Wednesday, March 07, 2007

Heroes everywhere

Hari ni, tema aku is Heroes. Yes, yes... obvious reference to the TV series, but also dedicated to several Heroes I met today.


The first of my own Heroes I encountered today was Kudsia. She called me up and spoke to me for some time as promised.

Yerlah...orang busy...(jangan marah babe) but she enlightened me on a lot of things, professionally and personally (to do with me...not with anyone else.
The second was abang Aznil masa kat event prize giving Anugerah Bintang Popular earlier yesterday evening. Dia pun ada enlighten me on some things.

Apa topiknya? Takyah bagitau sini.... kang orang kata aku jaja tuh nih lak. Tapi sama ngan what was chatted with Kudsia...kalao sampai masanya, trust me, I will share it so many people who have gotten warped versions of this story will understand mine better.

Yang penting, orang yang cuba tutup periuk nasi orang tu...memang ada balasannya. As I've said. Karma.

Yes...be afraid. Be very afraid.

Meroyan sikit dik oi...nama pon personal blog kan.

The next Hero this is dedicated to is Persatuan Akademi Industri Muzik Malaysia (PAIMM) chairman Aziz Bakar whom I had a decent chat with sebab isu isu berkaitan industri muzik.

You see, orang selama ni pandang aku as a young punk yang idea je lebih tapi tak mampu nak do what I say...and I am glad to say that perception has changed. Don't care about others who actually fall into that category, but thank you, sir, for looking at me differently. It matters when the real people with experience and knowledge validate you.

As my next Hero is Jennifer Thompson, the woman with balls of steel, and undoubtedly one of the most powerful people in the music industry. Gurl.. I'm holding you to your promise of best seats in the house ok for Anugerah Industri Muzik tahun ni, pas kena ban last year. Kira welcoming with open arms gituh molot puaka aku ni. Amik kooo.....

I'm glad...

Next on my list of Heroes, is Linda Onn. Not for any other reason but for showing up at the ABP event. Some people might not see anything heroic about that, but no matter how much you love the spotlight...it still takes a lot of strength to face the world when it kicks sand in your face.

Lastly, Mawi sebab dia da bebas dari kongkongan dan dibelenggu. Bab ni aku takleh cakap or explain lebih sebab membabitkan isu sensitif sikit. And aku nampak perubahan mendadak hasil tu. You go, botak!

Lain aku kena sebut ala Heroes ialah, Juan, ebab rebonding rambut dia agik (kawan kawan kena la cakap gak), dan Vernon (sebab belanja seafood dinner...kena gak thank you...tamao ungrateful like some people)

On Heroes agik...this time Akademi Fantasia. While my sumber tu memang confirmed kan bab Roslan Aziz tuh, ada lak yang bisik info ni kat aku.

"Bukan Roslan lah...tengok lah kalau jadi si Roslan tuh. Tapi info aku dari dalam Astro yang leh caya gak. Dan memang meka kalau follow through ngan calon ni..memang kejutan yang bersejarah"

Aku pun bite the bait.

"Ah ah...betul...kejutan nya sebab...mungkin...mungin lah....kalao jadi...buat kali pertama, pengetua Akademi Fantasia ialah seorang wanita!"

Terduduk sat. Alamak...last minute info lak. Tapi betul ke? Tunggu la tengok terjawabnya pada petang esok.

Terima kasih pada kakak aku tu yang sampaikan cerita. Ko bukan je world la...siap HEROES agik!

Anyways on to the next Heroes yang aku nak cita ni...the real series called Heroes lak.
Aritu da tengok episode 18 yang baru ditayangkan kat States on Monday night kat sana titled Parasite. Mak aih...cliffhanger bagus gila!!!

I don't care if spoiler or not...but Peter bertemu Sylar!!!

Also a bit of other stuff...Hiro enhances power dia...Claire meets her grandmother (kat Mesia, Astro lom tunjuk sapa mak bapa dia sebenar pun)....

Tapi dek tengah seronok ni, aku masuk online and discovered...Heroes is taking a break!

Cilanat punya...SIOT!

The series, which regularly draws in an average of 14 million per episode, da confirm akan bercuti until April 23. Aduh....camna aku nak idup ni without a Heroes series every week.

Teruk aa meka ni...yang tak paham kenapa aku meroyan sebab takde Astro, tunggu sebab aku dengar, tatau tul ke tak, TV3 MUNGKIN akan tayangkan Heroes kat free to air TV. Meletup!!!!

Anyway kalau ada sesapa minat Heroes, it's been announced by producer Tim Kring yang Heroes musim pertama akan ada 23 episode. And meka da buat perancangan sampai lima musim. Amik ko!

NBC meanwhile over a month ago da confirm at least tuk tayangkan dua musim. Amik ko...berapa tahun lak akan bertahan ni.

On the topic of Heroes (which is this whole posting) aku nak ucap tima kasih pada Shamil from Star World sebab paham obsesi aku ngan Heroes dan membawa buah tangan tuk aku ke opis masa lepak lepak seperti dijanjikan,

So now I proudly brandish a Heroes messenger bag (pesen ala ala Hiro Nakamura) and a really awesome Heroes exlcusive organizer ngan isinya semua pasal Heroes.

Shamil janji kalau meka dapat merchandise Heroes yang lain, first person dia bagik kat aku...hiks...janji dia pun nak tengok koleksi aku sampai episod 18. Heh...

By the way, if you watch Heroes, the name of the company which is hiding that secret organisation is of course Primatech Paper kan? Check out this website. I think it's pretty funny that there really exists such a company. Cue suspense music...

Moving away from the Heroes theme...today cover upacara penyampaian hadiah (terbayang sekolah bila cakap camtuh) for ABP kan.

Acara tu diadakan untuk...erm... menyampai kan hadiah ler..apa lagi... to the winners in the artistes juga kepada pembaca pembaca yang bertuah.

Tamu artis ramai gak...aku rasa semua pemenang hadir...Datuk Siti Nurhaliza, Mawi, Fasha Sandha, Saiful Apek, Rabbani, Faizal...impressive turnout and of course pemenang yang bertuah pun seronok ler. Field day (don't mind the pun) for them nak bergambar dan beramah mesra ngan their idolas (merosakkan bahasa je aku ni pakai plural)

Gila punya power decor tuh...temas merah dan putih.

Buat kat garden, ala courtyard of the Palace of the Golden Horses.

Aku tak planning nak amik gambar sebab banyak interview dan sebagainya yang nak dihabiskan, but I had to show off the scale of the preparations. Biasanya people would have buat biasa biasa je sebab yerlah kan...event pun da over.

But the organisers of ABP didn't want to do yang biasa biasa and they came out with this spectacular layout. Impressive siot....

Da macam wedding lak instead of a prize giving ceremony... a very white (and red) garden wedding. Initially panas nak mampos, but the sun disappeared when the event bermula, and cooled down a little so people started appreciating the ambience a lot more.
And it really was kind of nice, with everything bright and all, when the guests semua tiba pakai ikut tema warna merah dan putih, the corporate colours of Berita Harian.

Ada ler yang fashion disaster sikit cam pinjam wardrobe department punya baju...but generally everyone looked good in the theme.

Aku mula mula ingat nak snap pics sorang sorang, tapi cam biasa jek. Aku rasa banyak kali aku wat camtuh, so malas...decided not to. Then broke my own rule not to take any pics from this event, and just took ttwo simple ones yang sebenarnya tak nampak pun muka mereka yang aku catch candid unaware nih.

And of course pada Bintang Paling Popular yang menerima habuan kemenangannya (which include his FOURTH free car - bak sebijik sini ler Mawi, dari ko biar sadai kat kampung je...).
Anyways on Mawi...thank you botak sebab ajak ke Kulai kang tuk kenduri hang. Planning ngan bebudak lain nak gi sana. Last aku gi masa Pak Atan meninggal...so kali ni pun...at least for more happier reasons kan...

Anyway, here the the two pics, dan pic Mawi posing sakan keta baru dia.

Teka siapa pasangan ini (clue yang rambut panjang bukan Juan walaupun individu baru disebut ni baru rebonding ok!)
)
Seeing double? Mawi...dan...er...Imaw? Actually abang Wan Maestro tuh.
Kalau orang kawen empat...Mawi da keta empat. Yang agik satu takyah empat lah wie!!!

One more thing from the event....aku seronok jumpa geng Rabbani yang beramai tuh. Sambung cita ler pasai Tak Mesra Sokmo Terengganu tuh dimana of course incident meka takde tempat duduk dalam dewan, seperti ramai artis lain, dan last last walk out....literally.

Sebab meka jalan kaki ok balik. Heh!!! Tapi yang best nya...rupanya abang abang Rabbani aku ni ada baca posting tu sebab ada geng meka ada baca blog aku and introduced my blog to them

Amik ko...selaser api neraka pun...Rabbani pun ada baca blog ni ok! Merasalah aku leh ngaku....
Nak tidur, esok posting lak pasal sidang akhbar untuk Akademi Fantasia musim kelima. Segala akan terjawab esok...so we see how. All I can say is....bagus gak kawasan diadakan the press conference tu wifi area.

Nak tidur sat ek...

PS - Tak perlu refresh setiap saat, tapi kerap ler check balik sini pas kol 4 petang onwards tuk info terkini. Maybe earlier.

Reactions:

0 comments: