Monday, February 26, 2007

60 Saat Bersama... Episode 2 (Ina)

Just got back from Terengganu....letih siot. Bak keta pun terhoyong hayang da...zig zagging here and there. Sampai balik je lak petang tadi, terus ada nak jumpa seseorang. Lega lak...brings a smile thinking about it. Yes...yes...life is good at the moment...

Anyway, sebelum apa-apa, ni dia seperti dijanjikan...the second webisode of 60 Saat Bersama... featuring Ina Naim seperti yang dijanjikan. Based on feedback from all of you, aku try improve banyak benda...tapi biasalah. Dalam tengah belajar sana sini nih, masih ada kekurangan, hope you guys like this episode.

Next pun lak... featuring Nabila.

Now on to the webisode.

I know masih ada kekurangan sana sini...so hope you guys can be patient and allow me to fine tune things slowly ek. Anyways...erm...semalam punya program Cit Cat kita tak ikut sangat.

Letih lak nak gi benda alah sukaneka yang di anjurkan, so slept in dan bangun only about noon. But rupanya, artis ramai pun tak menghadiri, so ok ler.

Tengahari majoriti meka pi soundcheck, kita serombongan ni decide, nak gi jalan-jalan sikit. Atas jemputan wakil kerajaan Terengganu, kami gi ler makan kat restoran terapung dekat area pasar Payang tuh yang kami gi shopping ari sebelum.

After lunch, we were taken on a boat ride (sempat nak edit Ina punya inteview sana sini while on the ride).

Enjoyed the scenery and the wondrous beauty of nature,,,but teringat lak Mauritius. Honestly, Terengganu reminds me a lot of Mauritius, tapi susah gak nak challenge, Kalao korang jalan ke Mauritius korang tau ler kenapa...it's very different. Memang cantik gila babas sana...and I don't think I've ever been to a place with such wonderful natural attractions as there.

Tapi ni some of the pics aku sempat rakam ler on our time out nak jalan jalan.

Cantik pemandangan, kan??? Sehingga dicemari group pic bebudak naik bot kami tuh yang comprising of member media. Amik ko ada orang tak betui dalam pic ketiga tu sekali. Yang ala lambai padahal tanak diamik gambar kak Izan from Astro, and last pic tu si Faizal merenung sambil si Opee leh baca buku...apa da...


Time kita nak leave the jetty tu perasan keta ni sebelah jalan lak. Aiyo!!! Abang!!! Apa tido sampai camni... bebudak sempat nak bergambar sebelah keta tuh posing ngan abang tu tanpa dia sedari... keji!!!

Anyway, headed back to the hotel late evening about 5 plus...masa tu bebudak ala ala running on Energizer, masih bertenaga nak main beach volleyball dan sebagainya.

Aku planning nak berenang, tapi kat swimming pool je...sebab dengar baru baru ni ada orang mati lemas kat area hotel Primula nih...so tak mau ler...

Speaking of scary stuff, kami dengar baru sehari dua or something like that sebelom kami dok sana, ada orang bunuh diri kat bilik 401....merasalah Rudy dan Zul dok sebelah bilik tu. Tapi meka tau pasal benda tu masa kita nak check out je...the rest of us tak sampai ati nak bagitau.

Tapi takde ler meka kena kacau ke apa apa...bukan cam masa aku stay Royal Adelphi tu...sampai benda terkut ikut (aku penah cita pasal tu dalam entry lepas lepas masa gi sana tuk rakaman Raya Anita over a year ago).

Back to the topic...erm...supposed aku nak berenang...tapi fell asleep. Jaga jaga, da time nak get ready sebab kami nak bersiap tolak ke Kelab Teluk Warisan tuk Malam Gala Mesra Sokmo Cit Cat.

Again..malas nak cita pasal event tuh...biasa biasa je...cuma..ada ler kekecohan sikit. Korang baca je katg paper kang...memang benda ni akan kecoh.

Aku control je temper aku time tu...tapi ada ler yang kena maki sebakul bukan je ngan aku, tapi media lain dan juga semua artis...

Macam macam....

Apapun, thanks a lot to kerajaan negeri Terengganu for their fantastic hospitality...termasuk seseorang dari SUK tuh...heh!

Ni some of the pics from Malam Gala tuh..again aku malas amik banyak sangat...and yang ada pun quite blur sebab dim sangat lighting dia...but hope you guys like it.

Marsha, Diddy and Velvet.

Bebanyak pics Akma ni tuk peminat Akma yang rindukan tengok dia....last one with Bob dan Marlia Musa.

Setakat tuh jer ler pics dari Ganu. Hope korang suka. I know I had a beach of a time there, walaupun ada umpatan sampai ke telinga aku pasal ada ler dua ekor binatang keji ni nak wat cita ngata aku.

Takper...karma...as I always say. Except in the case of one, it's going to come big, and it's going to come fast. And it's going to hurt.

Some people so dengki kan kalao kehidupan meka tak amount to much...accusing others of what they do tuk kaburkan orang pasal warped personalities meka nih.

Takper...aku ok jer.

I make more than you, I have more REAL friends that you...and I am making something of myself....the only thing you have...is my sympathy you turned out like this.

Cheers!!! Aku nak end kan entry ni da...esok ada lunch meeting, and then preview of Mukhsin. Malam kang, ke esok aku posting entry baru ek. Toodles!!!

PS. Feedback dari semua memang memberangsangkan tuk 60 Saat Bersama... dan aku bangga bukan je blog readers dan forummers Cari memuji usaha aku, tapi para artis yang sudahpun view usaha aku yang tak seberapa ni sebab it gives them a fairer chance nak deal ngan soalan soalan yang berat sikit nak jawab ni.

Thanks semua!

Reactions:

0 comments: