is quite decent ler kalao nak ikutkan sebab ada Mawi AND Rossa.

Merasalah dapat host for the day in Dee dari Jangan Ketawa dan juga persembahan artis baru (tak penting).

Event tuh on April 9 dan 10, tapi kalao ada secretaries out there yang nak gi, cepat bodek boss!!! Sebab confirm sold out!

Show will be held kat Level7 at the Sogo City Arena. Kalao ada pertanyaan, sila contact (60)3-2693 9233 atau email fnb@quality.com.my

Banyak lagi sebenarnya nak update, tapi yerlaa...asik entry Diari je...biasalah kalao da musim Akademi Fantasia kan?

Nanti aku kemaskinikan (very the official language). Apapun, ni nak tidur jap...pastu pagi gerak ke Kulai atas ajak Mawi ke rumahnya.

More pictures and updates soon.

Reactions:

0 comments: