Tuesday, February 06, 2007

Puaka!!!

Wow...gila babs punya letih ari ni. The work has been piling up. So malas sikit nak update.
Kejap lagik pas abih kerja, nak gegas ke MidValley Megamall untuk malam gala Puaka Tebing Biru. I have high expectations for the movie because am familiar ngan hasil kerja Osman Ali.


Aku kenal Osman dari pertengahan 90an sebab aku melibatkan diri dengan kerja sukarela dengan sebuah NGO. And I'm impressed with the way he thinks and how he perceives certain things.

So besh gila la nak tengok how Puaka Tebing Biru will turn out.

Lepak kat Starbucks ni nak send in a story, sambil update blog (dan download saki baki siri Heroes melalui P2P) sambil tunggu start event.

Teringat lak...alamak! Lupa bak kuar belt nak pulangkan kat Mawi. Mak aih...heh...jangan...aku tanak wat harta. Kang pulangkan lak.

Janji aku da opening ceremony ek, botak belt D&G ko (merasalah kena carut dia tanak pakai sebab da repeat performance time tuh)
Sambil tengah rajin wat keja ni, si Khai lalu. Dia dulu acting head of Malay programming, and skang in charge of Astro Prima.

Sempat ler bual sementara sebelum kembali habiskan kerja.

Tengah taip ngan gigih ni, ada sorang pompuan singgah kat meja aku. Tried speaking to me in Cantonese and Mandarin, both of which aku memang gagal. Yerlah...dari dulu kena perli Cina murtad...bahasa ibunda sendiri pun tatau konon.

Hakikatnya, Chinese ni banyak dialect, and the dialect aku tau is Hokkien, which is used more up north sperti Penang dan Kedah, dan belah selatan cam Johor.

In central region however, aku kena perli je sebab majoriti pakai dialect lain.

Anyway, rupanya minah tu nak mintak donation. Merasalah ko...sempat dia laser tunjuk kat kotak Marlboro aku, katakan, "daripada ko bunoh diri ngan isap rokok, baik derma."

Hangin aku satu badan. Nak minta derma ke nak kutuk aku. So aku pun bagik ler sedas sekali.
I think she was kind of caught off guard and explained that this senior citizens home needed diapers. Tergerak lak ati aku...so part with some cash. Yerlah...benda camni..kita nak kedekut kenapa. Benda camni I always believe that no matter what...karma karma karma. One good turn deserves another...blah blah blah.

Rezeki kita akan lebih murah kan...so I've had an extremely good turn lately, so aku pun without hesitation. Makes me feel good lak...

Alamak...da lewat...korang enjoy je la pics ni semua. Aku esok upload pics and cita dari malam gala Puaka Tebing Biru.

Oh dan esok ada sesi ngan Siti lak sebab bab dia gi Grammy. So meanwhile, enjoy the pics from Anugerah Bintang Popular agik ek. Pemenang dan beberapa gambar pilihan. Enjoy...until tomorrow's entry...

Tahniah semua pemenang di Anugerah Bintang Popular 2006!
And of course my tribute to Siti Nurhaliza!
And juga Mawi...

Dan akhir sekali fesyen terkini konsep bunga plastik gedabak


Reactions:

0 comments: