Friday, March 16, 2007

Part four - and memang suwey!


Gegas ke Astro, talut lewat sebab da mintak standy by 8pm.

Sempat pas sesi ngumpat, dan pra-tayang kat laptop aku of America's Next Top Model cycle 8, aku dan Alam gerak ke bilik make-up join Adi dan Farish layan Diari.

Aduh...looks like more heartache and irritation.

ARGHH!!!

Start je muka Aswad!

TOLONGLAH!!! WHAT THE #$%^&*(!!!!

Weiiiii...dak ni bangang ke apa???!!

Chicken pox takes two weeks nak heal, at least a month sebelom tol heal.

Kalao anytime before that, aku bayangkan brapa orang nak kena chicken pox nih.

Syafi tunjuk belang sikit ngamuk light light....sebab dak dak ni semua main melantak sebelom masuk kelas. Haiyo!!! Basic pun takleh pikir ke dak nih semua???!!!

Kalau tuh bukan common sense, then knowing your lyrics should be.
BANGAP BANGAP BANGAP!

One thing after another!

THESE KIDS SEMUA ARE THE WORST DALAM SEJARAH AKADEMI FANTASIA!

Dari musim pertama sampai keempat, they are just getting worst by the season.

Tak wat homework, persembahan hancur, pastu gedik lebih....and baru hari keempat. Tak penah ada Diari menunjukkan pelajar pelajar Akademi Fantasia dari stok bangap sangat.

Kalau Syafi yang rilek tuh pun leh ngamuk....huh...bayangkan...

Ek eleh...Syafi berbadan dua punya pasal la dok ngamuk ngamuk ni...aduh...

Ya ampun...masalah editing cam semalam.

Kalau satu topik fokus da tuh,....PERAH!!!! Malas tul keja editing camni.

But here comes the horror!!!!

Masa bersiap kami dalam bilik make-up sebelom ke studio nak standby tuk Debat Akademi Fantasia, kita semua gelak pecah perut kelas English si Najmi.

Mai kita dengar sample ayat begitu revealing dari Najmi ni ek.

"I'm also cute, yeah?"
"Diya,you look good in pink, that's my favourite colour."
"Oh Candy, those are nice earrings, can I have them?"

Matilah katanya...statement statement pecah lobang!!!! Tapi begitu bagus kan cikgu Bahasa Inggeris...sampai leh kuar statement nih yang begitu very the becoming of someone supposedly fluent enough to teach, katanya.

"Dafi, you have A nice brown hair."

Aduh...merasalah. Mana ler pihak Akademi dapat mamat nih.
Diari berterusan for Lord knows how long pastu ngan persiapan konsert hari penyampaian hadiah Sekolah Rendah Kampung Pelir Hitam (bukan carut ek...memang ada tempat tuh kat Sarawak ok!)

More scene berangan syok sendiri...yang layak menerima piala sumbangsih tuk persiapan yang seolah dalam dua minit.

So many of them off pitch.

Afiq, Zana,teruk gila babas. Tone deaf ka? Even Heliza yang aku rasa better, leh mmmm....aduh.
Shawal sound ok sikit, but obvious sebab dia singing safe.

Bosan permulaan percubaan nak kenen kenen.

Anyways, dalam senarai aku yang patut out selain yang mention sebelom ni, please la kick out that person yang tak patut berada kat dalam tuh. Arghhh...more sumbang beyond belief..anjing luar Astro, satu kawasan tetangga semua da mula menyalak! Time to turn down the volume!

Mute le lagik elok.

BAB NAK BUKAK BENANG PAS CABUT GIGI PUN BERAPA MINIT NAK TUNJUK!!!!

Apa kena mengena nih ngan Akademi Fantasia? Clueless???!!!!

SODIH!

Diari skang ni menjadi iklan bagik doctors dan dentists ke? Tak paham...

Does it get worse?

Tapak kasut tanggal pun jadik cita....how creative.

Alamak...adengan semua histeria ngan Farha piunya rehearsal.

Emo lagi...apa punya jantan nih. Si Afiq lak stress sampai nak nitis air mata. Tak penah bebudak dalam Akademi Fantasia, apa lagik yang jantan sampai tahap sedih camni. This is really frustrating.

Apapun punya audition meka jalani sampai bebudak nih semua nak lepas masuk Akademi.

Tahun ni audition cari watak watak Neng Yatimah kah????

What's with the FREAKING clown?????

Gi mampos lahhhhh...apa nak jadi Diari Akademi Fantasia ni???!!!

Simply spasticated and really, totally RETARDED! Aku rasa meka nak surprise kononnya, bayau badut tuh tuk masuk ke dalam Akademi, nak make their money's worth nak terus pasang berapa lama. .

La di da....oh whatever;..

Diya gathersher off key friends to sing an extended,loud, screamy, off-key version of happy birthday tuk ayah dia. Now you seriously have to wonder what these kids' punya jadual is like because they sure as hell look like they have too much freaking time on their freaking hands.

Nyanyi out, lirik tak hengat...choreography pon tak down agik...keja nangis, gediks, main main...arghhh...

Ya ampun...here comes the freak show. Ni spesis Neng Yatimah seterusnya yang datang ngan rayuan tuk perform.

At least we know pihak Akademi Fantasia memang pro Aswad, mungkin meka pandang dia cam Mawi kot...tapi kalao banding, at least Mawi nyanyi elok agik.

Dan Mawi botak, bukan membotak....*merasalh carutan lepas geram*

Yerlah kalau closing scene pun tunjuk scene Neng Yatimah agik.

Seriously...for a season yang bedebat pasal air mata dan keperluan, nampaknya budak budak ni lagik nak nangis, dan produksi lagik all out nak capture...whatever...

The Debat at least was fun, walaopon memang terlalu comtrolled seperti ramai dapat saksikan.

A lot of points takleh get through. Bukan control yer....tapi memang the environment tak appropriate. Rasanya dalam last 20 minutes or so je semua da warm up.

At the end of the debate, pasal bab isu Aswad dan Fatin ni, walaupun undian 88% nak meka kekal (yerlah...yang tamao meka kekal nak abihkan duit ke...sure abihkan duit nak AFUNDI yang 14 lain kan), aku tetap ngan these points

i) Kalau ikut rules, meka patut kena singkir. Yerlah...cuba ko dok final papers ko. Ko ada MC leh tangguh kah ujian korang? Kena repeat satu sem agik kan? So in other words...move on!!! Tunggu musim depan kalao ada.

ii) Kalao tul lah berbakat sangat, rugi sangat...ala takyah Akademi Fantasia pun leh berjaya kan? Nak kata soal rezeki...kalau da tol talented, rezeki anywhere.

iii) Kalau nak expose to anyone of them (Aswad kena at least away for one month, si Fatin ngan penyakit misteri pun doktor kata at least one month kan?), ini membahayakan 14 orang yang lain. This danger includes bahaya menjangkiti tenaga pengajar, silap silap Aznil dan Roslan sendiri kena. Like I said...bungus kang Akademi Fantasia kalau camni...

iv) Kenapa samakan keadaan meka ngan Mawi dan Marsha, sedangkan meka tak berjaya membuktikan lagi kemampuan?

Mawi dan Marsha ada nyanyi masa sesi pengenalan, yang ditunjukkan melalui Trek Selebriti dan Tirai Akademi Fantasia musim lalu.

Kemudian walaupun Marsha tak nyanyi ketika Konsert Prelude, si Mawi ada. The performances were enough to judge they were among the best. Wajarlah...

Ni yang dari sedutan nyanyian meka, Aswad nan ado sora cam melalak, si Fatin lak sora nipis yang bingit dan menyakitkan telinga.

Overrated is the term to use.

And by the way, Mawi dan Marsha DISINGKIR ok ketika Konsert Prelude. Cuma permintaan ramai nak meka balik. Ni sapa yang mintak balik...tenaga produksi yang hype je orang ramai sangat nak meka dua nih.

v) Sindrom meluat akan kembali kalau meka dua nih kekal dan sesapa lain yang eliminated. Seperti sedia maklum, we know minggu ni ada elimination.

After all, kalau AFUNDI meka cukup dan meka tak terkeluar, atas merit apa? Simpati!

Ni yang meka dok kata meka tak galakkan undi simpati? Oh please....at the end of the day, these two kalau berterusan will be the most hated duo in this musim and possibly the whole Akademi Fantasia.

Bukan aku nak salahkan meka. Jatuh sakit tuh bukan salah meka (kecuali si Fatin yang aku masih tak puas sakit apa sebenarnya, ke gimik planning ngan doktor skali sebab tak reveal)

Tapi...da nasib ko...kenapa laa perlu nak kesian kan...hish!!!

Apapun, we'll see how things go, cause as far as I can see, mengarut da lah keadaan dalam Akademi kali ni.

This could possibly go down as one of the worst Diari Akademi Fantasia and overall paling teruk punya musim Akademi Fantasia in history judging by how things are going.

Semua harap rupa je...arghh...jap nak kelaur beli earplugs for the concert...takot rosak pendengaran.

Reactions:

0 comments: