Wednesday, March 07, 2007

Hah!

Isn't it strange...pelik sungguh Akademi Fantasia menjadi bahan nak orang jaja tuk laku kan diri...I mean take for example all those yang jual merchandise tipu, janji ada logo Akademi Fantasia.

Well...at least those people are trying to make a living (by stealing copyrighted intellectual property) but at least, some amount of effort went it.

When you begin abusing your position...oh my. So much for non-disclosure contracts. Some people will always find a loophole.

If you ask me, it's only seasonal appeal, but like I said...some people will resort to just anything with musim kelima nak jalan soon.

Khamis ni sidang akhbar mengenai Akademi Fantasia, dan segala yang ada kena mengena ngan perjalanan program tu musim ni.

Be sure the vultures will just swoop in. Do we care? Some will... but then again, if you understand what I say when I point out that vultures swoop in on carcasses,if you know what I mean.

Me?

Not bothered.

Kalau korang ada baca Harian Metro, then korang mesti da perasan ruangan Soseh-Soseh ada sebut yang pengetua confirm Roslan Aziz.

Well...malas nak cakap lebih, but ramai tanya so terpaksa jawab. Satu pangigilan dan tanpa SMS daripada Jabatan Perdana Menteri...tetapi tetap aku dapat confirmation memang Roslan Aziz menjadi pengetua musim ni.

Terima kasih pada sumber-sumber Astro yang mengesahkan benda tiga hari lepas.

Are you any more excited about this?

Apapun, congrats Roslan on getting the position, no matter what people say...ko da pegang posisi tuh. Mesti ada yang dengki, tapi professionally, you are the most suitable man for the job, and that goes without saying.

Will it be good for the programme? It's not the only deciding factor in the success of the show.
Mengenai tenaga pengajar, sebab lum kuar spekulasi siapa tenaga pengajar...aku malas nak komen lebih sebab kang cam desperate nak dedahkan info yang privy ni.

All I can say is the production team made one of the few better judgements in picking most of the faculty members yang berjaya menambat hati penonton.Siapa?

Oh I don't know...check ler sapa yang pegang jawatan sebelum-sebelum ni..think formula orang lama yang berjaya menjayakan Akademi Fantasia sebelum sebelum ini.

Would you like to see back the kemunculan of nama nama seperti Adnan Abu Hassan., Fatimah Abu Bakar dan Siti Hajar yang hilang musim lepas.

Of course the familiar names yang kita suka cam Fauziah Nawi dan Linda Jasmine pun, turut disenaraikan ketika musim kedua...so there may just be a return to the formula....jangan discount the possibilities. Siapa ang akan bekerjasama ngan Roslan Aziz?

Nama nama yang familiar kan?How many are making a return?

Quite a few is all I can say...

Aku hanya leh dedahkan yang tenaga pengajar Akademi Fantasia tahun ni akan dikurangkan. Kalau tahun lepas sampai sepuluh akibat ada yang tak perlu...tahun ni, it'll be a bare minimum to about five or six. So tikam...jangan tak tikam.

Oh tapi aku tawar hadiah yer....

Still, why is there so much curiosity about all this sebab bila da start musim tuh kang...it''ll hardly be any importance whether you knew it first or not.

Still... I understand kepentingan pilihan-pilihan ini mendapat ruang untuk berkongsi ilmu dan pelajar sedikit sebanyak mempunyai impak ke atas pembentukan pelajar.

Oh well...

Moving on to more important things for me. Selepas beberapa masaalah ngan youtube, I finallyuploaded the fourth 60 Saat Bersama yang menampilkan Mawi.

Korang kalao tengok Mawi control semacam, tu saja je nak tunjuk konon serious ler tuh padahal.

Aku nak ucap tima kasih pada Mawi ler sebab menjawab banyak soalan sejujur an seikhlas mungkin, walaupun banyak isu yang di tanya nihm sebenarnya sensitif bagi diri dia tuh.

Apapun, I'm keeping my promise setiap interview aku buat tu akan confront each artiste untuk sejujurnya mengenai apa jua yang dikatakan oleh individu tuh.

I'm having fun doing this, tapi aku rasa selepas beberapa episod ni kang, ada perubahan drastik akan diperlijhatkan pada 60 Saat Bersama... di atas banyak idea sumbangan phak pihak tertentu to take it one step further. Seperti apa?

Adalah... tak sangka dalam suka suka buat, turns out it's really a first of sorts and ramai lak pihak yang nak aku go further with this project yang asalnya tuk suka suka.
Anyway.. here's episod yang ramai tunggu tunggu...presenting 60 Saat Bersama... Mawi.

Ari ni ada event Anugerah Berita Harian nak follow up. Expect lots of pictures and stories in the next entry ler. Apapun, pada meka yang da tengok Mukhsin, dan suka lagu Hujan....korang stuju tak Hujan tu menjadi single.

Semalam gayut ngan kak Yasmin (luv ya dearie) and discussed the possibilities of it becoming a single.Yerlah... kalau nak kata lagu yang ala ala irama Malaysia yang da semakin berkurangan,
Hujan is a good example of the genre, andI think nak bagi dak muda nak dengar balik flavour of the genres so none mainstream cam keronchong.

So will it happen? Yasmin is working on it...keep your fingers crossed ok. Aku da leh terbayang final Juara Lagu ngan kak Dibah bak lagu tuh da...can you?

Ok ler...nak sambung keja sikit sebelum kena radiation asik dok ngadap laptop je.

PS - Thanks kak Min for the words of encouragement to be more patient with idiots. You're my inspration.

PS Pt II - Tahniah adik!!!

For info pelajar yang shortlist (bukan final) - sila ke:
Mr Manager
Sensasi Selebriti

Reactions:

0 comments: