Monday, March 19, 2007

Diarrhea Akademi Fantasia


Ari ni pening sikit sebab banyak keja nak wat hari ni. It's been one of those days...yeap...just another manic Monday.

Yerlah...kalao korang tengok front page The Malay Mail ari ni korang paham ler kenapa kan.

Biasalah...orang tengah dok kecoh kes Zana agik. But don't ask me anything about this issue...sebab memang aku no komen...sebab da police case, tak nak aku campor.

Anyways, ari ni pun banyak kena follow up akibat kes ni, not to mention siang tadi kena gi Astro singgah sat nak interview Diya (jangan caya sangat bab kata terus balik kampung tuh)

It didn't go too bad, tapi semua mencarut konsert muzik polyphonic, and banyak ler dapat gosip nak isi pala.

Haiyo...apparently they seem serious about the kids not being allowed to attend the concert which I think is just pure silly lah.
Apapun, pada sapa yang minat Diya, atau just nak layan jer;... aku nak wat edisi khas Akademi Fantasia for 60 Saat Bersama... featuring budak budak yang eliminated nih.

Aku tengah layan edit Diya punyal, so hpefully by tomorrow aku akan upload kan.

Banyak benda sebenarnya nak cita nih tapi kesuntukan masa so... tunggu ek.

Anyway, nak off the topic sat...Mukhsin da lepasi kutipan RM1.5 juta dah!!!

Woohoooo!!! Congrats again to kak Yasmin and the team!

Speaking of Mukhsin..si Shafie dan Aryana ari ni mai tempat aku wat photo shoot.
Alesya pun ada skali....(again, dia elder than Aryana, but younger than Aleya dan Amani).

Meka of course ditemani their mom, kak Fatimah Abu Bakar.

Haper agik....seronok ler bersembang. Anything and evrything ler...tapi tyakleh ler cita kat sini...heh! Nanti lain lak.

Watched Diari ari ni bersama ngan Farihad, Zul dan Nurul selepas abih America's Next To Model (bosan Astro nih baru nak tunjuk Ccycle 7 padahal orang da Cycle 8)....

Looks like another goog day for Diari. NOT!!!

In fact aku rasa meka patut rename the program...cuba kalau namakan the production DIARRHEA (or DIARRHOEA - depending whether you prefer the British or American version) AKADEMI FANTASIA.

Ok tak? Sebab mencirit jer show ni aku tengok.

Lie today's episode...opening shot budak budak ni dapat shots...kalau ikutkan aku aku pakai senapang gajah je bagik shots selepas persemabahan meka yang hancus. Someone please tell me the entrtainment value in showing that.

Look...correct me if I'm wrong, tapi bukan ke sepatutnya any production, should tell some sort of story, bukan je random shots here and there pieced together.

Lupakan yang lepas nasihat Dr Love.

Elok lah...lupa lah terus. Minggu depan hancur lagik..,

Tapi yang penting nya si Dekna tak calit eyeshadow dia tuh yang cam kaler bontot burung merak tuh ari ni.

Mesti tak cukup tidur, tengok muka cam ngantuk jer. Oh...tak sempat tuh bangun lambat la.

Tengok si Dafi tuh...nguap tak reti tutup mulot.

Dalam pesta menguap sorang sorang, Dr Love sibuk mintak meka wat...graph. What's with the graph la? Perlu ke???!!!

Noni pun nguap ek...

Apapun, aku tengok skali kat opis Berita Harian ngan Farihad, Zul dan Nurul pun ngantuk siot tengok.

Apa lagik kalau iklan pun Lasindah Cafe nak tengok M. Rajoli gedik...apa hagik.

Adus...laparnya.

After the first commercial, masuk balik je Diari, meka ni layan DVD Saving Private Ryan, atau seperti si Poyo sebut, SERVING Private Ryan starring Tom HANK.

Hurmmmm.... turn to @15 layan messages kat sana lagik elok, sebab nak focus DIARRHEA AKADEMI FANTASIA je mesti tak larat.

Terok gak melaser dak dak kat @15 ni...heh!

xtgvtv2 : Fatin tu kalau sup tulang mesti x best (gelak sampai tergolek kat lantai)

arjunaKATA : OUTKAN GEDEKNA (stuju!)

Masih tak paham apa tujuan nak tunjuk DVD tuh
Ya ampun! Apa main main game lak ni...tolonglah.

sembangmalam : Ahmad .. enpon ko ada kamera tak (carut kes terbaru ke?)

TIGRIS2aku yakin afiq dan aizat ada potensi... blah blah blah(gila!!!)

Aku tukau channel sat nak check undian and found out rupanya skang meka letak ranking je ek.
Meka da tak letak peratusan agik. Takut ler terjadi kes Mawi nanti orang tanak undi sebab Mawi da lari jauh sangat. Keji la...ada je nak jalan nak perah duit terbanyak kan....

Tuko balik channel sebab nak layan @15.

Hurm...pengetua masuk. Tak pon ngamuk ke kes tampar tiga kali tengok meka kembali pon! Bebudak tak nampak takut pun...boring!

"Saya tatau any other way how to rectify performance. Rehearsal only can improve performance."

You don't say!!!! What a revelation.

"I didn't expect it to be that bad." Ermmm...komen sendiri lah... pening bertambah tambah.

Tu kata abang Roslan kita ek. Mana si cikgu bahasa omputeh...paham ke Dekna si Roslan speaking speaking.

Apa cita lak meka dapat hantaran dari kuarga meka? Si Dafi dan Heliza dapat becasue they wre both at the top.

Why top two and not top three? Heliza dapat SELONGGOK tudung katanya dari mak dia (in her own words) ...lapan tudung dan buku ngan note dari ayah dia...

"Kenal diri dan kenal ruang" pesan mak Heliza nih. Erm...cam Adlin Aman Ramli lak mom dia. But at least I found her parents advice good.

Dafi dapat letter dari parents dia.

Erm...nothing much to say...just like his performance last Saturday night.

Apa lak nih dapat bunga lak dari tenaga produksi? Haiyoo...dak tuh bak berapa hengget masuk ngan AFUNDI dia, nak bagi bunga je ker????

Kemuts tol!!!!

Iklan lagik...jangan Lasindah Cafe agik dah.

Layan @15 balik. meMandai : wei sapa nak joint aku cari pasal...

Jin2020 : BUAT TUNANG TERSAYANG HELIZA. JANGAN GEDIK SANGAT. HELIZA SAYANG KU (berangannya!!!)

NieCaraGue dekna iras rosnah mat aris...GEDEKNA...out GEDEKNA... out GEDEKNA... out GEDEKNA (merasalah!!!)

arjunaKATA : Korang tau tak mana zana dalam bahasa arab? (no komen!)

Erm...pilih lagu sendiri lagi. Bosan ler...cuba kalao orang tuh pilih lagu iut turutan undian meka.

Contoh kalau Dafi finsih first...dia pilih dulu, Heliza kedua, dia lak pilih.
Dari bagi bunga buang duit, baik bagi bonus camtuh. Ada motivasi bebudak ni nak finish at the top!

Baguslah tuh meka main pilih camni je. We can guess what's coming up. Here's the list of songs untuk minggu kedua ni.

Dafi - Pencinta Wanta (Irwansyah)
Afiq - Biso Bonar (Hattan)
Ebi - Bailamos (Enrique Iglesias)
Farha - Biarkan Aku Menangis (Tommy J. Pissa)
Shawal - Kenangan Mengusik Jiwa (A. Ramlie)
Rizal - Kembali Merindu (Slam)
Aswad - Nak Kahwin Duit Tak Ada (Sweet September)
Dekna - Cinta (Amy Mastura)
Noni - Mirai E (Kiroro)
Heliza - Aku Bukan Untukmu (Rossa)
Candy - Semua Jadi Satu (3 Diva)
Fatin - Bila Rindu Ku Sebut Namamu (Siti Fairuz)
Mila - Gotta Tell You (Samanthan Mumba )

Cakap manyak ponya sombong tol bebudak ni...

Cam si Poyo dapat lagu Hattan, siap kata "I'll make it better than before".

Erm...you make it better than nyanyi dalam jamban da ok da...minggu lepas pon hancus nak lelebih lak.

At least si Dekna more realistic. Dalam beriya dia dapat lagu Amy Mastura dan start nyanyi lak, sempat dia carut diri sendiri..."op....flat!! sambil gelak.

Hai Noni nyanyi apa tuh...bahasa Jepun ke haper tuh....huwan haiwan seshonoh cicak shhrghhh

Wooohhhh....pening. Tak pengsan ke Shawal tuh nak layan.

Shawal kata si Noni muka Jepun. Ke cam selipar Jepun adalah.

Nak start le meka nak kenen kenen nih...so predictable.

Si Aswad lak, seperti agenda Astro ni....nak tonjok dia melalak bila dapat lagu tugasan. Dari sora dia tuh, aku bayangkan si Hazama masuk lagik elok.

Cam ecstacy je si Aswad ni...ting tong la beriya overdose.....arghhh...just kick his sorry ass out lah.

Eh eh...Adnan Abu Hassan masuk kelas....terkezut...jarang nampak dia kan minggu lepas.

Nampak tension je bang Dee nih. RIlek bang....apapun suka hasil keja dia...hope he can do something with the kids this time.; Polyphonic pun jadik la bang....

NewORLD : mak suka aswad (pecah lobang!)

xXxLeePease DEKNA > ROSNAH MATI ARIS (pakat ek)

DiyaNazreulla...DAFI...jambu gungguh...i like (erm...the only reason ler people vote)
Suka tol Adnan ada...valid sikit comments dia pasal bebudak berterabur nyanyi last Saturday night.

Poyo kena kritik wat moka toya.

Mana pergi si Tuan Pengetua ek. SPEKU CEPAT!

Argh...bosan tol. Nak dengar komen komen semua yang memang semua kira bagus dari semua carutan kat luar nih.

xtgvtv2 : potong rambut ebi (stuju sangat!)

JALUT8823 : YG TERKELUAR TU TANDANYA TAK BAGUS LA TU...TERIMA LA...KENYATAAN (laser sungguh! padahal si Diya tengah chat skali tuh!)

Suka tengok reaksi Heliza layan clip dia sebab dia cam geli dan tak puas ati ngan persembahan dia. Part mana pitch dia lari tuh, dia tergeli sendiri.

Aku suka...at least nampak dia mampu nak dengar lagik. Kira takde la tone deaf cam majoriti bebudak ni.

Bak kata Syafi (tak silap aku lah) memang lari la dia punya pitching, tapi tak seteruk yang lain lah...heh!

Arghhh...tolong laaa...apa lak nak tunjuk si Aswad gi klinik agik bab closing.

PLEASE LAH ASIK NAK PROMOTE JE ASTRO NI. Nak Mawi kan dia lah tu. Mengharapkan dia jadik rempit harapan. Oh please lah...two bit rocker yang wat album tak laku patut ke get this much attention.

Memang sesuai la agenda DIARRHEA AKADEMI FANTASIA.

Whatever....

Anyways aku ada beberapa pics ni dari last Saturday night of keluarga Akademi Fantasia yang gi nonton konsert pertama kat Dewan Sivik.

Hope you guys like it walaupon tak clear sangat.

Nana ngan style rambut dia yang baru.Reza jeles la tuh (hiks)
Fitri dan Nurul Gelap sikit but the other one's Diddy dan Farhan. Bawahnya Felix (amik pic gerak gerak lak dia) and finally si Velvet dan Zila.
.

Reactions:

0 comments: