Monday, February 12, 2007

Macam Macam Aznil

Ari ni banyak kerja, as Monday always is. Depresssing really sebab hati nak cuti sangat ni ngan Chinese New Year just around the corner. In fact, I think I deserve at least a two week long break pasnih...which I probably will take sebab leave aku banyak agik.


But today ada program sikit. Pas abih keja kena lak gegas ke Astro. Sebab ada rakaman Macam Macam Aznil yang akankeluar musim baru kat Astro Prima (hah...da pindah rumah....used to be Astro Ria tapi skang Astro Prima sebab meka konon nak rebranding channel)

Anyways got there in the rain at the same time as Rudy from Harian Metro. Meanwhile, si Syazwan (bila ko nak ada blog....) dan Marliah from Kosmo! da ada, as well as Farihad dan si Zul Husni from Berita Harian pun da sampai.

Al-kisahnya, Aznil veing the sweet thing that he is, wat rakaman special episode bersama media.

So apa artis kena dera, wartawan pun kena. Had a light dinner kat cafeteria before proceeded to the studio. Cabut undi, tengok tengok si Zul dan Syazwan kena the wheel of racun gituh. Aku dan Farihad kena segmen kedua for acara ikut silat (don't ask..kena tengok kot baru paham...keji sangat aku ni)

And then last but not least si Marliah dan Rudy (sesuaiii!!) kena erm...tiru gaya ballerina. Memang pecah perot la. It was a laugh fest the whole night.

Kak Aina, producer Macam Macam Aznil (love you kak Aina!) dan Norizan (abih ko anak ko ikut aku kang main tindik tindik dan tattoo) pun provided the light hearted entertainment ngan tompang gosip semalaman.

Tapi ni ada soalan trivia sikit. On the left is Marliah from Kosmo!

Teka la rupa dia cam siapa?

Ni masa we were all changing (not me la meka je) tuk program Aznil dalam werdrobe area (kenapa I sense evil giruh).

Yang pentingnya this has been marliah's look of late sejak dia potong rambut dia...kalao dulu panjang....

We noticed this some time back but cuma now je aku kesempatan nak amik pic (tu pun kena marah ngan dia satu round dulu sebab tau je aku nak carut dia kat blog).

Yeap...hasilnya, kalao korang penah tengok kartun Scooby Doo, you'd recognise Marliah as... Velma Dinkley!

Pesen je kena ubah sikit Marliah. Rambut, specs dan kasut da sama. Skang pakai pullover dan skirt ala cheerleader dan stoking yang matching orange je.

Merasalah harajuku....bukan carut ek gurl..;. comel per...

Daripada ada yang kecoh tuh, muka cam Scooby Doo itself, camna?

Aduh...anyway...finished the programme jer, we headed back to the cafeteria for another drink, and this time, with Aznil, join for one more round of gossip.

Kesian tau, sepanjang rakaman Macam Macam Aznil, takde sora lak mamat tuh.

Back to back siot berapa belas episod....mana tak ilang nya suara. Tapi time da abih, sorsa come back lak...sentap!!!

Tapi my salute ler to Aznil...you are definitely one of the most hardest working individuals in TV and no matter what anyone says, you deserve a round of appplause. Thanks for having us on your show.

Anyway....abih je, aku decide nak rush balik...apa agik kalau bukan tuk sambung nak download...then need rest. Ujan ni...mmm..best...zzzZZZ

Reactions:

0 comments: