Friday, February 09, 2007

Malaikat Maut

Seharian bekerja nak tepati all my deadlines, and then sempat gegas balik ke rumah balik, tukau baju before later in the night headed to McDonalds' yang nak on the way ke Sentul after Hospital Tawakal tuh.

Tunggu abang Mus, my photographer sampai...kuar masuk McDonalds nak resist the temptation. Finally couldn't, but settled for an apple pie and corn in a cup.

Sampai je nampak ramai ler orang kat set.

Aksi malam ni adalah nak feeling golekkan keta ke dalam longkang yang ala ala cam sungai da.

Amik ko...berapa kali meka take. Slow motion...jangan ingat dalam pilem golek keta tuh all the way down tuh one take.

Tu Hollywood je ok. Sini mangsa keta satu je...so take sekali tuh kena manfaatkan ler sepenuhnya.

Tengah take ni aku sempat amik pic ler. Tapi rasanya sebab meka tak sampai separuh jalan mau golekka keta tuh ke dalam sungai, esok je remainder of the pics.

Sempat interview abang Bade, and had a nice talk with Gaya (yes, you gurl!) about Puaka Tebing Biru which I didn't find too interesting (you think??!!!)

Still sometimes betul gak aku ni overanalyse something, thus rendering the inability to enjoy it kan...

Dalam erti kata lain, aku ni jenis kekadang nak nilai sesuatuh tu too much sampai aku tak nampak the big picture ler kan. Which is sometimes what you need to enjoy the pic.

Still aku tak tarik balik apa aku cakap pasal banyak kelemahan yang ada dalam Puaka Tebing Biru. Tapi kan...memang aku da kata, and I also stand by what I said, which is Syaitan is quite good, in fact one of the more intelligent movies of the year, despite a few shortcomings.

Anyway....had fun ngan abang Bade.

He is quite an impressive person.

Practical and yet sort of insightful in his own way. I also notice he absorbs what everone has to say like a sponge.... signs of a truely intelligent person.

Eh ok ler...sebelum aku berundur, nak kongsi sikit nasihat tuk adik adik yang berangan nak feel star. Eh lain lak terasa kan...

Ni tuk meka yang mabuk glamer...oops...lain lak yang terasa lagik.

I mean mereka yang rasa glamer ni the best way out of their mundane lives. Damn...I did it again.

Ok...let me reword it...pada adik adik yang rasa jalan senang nak berjaya is by acting ke singing ke wat apa saja janji popular, bukan senang dik oi.

Nampak je glamer.....ketiak masam (oops), badan berlengas... dok kat lokasi bukan senang tau.

<

Tengok ler contohnya....ni da tengah masa time aku update, sempat ler aku snap pic Nana yang erm... begitu tekun kerja sambil tunggu production team preparekan keta yang nak meka tunggang terbalikkan.

Tak tahan gelak...dalam tidur tersedar lak si Nana, sempat carut aku...pastu libas rambut sekali and then sambung tidur. And we lost her from there to malaikat tidur...ader ker?

Sambil dok lepak ramai-ramai....sempat ler sembang sok sek sana sin iabout this and that. I seriously have high hopes for Malaikat Maut, sebab pas cakap ngan abang bade, aku yakin konsep cita ni leh jual.Abang Bade wat style Twilight Zone, ngan tiga citer yang lain, tapi ngan basic underlying aim tu sama.

To kind of display mortality...yang kita ni sebagai manusia, leh dipanggil bebila. Really simple, but interesting premise as far as I can tell.

While we were chatting...distracted sat because there was this cutest kitten tidur kat bawah kerusi abang Bade.

Sempat lak iklan katanya nak tunjuk pic kitty ni yang memang comel, curled up in the cold. Cam Nana lak...merasalah aku kena carut agik ngan Nana pasni. Ampun dearie...you know aku sayang ko.

I really would love to update panjang lagi, tapi battery da low (akibat biarkan laptop on nak download abih Heroes sebab leh tompang unsecured network kat sini)...so esok jer lah aku upload more pics.

Setakat ni yang mampu aku transfer and upload this pics of cast yang terlibat. Ni last shooting sebelum nak wrap. Ni for the third story. Terlibat include, Nana, Awal, Que dan Sherry.

The last scene meka nak shoot ni, aksi konon nya bulan Ramadhan yang mulia ni feeling party, last last mabuk dan sebagainya, keta yang di bak tergolek masuk longkang (yang aku tetap maintain cam sungai).

Time aku tulis ni meka still setting up cameras (dua bijik melekat kat keta) one on the bonnet, one attached to the back window...and one more static if I'm not mistaken.
Eh...ok ler..enjoy these pics first. Kang aku update esok. Ni pun entah sampai kol brapa ni....

Note : Kalau nak tengok pics dari orang yang balik awal - CLICK HERE untuk blog Budiey.

Pics masing masing tengah make-up. Si Awal nakutkan tul muka dia. Bebudak ni kisahnya ala ala gothic ler. Si Nana tu baru nak feeling manicure...merasalah time nak start shoot baru nak cat kuku katanya. Anyway...pic ni diamik sebelom dia membuta kejap. as in the earlier picture.


Reactions:

0 comments: