Monday, March 12, 2007

Ayuh!

Entry earlier mengenai Tirai Akademi Fantasia bahagian dua, bayangkan...aku upload ketika kat Planet Hollywood.


Sebenarnya, aku da prepare entry malam semalam time tengok the programme, tapi tak sempat upload.

Anyway, sampai lak sana, jumpa tobymiaw (hah...ko hengat aku tak kenal ko ek!), yang datang sekali ngan Budiey.

Cari tempat, tapi ada orang lupa booking meja..Sentap gak, tapi nasib baik banyak gak pilhan meja member nak nompang...I have such good friends. Last last tumpang meja Hazami yang main table jer.

The first set of the show was amazing, tapi sayang pendek sangat, aku rasa below the standard of 45 minutes. Yang penting tetap bak choir enam ke tujuh orang.

Tu lum campor backing vocal tiga orang.

But the show was awesome...and masa tengah break tuh ler yang aku dok bosan tunggu start, kuar ler teman setia aku, my laptop.

Online je, ada yang nun jauh di Langkawi kebetulan online. Aduh...best nya rasa bila dia mesej (this part if personal so jangan baca kalao menyampah -HAH!)

So chat sikit...sambil tuh aku posting ler entry yang last tuh. Last last on webcam!

Sebab dia da lama tak jejak Planet Hollywood katanya...lagikpun rasa rugi tak dapek tengok Hazami live, so aku pon on ler webcam. Gelap gelita katanya...

Bila da abih update, sambung chat to pass the time. Anti social tol kan...layan laptop tak mengGROkan diri seperti biasa walhal ramai member yang ada malam tuh.

Menyibukkan diri sangat,tak perasan mula mula si Misha dok belakang aku je. Erm...sayang aku lebih penting (amik ko).Misha wasn't the only artiste in the house. Spotted Sarah, Amylea and also Nikki among others. Dayang tak jadik datang. Sayang tol...

Tapi dalam pasang webcam tuh, siap dedicate song pelbagai...seronok lak feeling romantic ni.

The highlight of the whole vocal powerhouse showcase was the combination of medley of hits by Sarah, Amylea dan Nikki yang memang menerima tepukan gemuruh.

Well, that's understating it..riuh siot cam Planet Hollywood nak roboh lak. It was that good!!!

Tapi nak review pepanjang aku bagik orang lain jer buat ek. Tapi merasalah power the four young (muda agik ke Mi?) divas.

Orang tersayang pun layan kata besh...amik ko semua kuarkan sora. Sarah was in her element and power vokal dia memang tak dapat dinafikan. Nikki lak was the opposite of Sarah's sound, but matched her with her higher range.

Amylea mungkin tak dapat menandingi suara kedua meka, tapi persembahan dia tetap mantap.

She kept up alright...no problems.

The show went on, and asik dedicate lagu kat si 'dia'...HEH!

Anyway, we had a whale of a time and walaupon aku sebenarnya da malas nak ke Sunday Nite Live showcase sebab paling menci nak jadik zombie (ala ala Heliza) on Monday mornings, this was one show that I wouldn't have missed for the world.

Anyhoos...mula mula nak balik, tapi last last menyimpang ke bahagian opis lepak jumpa ngan Hazami sat.

Tu yang one thing aku suka pasal Planet Hollywood. It's practically my second home. Gi sana tak rasa janggal ke out of place. Ever...

Walaopon staff baru dia sorang dua bangang nak mampos dan feeling tak kuasa nak layan.

Matila abih pizza pun tak nampak Tabasco sauce yang di minta. Keji lah idop ko...but I love you Sharina (huggies and kissies for you gorgeous!)

Pot pet lama lama...mmm..kuarkan ler webcam terus

Cam ada ilham je nak wat something...so start ler (merasalah ada yang mengikut pakai handphone! - amik ko inspiring the filmmakers of tomorrow gituh!)

So I came up with this short video, premiering if you must, single akan datang dari album Hazami yang ketiga bakal dikeluarkan pada bulan Mei.

Versi acapella ni, is of lagu yang bertajuk 'Ayuh'. I like it...rentak laju dan memang lain dari lagu lagu Hazami sebelom ni. Composed and written by him too.

Enjoy the video clip.

Ok tak? Keji ke tak video clip nih...walaopon initially nak balik awal, ikut skali ke Kampung Baru nak have supper.

The group tiba tiba besau lak.

Let's see, there was Vernon, Azmi, Nikki, Hazami, Aznil, Rudy, Ted, myself, and the whole gang from Hazami's vocal group.

Ramai siot...penoh setengah kedai gi melantak.

Thanks Mimi sebab belanja...merasalah tak minta, tapi rezeki jangan ditolak.

Malam tu kali pertama paling economical sebab Vern bayau kat Planet Hollywood lak.

Anyways, kami tengah melantak tuh, aku notice a familiar face.

Actually terperasan suara dia dulu baru terperasan orangnya.

It took me more than a second, sebab the others didn't seem to notice or care at all...

Aku pun tegur...hey!!!

I mean ramai ramai budak budak vocal group Hazami ni memang familiar dan aku kenal, tapi this one familiar, aku kenal, but not from the group.

Dari mana ek...then it hit me!!!

Pada sapa yang ada menonton Mukhsin dah...korang mesti ingat tak watak ayah Orked.

Hah...yang moka comel (agak hensem gak) ngan sora serak yang menggoda tuh) dan rupa pun kekadang melawak.

Anyways, mai aku perkenalkan Pak Atan yang sebenarnya...yang kekadang aku tengok tak sebegitu jauh bezanya dari the character in the movie, cuma mungkin he looks and acts younger on the outside...

Merasalah nak introduction walaopon aku pun tak kenal sangat background dia.

All I know is, nama dia Irwan iskandar, nama manja Wan, dan dia ada berlakon in Yasmin's first movie, Rabun. Selain dari tuh, memang dia ada berlakon, dan jangan terkejut, dia memang terer menyanyi.

Tapi sapa yang menggatal, bini dia pun penyanyi dan penari...hah! And both of them were part of Hazami's vocal group. Dapat ler kenal dia lebih dekat and chat with him.

By the time we all headed back it was something like almost 4am. Matilah...

Nice meeting you Wan. Arituh actually masa premiere Mukhsin tak sempat berteguran ngan dia...agikpun ngan adanya kak Yasmin, kak Fati, Nani, kak Dibah...dan ramai agik member, memang takde masa pon nak tegor sapa.

Agikpun time tuh tak kenal so segan gak.

Ok ler...ni ada keja ni. Jangan lupa tonton Diari Akademi Fantasia malam ni.

ita tengok apa cita ari ni, dan adakah budak budak terpilih tu akan membuktikan andaian ramai salah yang Akademi Fantasia musim kelima tidak sehampeh seperti yang dirasakan.

Aku ada keja ni nak ciao gi press conference Mawi dan Rossa punya Secretaries Day.

Kang aku upate agik ok...da!!! Selain review Diari, aku try wat video Mawi dan Rossa together ok...let's see what i can come up with kalao ada masa dan aku sempat ketika event tuh nak do it.

Anyways, cheers everyone. Looks like it's going to rain, and I can't believe myself....when I say...thank goodness sebab panas berapa ari ni.

Dahler torture satu, I notice certain people with body odour get a lot more offensive in this weather.

Oh...one more thing, semalam sebelom aku layan Tirai part two tuh, aku gi ler jumpa member kat Cheras sat sebab besday dia. Time aku sampai meka da pun gerak ke Carrefour kat sebelah, walaopon janji nak lepak Starbucks (matilah janji tak leh tunggu aku walaopon aku kira tak lewat gak).

Masa kat check out counter, I notice this assortment of condoms and lubricants (yang sapa yang tatau what these things are, you shouldn't ask)

Anyways, there was this brand of Durex punya which claimed itself as 'pleasure enhancing arming lubricant'. Aiyo!!!

And I thought the vibrating condoms were funny!!!

Anyways, there was this little tag on it (tengok pic tak jelas sangat but you can just make it out), which says BLOW TO ENHANCE!

That's pretty obvious and I think no one needs direction for that....or did they mean something to do with the lubricant?

Heh...gone...

Reactions:

0 comments: