Thursday, March 22, 2007

Maharani - reissued!

Today was one of the busiest days....and I mean ever. Dari pagi berkejar nak abihkan a couple of stories I was working on. And we're talking full length features, not those short news snippets.

Matilah...

Not to mention my workload selain tuh also included the dateline for my column, which all had to be done and sent in by 3pm sebab nak rush lak gi assignment. Merasalah kelam kabut segalanya.

Still, managed to settle everything just fine, and made it for the launch of Nikki's Maharani repackaged just in time. Kudos to Artistes United Records for the small and cosy event which understandably much of the credit went to Vernon and also Azmie. To make it short and sweet, for those yang belum beli album Nikki, here's the info on the reissue of the album yang kini ada bonus single Drama, sekali ngan dua music videos which is for Caramu featuring Zahid and also Imaginasil Collector's item tuh.

Maharani is now on sale for RM15.90 for a cassette and RM29.90 tuk CD.

I recommend CD (masih ada ek yang beli kaset?) because not only it features all the tracks from the album, tapi also ada sebelas remix baru (I love the new mix of Caramu), minus one dan of course the music video and lagu Drama.

Executive producer credits go to Ning, and producers are Vernon and Michael Ang.
Ni track listing for the CD of the album.

CD
1. IMAGINASI Lagu/ lirik: Audi Mok/ Nur Fatima
2. CARAMU menampilkan Zahid (versi 2006) Lagu/ lirik: Audi Mok/Lirik: Nurfatima
3. PERANG ATAU CINTA Lagu/ lirik: Audi Mok/Layla Ismail dan Ad Samad
4. CINTA BARU Lagu/ lirik: Johan Farid Khairuddin & Omar K
5. JULANGAN PERMATA Lagu/ lirik: Audi Mok /Anedra
6. BAHAGIA SELAMANYA Lagu/ lirik: Audi Mok dan Vincent De Giorgio / Ain
7. JANJI Lagu/ lirik: Audi Mok / Azalea
8. AKU MAHARANI Lagu/ lirik: Audi Mok / Ad Samad
9. HEY! HEY! Lagu/ lirik: Audi Mok / Ad Samad
10. PINTA Lagu/ lirik: Hazami / Imran
11. SUNUDAI OKU (UCAPKAN PADA KU) Lagu/ lirik: Jimmy Palikat / Florencia binti Kosmas
12. CARAMU menampilkan Zahid (versi asal) Lagu/ lirik: Audi Mok / Nurfatima
13. IMAGINASI (versi akustik menampilkan Ning) Lagu/ lirik:: Audi Mok / Nur Fatima
14. CARAMU (Sax and the City Remix)
15. CINTA BARU (Maharani Remix)
16. HEY! HEY! (Hip-Pop Remix)
17. PINTA (Vintage Mix)
18. CARAMU (minus one)
19. IMAGINASI (minus one)
20. PINTA (Minus One)
21. Drama (Ning menampilkan Nikki & Yanie) – Lagu Bonus

VCD
CARAMU
IMAGINASI

Penerbit: Audi Mok
Rakaman, adunan dan susunan muzik: Audi Mok di Fuse Studio
Keyboards dan programming: Audi Mok
Susunan strings untuk "Imaginasi" dan "Julangan Permata": Genervie Kam
Gitar akustik dan elektrik: Jamie Wilson
Piano untuk "Bahagia Selamanya" dan "Julangan Permata": Genervie Kam
Djembe untuk "Aku Maharani" dan snare drum untuk "Caramu": Arthur Kam
Suara Latar: Nikki; Sri Temenggong untuk "Caramu"; Ginn untuk "Imaginasi"

"Cinta Baru"
Penerbit: Azlan Abu Hassan
Rakaman, adunan dan susunan muzik: Azlan Abu Hassan di Grooveworks Studio
Keyboards dan programming: Azlan Abu Hassan
Gitar: Omar Khan di Sad Angry Babies Studio (Illinois, US)
Bass: Eddie Marzuki
Suara latar: Azlan Abu Hassan dan Mable Lew

"Pinta" dan "Sunudai Oku"
Penerbit: Sharon Paul
Susunan muzik: Sharon Paul
Keyboards dan programming: Sharon Paul
Rakaman: Nick Lee di Sonique Productions
Adunan: Peter Chong untuk "Pinta" dan Shamril Salleh untuk "Sunudai Oku"
Susunan strings untuk "Pinta": Sharon Paul
Gitar: Shamril Salleh
Suara Latar: Nikki; Sri Temenggong dan Mable Lew untuk "Pinta"; Toni untuk "Sunudai Oku"
Adunan dan susunan semula lagu-lagu (remixes) oleh Audi Mok
Mastering oleh Nick Lee di Sonique Productions
Konsep rekabentuk album : Alex Sum Design
Fotografi : Joe Chan (Hilton Photographers)
Solekan dan dandanan rambut: Matt (Pick@Brush)

So tunggu apa lagi? And by the way, sapa nak help promote the release of the album, here's a banner that you guys can put up. Kalau korang nak link directly the URL of the image above pun no hal. Spread it far and wide (lucah jer bunyinya kan?)

Anyhoo...aku ada wat video performance Nikki time event tuh, tapi seperti biasa aku masih lom siap. Bertimbun keja punya pasal nanti aku letak ler ek.

Lagikpun aku masih utang video Diya kuar ari tuh lagik kan...so tunggu nanti aku letak ler semua sekali. Isnon lak kena interview yang terkeluar agik...so aku rasa aku letak dua video sekali gus kot ler next week ek.

Plus Nikki punya kira tiga sekali la. Nampaknya posting video clip ler akan datang kang.
Anyways the poolside loungy event besh sebab ramai kawan hadir.

Ada special guest agik dari nun jauh dari pantai timur in Mimirinie seorang blogger yang memang minat Ning mai skali nak meriahkan majlis. Tuk sapa yang tak penah tengok rupa dia...tu dia kat sebelah ni. Merasalah carut plastic bag Mydin (you either understand it or not).

Also there was si Juan, Ajami, Kash and Judd.

Then of course ada abang Badand Shonny yang wakilkan f-ter-six Records, syarikat pengurusan dan rakaman yang Diddy bernaung skang. Dua orang bloggers in Budiey dan sultanmuzaffar lak tak dapat hadirkan diri kerana tugas.

Didn't take much pics sebab sibuk nak wat video, tapi last last battery laptop lak low malas nak punggah semua adapter kuar nak charge kan balik, so ended up with only a few fuzzy pics with my Nokia (kena abihkan proposal cepat tuk dapatkan phone baru yang ditaja nih)

So hope you guys maapan ek sebab setakat nih jer pic yang mampu aku amik. These are of the bloggers yang hadirkan diri though gelap je semacam pic ni (ni mesti kes tak diterima cahaya - matilah aku kena maki pasnih!)

Pas abih semua, dah semua da puas menganyam ketupat (gosip wat dosa lebih), we all decided to make a move for KLCC. Sebenarnya au tak plan nak ke mana pun cuma nak gi jalan ngan Mimi sebab bukan slalu dia turun KL.

Tapi atas ajak Ning, yang sekali ngan Yanie as well abang Bad dan Shonny as well..joined them for the M.A.C Spring collection launch themed 'Barbie Loves M.A.C' kat concourse Suria KLCC.

Jam sepanjang jalan....but in the end sampai je tengok..pergh!!! Meriah ok!

Gawd...a lot of friends were there kalangan cosmetic industry....and member artis pun ramai. Nita, Jac, Syafinaz, Nabila, Farahdhiya, Betty Banafe, Sheila Rusly, Sharifah Shahirah...

I spent most of the time with Nabila and a little more with Jac, Faradhiya and Syafinaz sebab kami make a beeline for the photo booth syok sendiri amik pics free. Had so much fun, again forgot to take more pics...so these are the few yang aku leh kongsi.

Ning with Jac and Yanie. Then with Syafinaz. Oops..sorry Faradhiya gambo candid...wat muka tuh! Heh!!

Pada yang tanya mana ulasan Diarrhea...sori ler....missed it again. No regrets though because it was a fun night. After we finished (yeay! dapat M.A.C Pro card...20% off M.A.C products pasni!) gi melantak supper with some friends and called it a night. More tomorrow...

Reactions:

0 comments: