Thursday, March 15, 2007

Lalok???

Apa lak kisahnya ni...sehari tak nonton Diari je...sebab tak kesempatan balik dari Kulai awal, terus memacam aku dengar pasal kehanjengan episod ketiga.


Dah ler balik lewat, try download lak, torrent wat hal. AKu da ngantuk sangat aku biarkan je.

Hajat nak isi perut, tapi sebab ngantuk, tertidur depan laptop, sambil mengadap nasi dan lauk yang ingat aku nak melantak. Jaga kul 5 pagi, so drained, kept everything away, and continued sleeping.

Pagi tadi ada tayangan preview filem Chermin, ingat nak gi, tapi sebab da KO tak larat...ni nak abihkan keja dan utang nak update entry je.

Sebelum aku ke bab Diari Akademi Fantasia semalam (sebab masih dala, proses diusahakan pencarian episod smalam), nak cita sikit gi Kulai smalam.

Nak pendekkan the story, memang besh la.

Meriah!!!
Dari perjalanan sana, sampai ke kenduri, sampai balik, riuh rendah, kecoh jadiknya.

Here are some pics, takyah la cita sangat ler perjalanan tuh. Ni ada tokang lapor yang ikut skali mesti ada update. Baca sana jer kalao nak detail terperinci...

Anyways, jangan tatau...semangat dalam perjalanan in the coach disediakan oleh Mawi World Sdn Bhd dan Maestro, kami kecoh je sepanjang tiga jam lebih perjalanan.

Bila da nak dekat, ni...tengok pic tuh..si cik Yani kita dari harian Metro...sempat touch up ok nak cantikkan diri bagi jejaka jejaka Kulai. Woit!!! Ingat suami weihh!!!

Matilah au kena hempok ngan si Yani pasnih.

Anyways...it was a fun trip, but aku malas seriously nak type bebanyak sebab letih dan banyak keja nak abihkan. Kang kalao tak update ada yang sentap lak...leh???

So since people say a picture is worth a thousand words, here's berapa puluh ribu worth with some pics that I took sepanjang perjalanan. Letih au nak upload semua...

Apapun, sesapa kalao ada kat kenduri tak kisah ari pertama ke kedua ke...post your links ler dalam ruangan Comments kat bawah for everyone to see ek.

And by the way Fry!!! Aku dapat pesan ko dari botak...thanks dude!!

Aku sajikan gambar gambar je sebagai hidangan ek...jemputtttttt!!!!
Erm...maapkan kualiti pic yang kureng memuaskan kekadang ek...

Ramainya orang...eh...tapi tuan rumah tetap sambut kedatangan kami ek!
Antara dua tamu yang hadir. Aku rasa ramai agik di jemput, tapi nampak Nurul (letihnya rupa) dan Nora (tambah cantik..tapi cantik ke pose???!) je...
Laman depan rumah, dan interior decor ruang tamu, dan ruang makan. Kat second hall dia ada cabinet berisi trophy kemenang Mawi. Uwaa..siap ada artwork tuh kat main hall.


Tuan rumah posing and welcoming into his home. Koleksi platinum award, and also ruang hiasan...simple but nice. Bersemangat nih Mawi layan tamu cam kita ni yang dijemput. Tima kasih dak botak!


Kemenangan Mawi paling bermakna dan anugerah paling cantik aku rasa ialah piala dari MTV Asia Awards ni.Tak jauh dari tu ada kenangan tuk mengingatkan sapa Mawi tak lama dahulu. Ni namanya rezeki...

Tak banyak sebenarnya pics aku rakamkan sebab memang panas masa tu...rimas. and plus ramai orang. Lagikpun, tamau aa psycho nak amik pics satu rumah. Kalau ikutkan, house tour tuh kat tingkat bawah je.

Tapi dalam looking around his many trophies, termasuk yang lepas lepas sebelum zaman Akademi Fantasia, tertipu gak aku. Tengok pic ni.

Aku tengah dok sibuk tengok semua hasil kemenangan dia, bila baru mau puji lah trofi ni. Baru nak tanya je dari mana menang piala cantik nih bila aku terperasan.Lor...bukan piala rupanya!!!

Lampu picit!! Yes, it's a damn torchlight. Tipah tertipu!

Merasalah pengajaran, some things are not what they seem to be. Sapa kata baca blog aku ni takde moral dan pengajaran! Amik ko!

Spent the remainder of the time, locked away in a room for privacy's sake untuk interview Mawi pasal video yang kononnya menunjukkan dia tengah lalok.

Erm...kesian gak mamat nih. Yerlah...kalao sebelom memacam kisah dia di kongsi bersama satu Malaysia, this one is a little too overboard da.

Especially since it's from the privacy of your own home. Susah nak jadik dia. Sampai dok rumah pun da takleh senang sebab leh masuk Internet.

Tengok dia time interview pun sedikit sebanyak simpati ngan keadaan dirinya.
But keja kena dilakukan...so tanya ler soalan apa yang patut. Pada sapa yang lom jenguk, the stories today are available in The Malay Mail, Berita Harian (hasil Farihad) dan Harian Metro (keja Yanie yang dok bersolek dalam pic kat atas tuh.

Aku ada buat video komen Mawi khas wat blog dan juga pembaca CARI, tapi disebabkan masaalah teknikal (ala ala problem the first day of Diari Akademi Fantasia musim ni), klip tuh tak dapat ditayangkan.

Ilang siot dari laptop aku....ni mesti kes Yani pinjam laptop aku yang thumbdrive dia ada virus tuh.

Time to flush out my laptop and purge it out of all those nasty things (which it as that easy to do with my life)

Still...here's a little clip yang mampu aku aku kongsikan from the little video aku amik masa intrview (which is actually not for tayangan umum sebab it was done behind closed doors)

Hope peminat Mawi pikir dua tiga ribu kali kalao nak pecaya tuduhan seperti ini kalau yang mendakwa tidak mampu memberikan bukti kukuh.

After all...innocent until proven guilty.

Semalam aku kat rumah Mawi...tengok..takde la lalok. Loloq ada lah...merasalah lawak tak laku tapi masih mampu gelak sampai tergolek golek.

Aku ada wat video clip, tapi ada problem lak...so this is the best I could come up with.

Aku tension sikit sebab kualiti vieo terjejas sikit...not to mention the actual clip I took hilang...but hey...takpe lah. You guys get what he's trying to say anyway kan.


Anyway...soal Dari semalam lak...

Tak paham kenapa intro Diari hari ketiga ni, meka nak betulkan sangat pandangan orang terhadap Roslan Aziz to prove he's kind and caring dan sebagainya.

Bukan ke dia sendiri nak tunjukkan imej dia garang dan strict disciplinarian? So why compromise it by menunjukkan kononnya dia ni bukan camtuh.

Make up your mind ler how you want to package your product.

Weak voice tol si Diya. Bosan siot. Cam karaoke kat Red Box (promo percuma...) Kalau camni ler competition, then it's going to be really boring Sabtu ni.

Rizal was hardly any better in the practise. For some reason, meka penghayatan zero. Again....disappointing.

Deka lak mengilai je keja. I like the rearrangement on Tanpamu, tapi kenapa sora sorang sorang ni cam meneran jer.

Heliza ni ada potential, tapi walaopon aku suka dia, aku harap dia nih dapat dibentukkan cara betul, sebab setakat ni sora dia, lenggok dia, terlalu ikut Siti. Kira klon gak nih...

Aduh...ada basic potential, tapi identity takde. Mampu ke dia nih nak find herself in time?

I wonder kenapa meka tak sebut betul betul apa masaalah kesihatan si Fatin, tak bagitau nih ailment dia.

Tengok dia ok je...kalao tul masaalah kulit seperti dikatakan, then betul ler sikit,

Ke gimik nak balance out nak bak dia dan Aswad balik dengan harapan dapat pancing undi cam Mawi dan Marsha dulu.

Too coincidental if you ask me.

Aduh...apa gunanya medical check up in baru masuk sehari dua je memacam.

Too much time wasted on her...sapa kata musim ni takde airmata???!!!

Sudeh!!! Kalau kena keluar...shoo!!! Apa lak nak perah scene ni sampai berapa lama. Mesti ada kes nak kaut keuntungan ni.

Erm..editor tidur ke???

Matilah doktor takleh pakai!

Dah ler sebut tarikh pemeriksaan 13 Januari....which is obviously wrong, pastu tak sebut lak apa yang tak kena.

Dr Azizah Mohamad kata penyakit ni kena kuarantin at least two weeks, tapi sembuh dalam masa sebulan hingga sebulan setengah....so...???

Bye bye baby ler nak tunggu kalao competition baru dua bulan je. KEJI!

Arghhh!!!!! GEDIK!!!!!!

Angkat kaki ler ko minggu ni....dak pompuan semua cam takde keja nak jadik minah gelek.

Cuba focus getting the right key and projection dari sibuk nak pegang mic dan bergelek je.
Zana pun sora lemau la...kenapa tahun ni sora dak pompuan semua so pathetic! Camni ke meka harap pemenang pelajar perempuan tahun ni.

Si Dekna tuh, should focus on her singing yang tak cukup makan than playing around.
Noni semput, dan menjerit. Apa pontential yang para produksi nampak dalam bebudak nih pun aku confuse.

Alamak...seriously Diari kekurangan bahan ler sampai budak main kipas battery operated pun leh jadik bahan. Dahler painful sebab dengar dak lai jerit OOOOOOOO..backing melalak Dafi punya Uptown Girl.

The next shots show pelajar semua tidur. Ni cam nak ikut shot Marsha dulu tidur, sampai celah kerusi semua to look for shots of the kids sleeping. BORING!!!

Didn't meka already repeat this with Amirul?

Lor...meka ni ada edit ke tak???? Balik balik cita dak pompuan dan visual memasing gedik!

Diya ni rupanya sengau...dahler sora dia ni nipis dan lembik

ASTRO!!!!!

FIRE THE DAMN EDITOR!!!!!PERLU KE KITA NAK TENGOK BEBUDAK NI MEMAIN TUK SEMAKIN NYAMPAH!!!

Talk about destroying your own product.

I can safely say after all this waste of time, cam ada tetido ketika patutnyas editing, my conclusion is nothing but bebudak pompuan SUARA SUMBANG, GEDIK dan LEMBIK!

Zana tuh aku rasa nak bagik makan slipar jepun je;....nangis lak! Mana lak janji si Roslan nak penampo.

Tengok time bebudak laki lak backing si Dafi, aku kena lower volume, sebab AGAIN!!!! SUMBANG!!!!

Dafi lembik, and yang backing semua main lalak je, takde blend in harmony langsung,

OUT WITH ZANA LAAAA!!!

Malas tol baru tiga hari dan pelbnagai emotional baggage.....nangis je keja!!!!!!! Aku mintak ler dia kena sepak kuar ler...kucing pun rindu sampai nangis.

Aku mintak le kucing ko kena gelek ngan lori balas skang gak.

Rindu parents laa....nyampah nyampah nyampah!!!!

COME ON!!!

Beriya nak masuk Akademi Fantasia, da dapat, memacam lak rindu tuh rindu ni...dan gatai tuh rindu abang mana lak??? Ramai lagik bebudak yang LEBIH layak yangtak gedik camni...aduh!

Mintak laa dia kuar cepat tuk tunaikan permintaan dia lah...

Sebut pasal permintaan, baru hari ketiga memacam bebudak ni spoilt nak mintak benda da kat kamera.

Bedak sejuk Mustika Ratu...laksa...ngada bijik la.

Aku mintak si Dekna, ikut si Zana berambus gak.I have had enough of her, gedik dia, sora sombang dia dan eyebags dai in just three days.

Lepas gedik, followed up by poyo. Afiq lak melayan kamera. I think these kids kan terlalu banyak masa.

Dari nak meraih undi simpati, pakai airmata la...pakai emosi la...feeling Neng Yatimah nih, tolong la...focus on your learning la;. Yer...unlike pihak produksi yang kuat recycle walaopon nama team baru, here's a new term for those yang crybabies...takyah pakai cenggeng da. KIta gelar peraih undi yang menggunakan airmata sebagai golongan Neng Yatimah.

Sepanjang Diari yang aku rasa antara paling aku nyampah ni, cuma aku suka si Linda punya kelas je. Ajar sikit bebudak nih.,,

Kena punish pun memain je...please la.

With every second, I hate these girls who I feel are so undeserving of being in there.
And oh...I hate whoever's editing this crap yang nampak MALAS dan takde kreativiti langsung.

Kesimpulannya?
Fire the damn editors yang tak wat keja, dan sekali selain buang Aswad dan Fatin je, sepak kuar si Zana dan Dekna, especially Dekna mata cam palette watercolour dan terover gedik, walaupon bakat NAN ADO!

Reactions:

0 comments: