Tuesday, March 13, 2007

Dejavu!


Cam repeat performance je kan tengahari tadik bila Astro Ria menayangkan the repeat of smalam punya Diari bahagian pertama.
Cuma ni ada ending dan diikuti second part.

Picking where we left off last night....yang takde explanation ke mintak maap dari Astro sebab sedikit sebanyak membodohkan penonton dok nunggu....part rebut lagu tu tetap konsep cam Rockstar Supernova di mana lagu lagu diberikan, dan pelajar pelajar kena pilih sesama sendiri....in this case berebut cam gi pasar tuk lagu lagu tugasan memasing.

Perlu ke??? So juvenile!

And looks like banyak konsep lagi yang akan diserapkan dari program lain tuk dijadikan 'pembaharuan'.

Back on lagu tugasan...dak laki punya more civilized ler sikit siap meka bincangkan tuk barter trade sesama memasing tuk dapat lagu yang meka nak. Hah...nampak ler bertamadun sikit.

I seriously think bebudak pempuan semua majoriti kegedikan teramats.

Anyway, baik bagi bebudak semua rebut je lagu pompuan ke lagu laki ke...baru besh sikit bila berkecamuk kelam kabut semua lagu tak tentu. Leh?

Anyway...pada sapa yang miss Diari Akademi Fantasia tengahari tadi...ni senarai lagu tugasan untuk minggu pertama.

Lagu tugasan minggu pertama
Pelajar perempuan
Dekna - Tanpu (Farawahida)
Zana _ Akhirnya Kini Pasti (Anita Sarawak)
Fatin - Angkat Kaki (Sheeda)
Diya - Aku Masih Setia (Dia Fadila)
Heliza - Kau Pergi Jua (Adam Ahmad)
Candy - Kaching! (Shania Twain)
Noni - Tak Ada Logika (Agnes Monica)
Mila - Bersamamu (Siti Sarah)

Pelajar lelaki
Ebi - Milik Siapakah Gadis Ini (Sudirman)
Dafi - Uptown Girl (Westlife)
Shawal - Harapan (Fazley Zainal)
Afiq - Janjiku (Sofaz)
Aswad - Aku Hanya Serangga (Bumiputera Rockers)
Farha - Pemuzik Jalanan (Search)
Rizal - Menanti Sebuah Jawaban (Padi)

Suka tengok kelas kak Fati. Aku seriously rasa tak rasa ada keperluan untuk pakar motivasi because I think kak Fati is an all in one package deal yang leh ajar bukan saja seni persembahan pentas tapi juga English as well as play motivator for the kids.

Instead...ada lak watak watak enter frame cam musim musim lepas. Seriously....
Aku tak paham kenapa budak budak ni membuang masa diminta tilik sapa yang jadik pengetua meka.

I mean...dah sah bebudak ni ada baca spekulasi dalam paper kan? So obvious already lah. Dari saat meka kejutan, bukan budak budak out of touch with the world terus kan? So perlu ke?

Very the sesi nak membuktikan pada penonton konon yang pilihan tu yang terbaik. No need ler...aku rasa penonton pun leh pilih dalam beberapa Diari akan datang.

Looking for validation? So unnecessary...

But aku nak gelak gak ada gak yang memilih kak Fati...tells you a lot doesn't it?

Motif memberi harapan bebudak ni meka leh pilih sapa pengetua meka ni?

Erm..cikgu Najmi tuh kenapa?

So poofter with the "You go, gurl!"

Er....

Anyways, if the kids can vote suku dari meka nak kak Fati camna?

"Saya suka menjerit...pada orang yang malas...orang yang biadap...dan orang yang tatau maruah diri".

Well, ok then....

By the way, the confessional, atau bilik pengakuan tuh, perlu nak jazz up sikit ler. The kids kalau nak open up, kena la the place make them feel comfortable, and bukan cam bilik stor. Bagi budak budak tuh rasa selesa dalam bilik tuh so kerap ler meka masuk sana ngadu domba (and also bitch about everything lah, allowing us more drama than ever)

Lor...tu je ke??? Suspen semalam dok tunggu rupanya stakat tuh je.

What's with Afiq dalam last scene pacah pecah pinggan. Ada ruangan lepas tension ke???

Cuba donate pinggan pinggan tuh to some needy places that could put good use to them.

Sheesh...

Ok nak sambung keja...kang update lagik...

Reactions:

0 comments: